Suomi
Gamereactor
arviot
Galacticare

Galacticare osaa olla viihdyttävä, mutta turhan sotkuinen

Nyt hoidetaan sairaalaa avaruudessa simulaattorin elkein.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Brightrock Games laittaa oman panoksensa simulaatiopelien lajityyppiin pelillä Galacticare. Ajatuksena on rakentaa oma sairaala avaruuteen. On rakennettava oma laitos huoneineen niin ihmisille kuin joukolle avaruusolioitakin. Sairaala on suunniteltava paitsi potilaille sopivaksi, myös varusteltava ja sisustettava oikealla tavalla. Samalla on tietysti tultava toimeen rajallisen budjetin, epidemioiden ja tapaturmien kanssa. Ja ongelmat saattavat pahimmillaan pysäyttää koko kehityksen.

Kaava on vanha tuttu, mutta toisaalta ei ole mitään, joka osoittaisi kaavan olevan toimimaton. Pelaaminen on helppoa, nautittavaa ja tarjoilee haasteita olematta turhauttava. Erityisiä yllätyksiä ei ole, mutta Galacticare on viihdyttävä. Galacticare on humoristinen tavalla, joka istuu hyvin pelin tyyliin. Dialogi on hyvin tehtyä, ja ääninäyttelijät osaavat asiansa. Lisäksi liikeanimaatiot ovat onnistuneita.

Mutta ennen pitkää pelaaminen muuttuu tylsäksi. Galacticare ei siis onnistu monipuolistamaan siitä, mikä heti alussa tarjoillaan. Kunhan osaa pohjan paikoilleen asettaa, sairaala pyörittää pitkälti itse itseään, tuottaa suuria määriä rahaa ja kerryttää tähtiä aina siihen viiteen saakka. Galacticare ei tarjoile erityisen merkittävää haastetta, sillä painopiste on turhan paljon koristelussa itse toiminnan sijasta.

Tämä on mainos:

Erilaiset kentät tuovat mukaan hieman lisähaastetta, mutta muuten kaavaa ei sen ihmeemmin laajenneta tai monipuolisteta. Galacticare ei aseta paljoakaan ehtoja pelaajalle sen suhteen, miten tulee toimia. Peli on kuitenkin hauska, ja siksi voi haasteen vähäisyyden anteeksi antaa. Se huonompi juttu on pelin eri toimintojen sotkuisuus. Merkittävä osa kentistä on pieniä täynnään erilaisia toisilleen ristiriitaisia asioita. Näin ollen ruudulla on menossa suoranainen värikäs kaaos, josta on hankala saada selkoa. Lisäksi käyttöliittymä kaipaisi hiomista selkeydessään. Näin saadaan kokonaisuus, joka voi hyvinkin muuttua ärsyttäväksi.

Galacticare on viihdyttävä. Tunnit kuluvat ilman, että sitä edes huomaa. Pelissä on paljon ainesta, mutta sotkuisuus haittaa nautintoa. Simulaatiofaneilla tulee olemaan hauskaa, kunhan vain ei odota mitään erityisiä uudistuksia tai parannuksia verrattuna lajityypin muihin peleihin.

GalacticareGalacticareGalacticareGalacticare
GalacticareGalacticareGalacticareGalacticare
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauskaa pingottamatta, hauska, helppo aloittaa ja pelata, Mahtavat liikeanimaatiot, loistava dialogi
-
Ajoittain ruutu on turhan sotkuinen, joitakin suorituskykyyn liittyviä ongelmia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä