Suomi
Gamereactor
arviot
Fortnite

Fortnite (Android)

Se kolmas kannettava Fortnite

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactorin arvion iOS-Fortnitesta voi lukea täällä.

Epic Gamesin Fortnite osui vuosi sitten melkoiseen kultasuoneen. Selviytymispelistä irrotettu ilmaiseksi pelattava ja mikromaksuihin nojaava Battle Royale saavutti huikean suosion lähes välittömästi julkaisunsa jälkeen, minkä takia onkin ollut loogista, että peli on tällä hetkellä saatavilla lähes kaikille moderneille alustoille. Android-versio on näistä viimeisin tulokas.

Fortniten idea on varmasti monille tuttu jo entuudestaan, mutta käydään peruskuvio silti kaiken varalta nopeasti läpi. Maksimissaan 100 pelaajaa heitetään neljän hengen tiimeihin jaettuna saarelle, jossa alati tihenevä myrsky pakottaa selvittämään kukkulan kuninkaan. Lopulta vain yksi tiimi voi olla jäljellä.

Fortniten omin idea on nopeatempoinen rakentelu ja resurssien kerääminen. Puita kaatamalla ja seiniä hajottamalla hahmon vyölaukkuun pompsahtaa materiaaleja, joilla pystyy nappia painamalla rakentelemaan erilaisia suojia, seiniä ja etenemistä helpottavia luiskia. Myös aseistus ja muut varusteet on kerättävä nopeatempoisen matsin aikana suurimmaksi osaksi maastosta.

Tämä on mainos:

Pelin suosio on helppo ymmärtää. Ideaan pääsee käsiksi välittömästi ja nätti karkkigrafiikka vetää puoleensa. Kontrollit ovat yksinkertaiset, mutta silti riittävän monipuoliset erilaisten strategioiden kehittämiseksi. Myös kartat ovat hyvin suunnitellut. Hahmonkehitys on loogista, eivätkä peliin olennaisena osana kuuluvat mikromaksutkaan ole hinnoiteltu taivaisiin.

Toiminta on hektistä ja nopeatempoista, joten pelin siirtäminen mobiiliympäristöön ei varmasti ole ollut helppo urakka. Epic on kuitenkin onnistunut vähintäänkin riittävän hyvin. Kosketusnäytölle siirretyt kontrollit toimivat yllättävänkin hyvin ja eri toiminnoille sijoitetut kosketuskomennot löytyvät kätevästi sormien alta. Perinteisen peliohjaimen tarjoamaan tuntumaan ei luonnollisesti päästä, mutta pääpiirteittäin homma toimii niin hyvin kuin kuvitella saattaa.

FortniteFortniteFortniteFortnite

Testasin peliä Samsung Galaxy Note 9 -puhelimella, jolla peli rullasi ruudulla hyvin ja verkkoviivettä lukuun ottamatta pätkimättä. On silti helppo kuvitella, että heikompitehoinen puhelin saattaisi hyvinkin kyykistyä pelin tiimellyksessä, sillä pelaajia on kartalla paljon ja alue on varsin suuri.

Tämä on mainos:

Ulkoisesti Android-Fortnite ei iOS-version tavoin pääse lähellekään muita versioita, mutta pelin vinkeän humoristinen olemus on silti saatu kaapattua pikkuruudulle hyvin. Erityisesti erot grafiikassa muihin versioihin nähden tulevat esille, kun kuva siirretään isommalle näytölle. Kompromisseja on tehty paljon, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.

Ei siitä silti mihinkään pääse, vaikka versio on portattu mobiiliympäristöön niin hyvin kuin on osattu, ei peli pääse silti oikeuksiinsa Androidilla. Kosketusnäytön räpeltäminen ei vain tunnu samalta kuin peliohjaimella pelaaminen. Lisäksi tämän kaltainen ison mittakaavan moninpeli ei yksinkertaisesti tunnu kännykän ruudulla samalta kuin isommalla näytöllä. Koska peli on ladattavissa maksutta monelle muullekin laitteelle, ei Android-versioon tarttumiseen ole oikeastaan muuta syytä kuin se, että Fortnite on pakko saada matkalle mukaan, eikä taloudessa ole Switchiä.

Ainakin testivaiheessa peli myös kärsi paikoitellen todella pahoista yhteysongelmista. Peli itsessään pyöri suhteelisen nätisti ja nikottelematta, vaikkakin kilpailijoihinsa verraten alhaisemmalla ruudunpäivityksellä, mutta satamegainenkaan nettiyhteys ei usein riittänyt pelin järkevään pelaamiseen.

Mitä enemmän Android-Fortnitea pelasin, sitä enemmän teki mieli palata takaisin Switch-version pariin. Kyllähän tätäkin versiota pelaa, mutta parempia vaihtoehtoja ei tarvitse etsiä kovinkaan pitkän matkan päästä.

FortniteFortniteFortniteFortnite
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Fortnite matkalle mukaan, pyörii suhteellisen nätisti, kontrollit on sovitettu ruudulle hyvin
-
Tuntuma ei pääse lähellekään peliohjaintasoa, graafisesti todella karsittu, pahoja yhteysongelmia vielä tässä vaiheessa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä