Suomi
Gamereactor
guide

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

Listassa kymmenen näkemisen ja kokemisen arvoista pelijulkaisua Nintendon käsikonsolilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendon käsikonsoli 3DS on mainio kannettava konsoli. Ainoa harmi on suhteellisen vähäinen tuki kolmansilta osapuolilta, mutta onneksi Nintendon omat tukijoukot ovat ahkeria tuottamaan huippupelejä. Osto-oppaamme onkin näin ollen melkoista Nintendon yksinoikeusnimikkeiden juhlaa. Tätä silmällä pitäen rajoitimme saman pelisarjan nimikkeitä yhteen per lista.

Mitkä ovat omat suosikkisi? Tee oma listasi ja julkaise se toimitukselle ja muille lukijoille kommenteissa.

Huom. valinnat perustuvat puhtaasti toimituksen mielipiteisiin, eivätkä kuvasta arvosanoja tai myyntitilastoja millään tavoin.

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS
Tämä on mainos:

(1) The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo)

A Link Between Worlds on jatko-osa pari vuosikymmentä sitten julkaistulle Super Nintendon A Link to the Pastille. Tässä suhteessa se on upean nostalginen paketti erityisesti niille, jotka ihastuivat jo tuolloin Zelda-seikkailuihin. Se ei silti ole pelkkää nostalgialla rahastusta, vaan tarjoilee myös kaikin puolin kookkaan ja tasapainoisen toimintaseikkailun. Se sopii 3DS:n pienelle ruudulle täydellisesti ja myös 3D-efektiä käytetään nokkelasti läpi pelin. A Link Between Worldsiä voi suositella lämpimästi helposti niin vanhoille kuin nuorillekin pelifaneille. Zelda-fanille se on tietysti täydellinen pakkohankinta.

Lisää Zeldaa kaipaavien kannattaa huomioida myös Nintendo 64:n uudelleen julkaisut Ocarina of Time 3D ja Majora's Mask 3D.

Lue arvio
"The Legend of Zelda -pelien tapaan A Link Between Worlds tarjoaa on mainion yhdistelmän seikkailua, ongelmien ratkontaa ja pätevää mutta aavistuksen monotonista toimintaa."

Tämä on mainos:
Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(2) Fire Emblem: Awakening (Intelligent Systems)

Fire Emblemin toistaiseksi uusin osa on erinomainen roolistrategiapeli. Se ei ole pelkästään 3DS:n parhaimmistoa, vaan kävisi graafisella parannuksella kevyesti isommillekin alustoille. Vuoropohjaisten roolipelien fanit ovat tietysti pelissä kuin kotonaan, mutta se sopii mainiosti myös genressä ensi askeleitaan ottaville. Näiden on silti syytä pitää varansa, sillä vaikeustasossa riittää valinnanvaraa rennosta seikkailusta aina Dark Souls -henkiseen masokismiin asti. Pysyvä suosikkihahmon kuolema voi olla kova pala purtavaksi, mutta vaara tekee pelistä myös jatkuvasti jännittävän ja palkitsevan.

Lue arvio
"Fire Emblem: Awakening on erinomainen taktinen roolipeli juuri 3DS:n pelivalikoimaan. Vuoropohjaisuus tekee siitä todella sopivan kannettavalle, ja pelattavaa on kymmeniksi tunneiksi. "

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(3) Super Mario 3D Land (Nintendo)

Super Mario 3D Landin ideat eivät ole mitenkään tuoreita, sillä samanlaisia kommervenkkejä nähtiin jo Wii-konsolille julkaistuissa Super Mario Galaxy -sarjan nimekkeissä. Tosin tässä tapauksessa kaikki kääritään täydellisesti käsikonsolin ominaisuuksien ja etenkin kolmiulotteisen efektin ympärille. Ajoittain joutuu tekemään huimia hyppyjä, jotka ottavat mukavasti mahanpohjasta. Käsikonsolin Mario leikittelee pelaajan odotuksilla ja heittää mukaan koko ajan uusia ja hauskoja haasteita. Nintendon taika ei petä tälläkään kertaa ja kyseessä on täydellinen tasoloikkapeli 3DS:lle.

Lue arvio
"Super Mario 3D Land ei ole vain hyvä, se on erinomainen tulkinta Mariosta 3D-konsolilla. Peli kuuluukin likimain jokaisen Nintendo 3DS:n omistajan hyllyyn, ja samalla se tarjoaa hyvän syyn konsolin ostoon."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(4) Kid Icarus: Uprising (Project Sora)

Kid Icarus: Uprising julkaistiin yli 20 vuotta alkuperäisen pelin jälkeen, mutta se onnistui valloittamaan arvioijat kauniilla ulkoasullaan ja hektisellä toiminnallaan. Raideräiskinnän ja kolmannen persoonan toimintaa yhdistelevä peli on henkeä salpaavan hyvännäköinen, mutta sen vetovoima ei perustu pelkkään ulkoasuun. Käytössä on kymmeniä aseita ja kenttäsuunnittelu on kerrassaan mainiota. Jos kaipaat peliä, joka pumppaa suoniisi adrenaliinia, kannattaa kokeilla Kid Icarusta.

Lue arvio
"Kid Icarus: Uprising on peli faneille, mutta se tulee myös voittamaan puolelleen monia uusia pelaajia. Se on kuin kokoelma lainauksia parhaista NES-klassikoista, mikä paistaa lävitse pelimekaniikoissa, mutta erityisesti tarinassa Pitistä ja tämän kumppanista Palutenasta. Kyseessä ei kuitenkaan ole vain uudelleenlämmittely, vaan Uprising on täysin uusi ja sangen laaja peli - vieläpä hiton hyvä sellainen."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(5) Mario Kart 7 (Nintendo)

Mario Kart 7 vie tutun sarjan käsikonsolille, eikä se häpeä lainkaan isoveljiensä rinnalla. Nintendon pelisarjoista tutut hahmot istutetaan pienten kärryjen rattiin ja sitten on aika painaa nasta lautaan ja heittää koopankuori edellä pärräävän takaraivoon. Lähes 40 erilaista rataa tarjoavat sekä tuttuja että tuntemattomia maisemia ja välillä maanpinnalta loikataan lentoon tai sukelletaan veden alle. Verkossa suhaaminen toimii mainiosti ja 3DS:n ominaisuuksia hyödynnetään kivasti. Tässä on kevyiden auto- ja bilepelien priimaa käsikonsolille.

Lue arvio
"Mario Kart 7 hurjasteleekin odotetusti 3DS:n parhaimpien pelien joukkoon. Ulkoasultaan se on nätti kuin mikä ja 3D toimii kuin unelma - aivan kuin Marion uudessa tasoloikkailussa Super Mario 3D Landissä."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(6) Metal Gear Solid: Snake Eater 3D (Kojima Productions)
Saatavilla myös: PS3, Xbox 360, PS Vita, PS2

Metal Gear Solid -sarjan kolmatta osaa Snake Eateriä pidetään sarjan joko parhaana tai ainakin toiseksi parhaana pelinä. Siinä päästään ohjastamaan Big Bossia, joka hiippailee Neuvostoliiton viidakoissa kylmän sodan kynnyksellä. Mielikuvitukselliset viholliset ja sarjan historian parhaimpiin hahmoihin lukeutuva Boss pitävät pelaajan varpaillaan koko seikkailun ajan. Peli taipui hienosti myös Nintendon käsikonsolille, tosin täyden pelikokemuksen saa vasta erillisen Circle Pad Pro -lisälaitteen avulla. Tällaisia pelikokemuksia ei käsikonsoleille ole koskaan tarpeeksi, joten Snake Eater kannattaa hankkia kokoelmiin.

Lue arvio
"Snake Eater palaa ajallisesti aivan tarinan alkumaininkeihin, kun kylmä sota käy kuumimmillaan. Seikkailun pääosassa toimii superagentti Naked Snake, joka myöhemmin tunnetaan myös Big Bossina. Peli onkin eräänlainen kulmakivi koko sarjalle ja valottaa tapahtumia ennen ikonista Solid Snakea ja Metal Gearia."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(7) Xenoblade Chronicles 3D (Monolith)
Saatavilla myös: Wii

Xenoblade Chronicles nähtiin alun perin jo 4 vuotta sitten Nintendon Wii-konsolilla. New Nintendo 3DS:lle peli rantautui tänä vuonna, eikä ajan hammas näytä purreen lainkaan uusioversioon. Shulkin ja Reynin kostoretkessä riittää pelattavaa vähintään kymmeniksi tunneiksi ja koko maailman tutkimiseen saa varata aikaa ainakin tuplasti enemmän. Reaaliaikaiset taistelut ovat äärimmäisen viihdyttäviä ja niissä on todella paljon syvyyttä. Mikäli haluat massiivisen roolipelikokemuksen käsikonsolille, joka vetää vertoja jopa kotikonsolien eeppisille tekeleille, hanki itsellesi Xenoblade Chronicles 3D.

Lue arvio
"Xenoblade Chronicles 3D:n maailma on edelleen suurin, mitä olen japanilaisissa roolipeleissä nähnyt. Se koostuu suurista alueista, eikä siinä juosta putkessa. Maailmassa ei ole myöskään keinotekoisia näkymättömiä seiniä, joten käytännössä pelaajalla on täysi vapaus tutkia maailmaa miten haluaa."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(8) Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Bandai Namco)
Saatavilla myös: Wii U

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS on melkoinen nimihirviö ja erittäin pätevä taistelupeli. Ulkoasu on viilattu viimeisen päälle, mutta tästä huolimatta toiminta ei takkua missään vaiheessa. Turpaan voi vetää ja ottaa koko ajan ihanan sulavasti. Hahmoja on vaikka kuinka paljon, joten kaikille löytyy varmasti mieluisa taistelija. Peli on omimmillaan lyhyissä annoksissa nautittuna ja etenkin muita pelaajia on hauska haastaa taisteluihin netin välityksellä.

Lue arvio
"Perusperiaate ei ole muuttunut edellisistä sarjan peleistä. Super Smash Bros. on edelleen yksinkertaisella tappelumekaniikalla varustettu bilepelien kuningas, josta löytyy pintaa raaputtamalla kuitenkin syvällinen pelimekaniikka. Kuka tahansa voi tarttua ohjaimeen ja tykitellä mitä komeampia erikoisliikkeitä, mutta veteraanit ovat aina omassa kastissaan."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(9) Luigi's Mansion 2 (Next Level Games)

Luigi's Mansion 2 heittää Marion hujoppiveljen jälleen kummitusten keskelle. Aaveita vastaan taistellaan pölynimuria muistuttavalla Poltergust 5000 vempeleellä ja tämä kuvaa hyvin pelin kepeää ja humoristista tunnelmaa. Pelokkaasta Luigista löytyy tarpeen tullen rohkeutta, tosin ajoittain tämä voimavara on vain hieman liian hyvin piilotettu. Luigi's Mansion 2 korjasi ensimmäisen osan vakavimman puutteen, mikä liittyi pelin lyhyeen kestoon. Tällä kertaa seikkailusta löytyy hupia jopa 15 tunniksi.

Lue arvio
"Luigi's Mansion 2 on itseasiassa yksi Nintendo 3DS:n parhaita ja viihdyttävimpiä pelejä. Se tekee kaiken oikein. Sekoitus huumoria ja aaveidenmetsästystä vetoaa laajempaan yleisöön, mukana on kauniita 3D-efektejä ja musiikkiin on panostettu."

Gamereactorin Osto-opas: Nintendo 3DS

(10) Shovel Knight (Yacht Club Games)
Saatavilla myös: PC, Wii U, PS3, PS4, PS Vita & Xbox One

Lapioritarin tasoloikka on ilmestynyt lähes kaikilla moderneilla alustoilla, mutta kyse on niin mainiosta retroseikkailusta, ettei sitä voi hehkuttaa liikaa. Megamanista ja muista aikalaisista inspiraationsa ammentava peli on tyyliltään ja suunnittelultaan loistava pari kannettavan konsolin kanssa. Toki sitä on mukava pelata myös televisioruudulta, mutta käsikonsolilla se sopii monessa mielessä vieläkin paremmin. Shovel Knight tarjoaa myös rahoilleen (noin 15 euroa) reilusti vastinetta. Uusi ilmainen lisäosa Plague of Shadows varmistaa edelleen, ettei peli todellakaan petä hintalaatusuhteen osalta.

Lue arvio
"Shovel Knight on siis loikka menneisyyteen parhaalla mahdollisella tavalla. Vanhan koulukunnan grafiikka ja äkkiväärä huumori yhdistyvät siinä mitä parhaimmalla tapaa, ja peli tarjoaa sitä lämpöä ja sisältöä, joka on jäänyt puuttumaan monista saman genren edustajista."

Tsekkaa myös aikaisemmat listamme alta.
Xbox Onen osto-opas
Wii U:n osto-opas
PS4:n osto-opasLadataan seuraavaa sisältöä