Suomi
Gamereactor
artikkelit
Fortnite

Fortnite Suuri Pelikirja (kirja)

Kätevä tapa oppia hittipelin perusteet ennen verkkopeliin sukeltamista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Epic Gamesin free-to-play-mallilla toimiva verkkopeli Fortnite on kirjaimellisesti valloittanut maailman. Pelillä on tällä hetkellä 200 miljoonaa pelaajaa ympäri maailman, ja Fortnitessa menestyminen vaatii rutkasti harjoittelua. Jokainen pelin ensimmäistä kertaa käynnistävä huomaa sen, ettei Fortnite opeta alkeitaan juuri mitenkään. Tästä seuraa tuntien ajan kiroilua verkossa, kun mikään ei tunnu onnistuvan. Toinen tapa on etsiytyä Internetin ihmeelliseen maailmaan erilaisia oppaita etsimään. Kolmas tapa on se kärsivällisen pelaajan tapa eli lukea jokin asiansa osaava opas suomeksi kirjallisessa muodossa. Juuri tähän kysyntään vastaa Fortnite Suuri Pelikirja, joka soveltuu ehkä parhaiten niille nuorille, joilla on riittävästi kärsivällisyyttä istua alas ja lukea suosikkipelinsä saloista. Aikuiselle kirjan suurin anti on madaltaa Fortniten aloittamisen kynnystä varustamalla ummikko tarvittavilla perustiedoilla ennen verkkopelin aloittamista.

Fyysisessä kirjassa on sekä hyviä että huonoja puolia. Hyvänä puolena on se, että asioita pystyy palauttamaan mieleen aina halutessaan riippumatta siitä, sattuuko verkkoyhteys sillä hetkellä toimimaan. Huonona puolena on tietenkin se, että Fortniten päivittyessä kirjan tiedot vanhentuvat auttamatta ajan kuluessa. Jo nyt esimerkiksi ristiinpelaamista koskevat tiedot eivät pidä enää paikkaansa. Fortniten perusolemus ei kuitenkaan muutu radikaalisti, joten viisaasti opasta lukemalla siitä saa kyllä haluamansa tiedon irti.

Kirjan sivut ovat kookkaita ja värikkäitä, ja lisäksi kuvia ja erilaisia taulukoita on erittäin runsaasti. Tämä alleviivaa teoksen käsikirjamaista luonnetta, jolloin siitä voi nopeasti tarkastaa haluamansa asian, ja jatkaa sen jälkeen pelaamista. Käytetty suomen kieli on ajoittain hieman tönkköä johtuen jo pelkästään siitä, että suomentaja Tapani Lahtinen on joutunut keksimään monille englanninkielisille käsitteille suomenkielisen vastineen itse. Kaikkiaan on silti mukava lukea Fortnitesta omalla äidinkielellään englannin sijasta.

Asioiden esitysjärjestys on looginen, ja rakenne on selvästi hahmotettavissa. Aivan nippelitietoihin ei mennä, joten teos tietää olevansa perustason opas niille, jotka haluavat aloittaa syventymisen Fortniteen. Kirja jakautuu pääosin kahtia, sillä ensimmäinen osa käsittelee ilmaiseksi ladattavissa olevaa Battle Royalea, ja jälkimmäinen osa keskittyy maksulliseen Save the Worldiin.

Tämä on mainos:

Ehkä parhaiten kirjaa voi suositella perheen teini-ikäisille, joiden kaveripiirissä pelataan innokkaasti Fortnitea iltaisin koulun jälkeen.

Collins, Barry, Fortnite Suuri Pelikirja, s. 130, Readme.fi 2018

Fortnite
Fortnite
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
ISOT merkit Fortnite duo

ISOT merkit Fortnite duo

ESPORTS. Kirjoittaja Ben Lyons

Pari haluaa kilpailla ja edustaa Saksan joukkuetta Esports World Cupissa tänä kesänä.Ladataan seuraavaa sisältöä