Suomi
Gamereactor
guide

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

Listassa kymmenen näkemisen ja kokemisen arvoista pelijulkaisua Microsoftin lippulaivakonsolilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Konsolirintamalla kilpailu on kiivainta Sonyn ja Microsoftin konsoleiden välillä. Erot ovat todella pieniä ja parhaat pelit ovat ilmestyneet molemmille konsoleille. Mukana on kuitenkin myös yksinoikeuksia, jotka saattavat kääntää vaa'an toiselle puolelle. Kokosimme tähän artikkeliin 10 mielestämme kovinta Xbox One -peliä, joihin lukeutuu sekä yksinoikeuksia että monialustajulkaisuja. Lista risteää monessa kohtaa PS4-listamme kanssa, mutta tämä kertoo vahvasti tilanteen tasaväkisyydestä. Jos kuitenkin vain Xbox One löytyy kotitaloudesta, niin näitä pelejä ei kannata missata.

Muista listata omat suosikkisi toimitukselle ja muille lukijoille kommenteissa.

Huom. valinnat perustuvat puhtaasti toimituksen mielipiteisiin, eivätkä kuvasta arvosanoja tai myyntitilastoja millään tavoin.

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One
Tämä on mainos:

(1) Batman: Arkham Knight (Rocksteady Studios)
Saatavilla myös: PS4, PC (tulossa myöhemmin)

Rocksteadyn Batman-trilogia on ensimmäisestä osastaan, Batman: Arkham Asylumista, lähtien kerännyt valtavasti ylistystä joka suunnasta. Odotukset Arkham Knight -päätöksen olivat todella korkealla, kun peli saapui kauppoihin kesäkuussa. Vaikka julkaisu ei ollut ongelmaton varsinkaan PC:llä, niin Batmanin taistelu Gothamin puolesta oli jälleen säkenöivän erinomainen pelikokemus. Seikkailu oli eeppinen ja etenkin uusi Batmobilella taistelu oli yllättävän hauskaa, vaikka sen ohjaus olikin jonkin verran kiikkerä. Jos supersankaripelit ja Batmanin yhtään lämmittää, niin Batman: Arkham Knightia ei kannata jättää väliin. Olisipa mukana vielä co-op ja hyvä moninpeli, niin tässä olisi kaikkien aikojen Batman!

Lue arvio
"Kokonaisuus tuntuu yhtä aikaa tutulta ja uudelta. Edellisistä osista tuttuihin pelimekaniikkoihin sekoitetaan sopivasti uutta, ja juoni on tälläkin kertaa huipputasoa."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One
Tämä on mainos:

(2) The Witcher 3: Wild Hunt (CD Projekt Red)
Saatavilla myös: PC, PS4

Geraltin seikkailujen uusimman osan julkaisu toukokuussa aiheutti sen, että toimituksessa useat lukkiutuivat kesän ajaksi tyystin sisätiloihin nauttimaan. Tosin astetta kylmemmät ja sateisemmat kelit tukivat tätä päätöstä. Valtavaan maailmaan voi uppoutua sadoiksi tunneiksi ja viime kuukausien aikana seikkailua on laajennettu lukuisilla ilmaisilla lisäosilla. Näistä yksi mahdollistaa seikkailun pelaamisen uudelleen vanhalla hahmolla, joten se tarjoaa hyvän tekosyyn lähteä pitkälle retkelle uudestaan. Jos kaipaat loistavasti kirjoitettua roolipeliä, jonka sivutehtävienkin eteen on nähty vaivaa, et voi mennä vikaan The Witcher 3: Wild Huntin kanssa.

Lue arvio
"The Witcher 3: Wild Huntin kuvaileminen lyhyesti on vaikeaa. Yltäkylläisyys on kuitenkin sana mikä tulee ensimmäisenä mieleen. Kaikki aina graafisesta ulkoasusta ja yksityiskohtien määrästä, valtavaan tehtävien ja henkilöhahmojen valikoimaan sekä syvälliseen käsikirjoitukseen huutavat tästä yltäkylläisyydestä."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(3) Grand Theft Auto V (Rockstar Games)
Saatavilla myös: PC, PS4, PS3, Xbox 360

Rockstarin uusin avoimen maailman rikosseikkailu Grand Theft Auto V on erittäin laadukas toimintapeli, johon lähes kaikkia jatkossa julkaistavia hiekkalaatikkopelejä tullaan vertaamaan. Kolmen epätavallisen kumppanuksen tähdittämä tarina on täynnä hulluja hahmoja, yllättäviä juonenkäänteitä sekä räjähtäviä toimintakohtauksia. Välillä voi huilata vaikka pelaamalla erän golfia. Ja kun yksinpeli on tahkottu puhki, voi suunnata GTA Onlinen pariin kavereiden kanssa. Suurien Heist-tehtävien lisäksi netissä voi tehdä erilaisia pienempiä duuneja lähes loputtomasti.

Lue arvio
"Odotukset PS4:lle ja Xbox Onelle remasteroidulta Grand Theft Auto V:lle ovat olleet huiman korkealla. -- Rajat on selvästi tiedostettu, eikä mahdottomia ole lähdetty tavoittelemaan. Ehkä tästä syystä GTA V rullaa kuin unelma."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(4) Metal Gear Solid V: Phantom Pain (Kojima Productions)

Hideo Kojiman viimeinen Metal Gear Solid -peli on epäilemättä vuoden 2015 kovimpia pelijulkaisuja. Monet arvioijat ympäri maailman ovat julistaneet sen täyden kympin peliksi ja kovimmaksi kilpailijaksi Vuoden peli -palkintoja varten. Jälkimmäistä emme mekään lähde kiistämään, vaikka ihan täysiä pisteitä tuskin Phantom Painille voi luovuttaa. Kyseessä on silti äärimmilleen pakattu hiiviskely- ja toimintapeli. Tarina on tuttua MGS-höttöä, mutta avoin pelimaailma, valtava määrä pelattavaa sekä oman tukikohdan ylläpito pitävät helposti kiireisenä tuntikausia. Kilpailullinen moninpeli on tulossa vielä syksyllä, mutta jo viikon pelaamisen jälkeen, voi Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julistaa pakkohankinnaksi.

Lue arviotunnelmat 30 pelitunnin kohdalta
"Kuten Kojima lupasi, välivideoita on vähemmän ja peli tuntuu kaikin puolin helpommin lähestyttävältä. Se tarjoaa myös todella paljon mielenkiintoista ja vaihtelevaa pelattavaa - huomattavasti enemmän kuin aikaisemmat osat."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(5) Sunset Overdrive (Insomniac Games)

Insomniac Games tuli pleikkarilla pelaaville tutuksi Ratchetin ja Clankin seikkailuista sekä Resistance-sarjasta. Nykyisellä konsolisukupolvella firma loikkasi kuitenkin Microsoftin leipiin, ja teki Xbox Onelle yhden viime vuoden viihdyttävimmistä toimintapeleistä. Mahtavan värikkäässä Sunset Cityssä on hauska rellestää, ja tästä kuuluu kiittäminen prikulleen täydellisesti toimivaa ohjausta, hauskoja vastustajia, kieli poskella kirjoitettua tarinaa sekä tietenkin pähkähulluja aseita. Sarjakuvamainen ja kaunis ulkoasu suorastaa hivelee silmiä, eikä tekstikuplilla toteutetuista räjähdyksistä saa koskaan tarpeekseen. Tässä on ehdottomasti aineksia modernien toimintapelien klassikoksi.

Lue arvio
"Pelin suurin ansio on se, miten hauskaa yksinkertainen paikasta toiseen siirtyminen kykenee olemaan. Pelattavuudessa riittää syvyyttä, ja niksit hallitsemalla parkourista tunnettu flow-fiilis on upea. -- Sunset Overdrivestä on hyvin vaikea löytää sellaisia virheitä, jotka saisivat edes harkitsemaan pelin sivuuttamista."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(6) Alien: Isolation (Creative Assembly)
Saatavilla myös: PC, PS4, PS3, Xbox 360

Alien: Isolation valittiin Gamereactorin toimesta viime vuoden parhaaksi peliksi eikä titteli tullut tyhjästä. Sevastopolin käytävät tarjoavat todella ahdistavia tunnelmia, sillä niillä partioi H.R. Gigerin klassinen kauhuotus. Tekoälyn luotsaama ksenomorfi kohtelee pelaajan hahmoa kuin riistaa ja virtuaalisen henkensä edestä saa todella pelätä. Alien: Isolation tarjoaa mahtavan pelikokemuksen kaikille, jotka pitävät ruudun edessä pelkäämisestä.

Lue arvio
"Kauhu on vaikea genre. Aidon pelon synnyttäminen vaatii kaikkien ainesosasten hyvää yhteistyötä. Silloinkin kokemus voi lässähtää siihen, ettei kokonaisuus tempaa mukaansa. Alkuperäinen Alien-elokuva onnistui kauhun luomisessa mestarillisesti, ja on ansaitusti modernin elokuvan klassikko. Alien: Isolation ottaa mallia juurikin tältä ensimmäiseltä Alienilta ja rakentaa tutuista aineksista piinaavan ja pelontäyteisen kokemuksen."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(7) Dragon Age: Inquisition (Bioware)
Saatavilla myös: PC, PS4, PS3, Xbox 360

Dragon Age: Inquisition osoitti vuonna 2014, että Bioware osaa edelleenkin rakentaa suuria ja mielenkiintoisia fantasiamaailmoja. Erityisesti uskottavat ja monipuoliset henkilöhahmot ovat syöpyneet mieleen. Mikään ei ole niin tuskaisan ihanaa kuin huomata ajautuvansa parhaan ystävänsä kanssa riitoihin omien ideologioidensa vuoksi. Tämä on erittäin hyvä esimerkki kerronnan vahvuuksista. Maailma toimii loogisesti ja tätä miljöötä tutkii mielellään kymmenien tai jopa yli sadan tunnin ajan.

Lue arvio
"Dragon Age: Inquisition on hieno osoitus siitä, miten taitavasti Bioware osaa rakentaa tarinoita. Vaikka perusasetelma - messiashahmo ja maailman kohtalo - ovat melko perustavaraa voimafantasiapeleissä, kliseitä käsitellään taiten ja runsaasti harmaasävyjä käyttäen."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(8) Project Cars (Slightly Mad Studios)
Saatavilla myös: PC, PS4

Slightly Mad Studiosin Project Cars oli jonkinlainen ikuisuusprojekti ja pelin julkaisua siirrettiin useita kertoja. Kun se lopulta kurvasi kauppoihin vuoden 2015 toukokuussa, todettiin sen olleen kaiken odotuksen arvoinen. Siinä missä Gran Turismot ja Forzat leveilevät autojensa määrällä, on Project Carsin keskipisteessä ajokokemus. Eri autojen välillä on miellyttävän suuria eroja ja autoluokkien välillä vaihtaessa täytyy opetella aina uusien kiesien niksit. Kehittäjä on nähnyt ilahduttavasti vaivaa eri autojen ja ratojen yksityiskohtien viilaamiseen. Jos kaipaat loistavaa ajopeliä Xbox Onelle, kannattaa ehdottomasti tutustua Project Carsiin.

Lue arvio
"Pelin rata-autoilullinen sydän vetoaa takuulla Simbinin GTR-sarjan sekä Codemastersin Toca-pelien ystäviin, jotka eivät ole saaneet uuden sukupolven versioita suosikeistaan. Konnotaatiot GTR:n henkisestä jatko-osasta eivät ole edes ihan tahattomia - onhan Stephen Baystedin legendaariset riffit miksattu pelin musiikkeihin."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(9) Gears of War: Ultimate Edition (The Coalition)

Gears of War oli alkuperäisessä julkaisussaan yksi Xbox 360:n ja aikansa kovimpia toimintapelejä. Se tarjosi äijämäistä kolmannen persoonan toimintaa, tiukan ohjauksen ja todella adrenaliinin täytteisen moninpelin, jotka nostivat lajityypin suosion jälleen kattoon. Xbox Onelle tänä syksynä saapunut remasterointi ei ole yhtä mullistava tapaus, mutta se on silti erittäin vahva paketti hyvien toimintapelien omistajille. Kampanja on erityisen mukava kokemus kaverin kanssa, mutta moninpeli tarjoaa sekin hupia helposti sadoiksi tunneiksi.

Lue arvio
"Gears of War: Ultimate Edition on malliesimerkki siitä kuinka uusintajulkaisu tehdään oikein. Klassinen ydin on ennallaan, mutta uudistuksia on paljon ja pääasiassa juuri oikeissa paikoissa."

Gamereactorin Osto-opas: Xbox One

(10) Rare Replay (Rare)

Jos olet Raren vanhojen pelien fani niin Rare Replay on unenomainen kokemus. Se niputtaa pakettiin peräti 30 studion klassikkoa mutta myös vähemmän tunnettua peliä. Harmittavasti Nintendon omistamat Donkey Kong -nimekkeet eivät ole mukana, mutta kokoelma on tästä huolimatta mainio paketti. 30 euron hintaan se tarjoaa suhteettoman paljon pelattavaa. Etenkin niille jotka haluavat tutustua pelihistoriaan kolmella eri vuosikymmenellä, on Rare Replay antoisa ja opettavainen hankinta.

Lue arvio
"Rare Replay on fantastinen kokoelma vanhoja pelejä ja samalla se on hyvä läpileikkaus videopelien kehityshistoriasta. Kokoelman hinnan suhteuttaminen sen sisältämien pelien määrään tarkoittaa, ettei yhdelle nimekkeelle jää hintaa nimeksikään. Toki mukaan mahtuu myös muutama turhake, mutta kokonaisuus on täyttä timanttia."

Tsekkaa myös aikaisemmat listamme alta.
Wii U:n osto-opas
PS4:n osto-opasLadataan seuraavaa sisältöä