Suomi
Gamereactor
guide

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

Listasimme 10 ehdottomasti kokemisen arvoista pelijulkaisua Sonyn kotikonsolilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kokosimme toimituksessa kymmenen pelin listan peleistä, jotka kuuluvat mielestämme kaikkien Playstation 4:n omistavien yleissivistykseen. Oletko samaa mieltä valinnoistamme, vai löytyisikö sinulta muita vinkkejä kokemisen arvoisista nimekkeistä? Kerro mielipiteesi meille ja muille lukijoille kommenteissa.

Huom. valinnat perustuvat puhtaasti toimituksen mielipiteisiin, eivätkä kuvasta arvosanoja tai myyntitilastoja millään tavoin.

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(1) Last of Us Remastered (Naughty Dog)
Saatavilla myös: PS3

Tämä on mainos:

Playstation 4:n jos ei nyt paras, niin ainakin yksi ikimuistoisimmista pelikokemuksista nähtiin vuoden 2014 syksyllä. Tuolloin kauppoihin saapui The Last of Us -pelin remasteroitu versio, joka vei apokalyptistä maailmaa kuvaavan pelin epätoivoisuuden aivan uudelle asteelle. Visuaaliselta loistoltaan se on yksi kauneimmista nykyisen konsolisukupolven peleistä, ja koko komeus pyörii sulavalla 60 kuvan sekuntivauhdilla. Pisteenä i:n päälle mukana tulee kaikki myöhemmin julkaistut lisäsisällöt, josta merkittävämmäksi nousee Ellien taustaa valottava Left Behind.

Lue arvio
"Remastered on ehdottomasti rahansa arvoinen paketti, etenkin jos PS3-versio jäi jostain syystä välistä. Ei ole epäilystäkään; viime konsolisukupolven parhaimmistoon lukeutuva peli on uudenkin sukupolven kermaa.

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(2) The Witcher 3: Wild Hunt (CD Projekt Red)
Saatavilla myös: PC, Xbox One

Tämä on mainos:

Geraltin uusin seikkailu ei pettänyt massiiviseksi paisuneita odotuksiamme. Pelkästään pelimaailman koko ja sisällön määrä typerryttivät täysin. CD Projekt Red ei ole kuitenkaan mennyt ali siitä aidan matalimmasta kohdasta, sillä kaikki huokuu laatua. Tehtävissä ei nähdä juurikaan tyypillisiä "tapa x öttiäistä" ratkaisuja, vaan niissä on runsaasti vaihtelua. Maailmasta on myös saatu luotua elävä lukuisilla yksityiskohdilla ja suunnitteluratkaisuilla. Tässä on roolipeleistä pitäville vahva ehdokas vuoden peliksi.

Lue arvio
CD Projekt Redin toimintaroolipeli tuntuu mahtavalta ja tekee monista viime aikojen kilpailijoistaan naurunalaisia. Nyt ollaan huippupelin äärellä, vaikka kuumeisesti odotettu jatko-osa ei ikävä kyllä siltikään ole aivan täydellinen.

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(3) Alien: Isolation (Creative Assembly)
Saatavilla myös: PC, PS3, Xbox 360, Xbox One

Strategiapeleistään tunnettu Creative Assembly loikkasi hieman erilaisille vesille Alien: Isolationin kanssa. Tämä oli todellinen onnenpotku, sillä siitä muodostui yksi parhaimmista kauhupeleistä vuosiin. Sevastopolin klaustrofobiaa aiheuttavat käytävät yhdistettynä pelaajaa jahtaavaan tappavaan muukalaiseen tarkoittivat yömyöhään pelanneille todellisia kauhunhetkiä. H.R. Gigerin suunnittelema ikoninen ksenomorfi oli mainio ja oli juuri sopivan ennalta-arvaamaton ja pelottava vastus.

Lue arvio
"Alien: Isolation on helposti parhaita kauhupelejä vuosiin. Sen maailma on armoton, sen hirviö säälimätön, ja sen käytävät kylmiä ja kolkkoja. Painajaismaisesta pelosta ja paniikinsekaisesta selviytymiskauhusta pitäville peli on nappivalinta."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(4) Grand Theft Auto V (Rockstar)
Saatavilla myös: PC, PS3, Xbox 360, Xbox One

Rockstarin GTA V oli jo vanhoilla konsoleilla loistava tekele, mutta uuden sukupolven konsoleilla (PC:stä puhumattakaan) se nousi legendaariselle tasolle. Kyse on yhdestä sarjan parhaimmista edustajista, joka jäänee roikkumaan PS4:n listalle vielä vuosikausiksi. Jos avoimen maailman aikuismainen rikosseikkailu kiinnostaa yhtään, niin GTA V on edelleen pakkohankinta.

Lue arvio
"Odotukset PS4:lle ja Xbox Onelle remasteroidulta Grand Theft Auto V:lle ovat olleet huiman korkealla. Rockstar lupaili suorastaa kuuta taivaalta, ja oli hyvin skeptinen käynnistäessäni pelin ensimmäistä kertaa. -- Onneksi yhtiö kuitenkin piti lupauksensa."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(5) Bloodborne (From Software)

From Softwaren Souls-sarjan pelit nousivat legendaariseen asemaan edellisellä konsolisukupolvella, joten yhtiön PS4:llä yksinoikeudella nähtyyn Bloodborneen kohdistuivat kovat odotukset. Firma ei kuitenkan pettänyt vanhoja fanejaan, sillä peli oli edelleen tunnelmaltaan synkkä ja vaikeusasteeltaan suorastaan brutaali. Se ei kuitenkaan sorru missään vaiheessa halpoihin kikkoihin, vaan tarjoaa reilun haasteen. Uskotko hermojesi kestävän jatkuvan paineen alla pelaamisen? Silloin kannattaa kokeilla taitojaan Yharnamin pimeillä ja karmivien otusten täyttämillä kaduilla.

Lue arvio
"[Bloodborne] ei edelleenkään sovi helppoja kokemuksia kaipaaville, tosin se on ehkä aavistuksen verran helpommin lähestyttävä. Tämän ansiosta uusilla pelaajilla on mahdollisuus sukeltaa From Softwaren luomaan maailmaan. Tämä on ilahduttavaa, sillä kyseessä on mielestäni firman paras peli tähän mennessä."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(6) Project Cars (Slighly Mad Studios)
Saatavilla myös: PC ja Xbox One

Project Carsia jouduttiin odottamaan pitkään ja hartaasti usean vuoden ajan, mutta se palkittiin antaumuksella 2015 keväällä. Sligthly Mad Studiosin kaahailu on ehdottomasti PS4:n paras autopeli, johon tuskin tulee muutosta ennen kuin seuraava Gran Turismo ilmestyy. Silloinkin se on haastajan asemassa, sillä autoprojekti on äärimmäisen onnistunut ja viihdyttävä autopeli.

Lue arvio
"Pelin rata-autoilullinen sydän vetoaa takuulla Simbinin GTR-sarjan sekä Codemastersin Toca-pelien ystäviin, jotka eivät ole saaneet uuden sukupolven versioita suosikeistaan. Konnotaatiot GTR:n henkisestä jatko-osasta eivät ole edes ihan tahattomia - onhan Stephen Baystedin legendaariset riffit miksattu pelin musiikkeihin."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(7) Infamous: Second Son (Sucker Punch)

Supervoimia, avointa pelimaailmaa ja kunnon punk-asennetta: siinä Infamous: Second Son pähkinänkuoressa. Sarjan kolmas osa ei PS4:llä ollut samanlainen jättihitti kuin sen edeltäjät PS3:lla, mutta se on silti mainio peli. Pelattavaa on tuntikaupalla ja erilaiset supervoimat saavat joka kerta hymyn suupielille. Kannattaa kokeilla vaikka aikaisemmat Infamousit olisivat vielä kokeilematta.

Lue arvio
"Napinan aiheistakin huolimatta Infamous: Second Son on todella valloittava avoimen maailman supersankarointi. Seattlessa sohlaaminen on vinkeää puuhaa ja koska voimasetit ovat niin toisistaan erilaisia, ei kohkaamiseen pääse heti kyllästymään."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(8) The Wolf Among Us (Telltale Games)
Saatavilla myös: PC, PS3, Xbox 360, Xbox One, Mobiili

Wolf Among Us on kirjaimellisesti satumainen nimeke. Bill Willinghamin Fables-sarjakuviin perustuvassa seikkailussa seurataan vanhoista saduista tuttujen hahmojen elämää ihmisten maailmassa. Pelin päähenkilönä toimiva Bigby on kirjaimellisesti iso paha susi, joka joutuu keskelle mutkikasta rikosvyyhtiä. Wolf Among Us nähtiin jo edellisen sukupolven laitteilla, mutta se nousi kunnolla oikeuksiinsa PS4-version julkaisun myötä. Tämä seikkailu on ehdottomasti kokemisen arvoinen, mikäli dekkarit tai hyvät seikkailut kiinnostavat.

Lue ensimmäisen episodin arvio
"The Wolf Among Us on teknisesti The Walking Deadin ensimmäistä kautta edistyneempi ja paremman näköinen kokonaisuus. Hahmot ovat ilmeikkäämpiä, näkymät kunnianhimoisempia, mutta kaikkein eniten peli hyötyy lähdemateriaalistaan. Hahmojen ja maisemien monipuolisuus on aivan omalla tasollaan, joka tekee pelistä heti värikkäämmän ja vetovoimaisemman."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(9) Diablo III: Ultimate Evil Edition (Blizzard)
Saatavilla myös: PS3, Xbox 360, Xbox One

Diablo III:n julkaisu oli vaisu, mutta Blizzard on siitä koomin hilannut peliä koko ajan paremmaksi päivityksillä ja lisäosilla. Ultimate Evil Edition on näiden toimenpiteiden kulminoituma. Se tarjoaa häkellyttävän määrän pelattavaa, verkkokoodi toimii loistavasti ja seikkailun tunne on alusta lähtien käsinkosketeltava. Jos Diablot ja muut klassiset toimintaroolipelit ovat sydäntä lähellä, on Ultimate Evil Edition paras tapa nauttia niistä konsoleilla.

Lue arvio
"Jos Diablo III ei ole tätä ennen tullut tutuksi, nyt on oikea hetki hankkia kiistaton klassikko omaan pelihyllyyn. Toimintaryllistys on ansainnut kaiken suitsutuksensa, ja Ultimate Evil Edition on parasta mihin peli pystyy."

Gamereactorin osto-opas: Playstation 4

(10) Middle-earth: Shadow of Mordor (Monolith Productions)
Saatavilla myös: PC, PS3, Xbox 360, Xbox One

Mordorin varjoissa ei ole lainkaan niin ankeaa, kuin mitä Peter Jacksonin elokuvista olisi saattanut kuvitella. Talionin kostoretki yhdistelee onnistuneesti esimerkiksi Assassin's Creed -sarjan pelattavuutta ja Rockteadyn Batman-peleistä tuttuihin taistelumekaniikkoihin. Pelin ehdoton valttikortti on kuitenkin Nemesis-järjestelmä. Sen myötä örkit käyvät jatkuvasti keskinäisiä valtataisteluja, jotka luovat dynaamisesti uusia välipomoja Mordorin mannuille.

Lue arvio
"Tämä ei ole piipputupakan ja rusinapullan tuoksuinen käyskentely vehreässä ruohossa, vaan hurmeinen ja brutaali amok-juoksu vihernahkojen sankoissa riveissä."Ladataan seuraavaa sisältöä