Suomi
Gamereactor
ennakot
Gears 5

Gears of War 5, ennakkotestissä Escape

Testissä uuden Gears of Warin uutuuspelimuoto Escape.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gears of War on sarjana painunut hieman taka-alalle pelaajien mielissä, mutta silti sarjalla menee ihan hyvin Microsoftin siipien suojassa. Gears of War 5 julkistettiin jo viime vuonna, ja tämän kesän E3-messuilla nähtiin sitten enemmän. Esittelyssä oli uusi pelaajien yhteistoimintaan luottava pelimuoto Escape, joka muistuttaa hieman klassista Hordea. Escapessa kolme pelaajaa saa vastaansa ison joukon pahiksia, ja tavoitteena on kaikessa yksinkertaisuudessaan vain selviytyä. Ero on siinä, miten selviytyminen tehdään. Hordessa linnoittauduttiin aloilleen ja puolustauduttiin, kun taas Escapessa on nimensä mukaisesti tarkoitus vain ottaa ritolat.

Pääsin testaamaan Escapea puolen tunnin ajan. Vain yksi kenttä oli pelattavissa, ja se jätti todellakin paljon toivomisen varaa. Harmahtava ja mitäänsanomaton tehdasympäristö ei tehnyt vaikutusta, ja pelaamisen edetessä ei maisema juuri muuttunut. Väkisinkin jäi sellainen kuva, että Gears of War 5:n graafista loistoa on yleisesti laskettu verrattuna vuoden takaisiin otoksiin. Sitä ei kerrottu, onko Escapessa vain tämä yksi nähty kenttä, mutta todennäköisesti ei ja kenttiä on lopullisessa pelissä enemmänkin.

Pelattavuus itsessään onkin sitten sitä taatun laadukasta Gears of Waria. Suojasta suojaan siirrytään kätevästi ja nopeasti, ja aseilla pahisten paukuttaminen on yhtä tyydyttävää kuin aina ennenkin. Pelin ruudunpäivitys säilyi sekin koko ajan silkkisen tasaisena, joka tietenkin sujuvoitti tulitaisteluita merkittävästi. Jotkin liikeanimaatiot näyttivät hämmentävän karkeilta, mutta tämä toivottavasti korjataan ennen lopullista julkaisua. Pohja on siis ehdottomasti loistava ja viimeisen päälle hiottu, mutta sen ohella Gears of War 5 kaipaisi lisää innovaatioita. Jotain pientä on toki lisätty, mutta kaikkiaan varsinainen pelattavuus ei juuri tee eroa sarjan aiempiin osiin verrattuna.

Gears of War 5:n laadusta on kuitenkin mahdotonta sanoa toistaiseksi mitään, koska pääsin kokeilemaan vain yhden pelimuodon yhtä kenttää puolen tunnin ajan. Tunteisiin vetoava tarina ja monipuolinen verkkomoninpeli on varmasti omiaan kohottamaan tunnelmaa paljon korkeammalle kuin mitä näkemäni Escape-siivu antoi luvan odottaa.

Tämä on mainos:

Gears of War 5 julkaistaan 10. syyskuuta PC:lle ja Xbox Onelle.

HQ
HQ
HQ
Tämä on mainos:
Gears 5Gears 5

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Gears 5Score

Gears 5

ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nyt kokeillaan avoimen maailman pelaamista, ja pohjustetaan trilogian viimeisen osan lopullinen mittelö.Ladataan seuraavaa sisältöä