Suomi
Gamereactor
arviot
Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Kiinnostaako kuntonyrkkeily? Eikä korona-aikana uskalla lähteä salille? Miten olisi ilmamolekyylien piekseminen olohuoneessa telkkarin edessä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Liikkeentunnistus on ollut Nintendon konsolien valttia jo Wiistä lähtien, joten totta kai myös Switchille on julkaistu monen monituista rytmi- ja kuntoilupeliä sekä -kokemusta. Fitness Boxingin suhteen onkin syytä korostaa enemmän juuri kokemus-sanaa, sillä Rhythm & Exercise on enemmän kuntoiluapusovellus kuin varsinainen peli.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise pistää siis Switchin omistajat liikkumaan musiikin tahdissa kuntonyrkkeilyn merkeissä. Peruspuitteet kuntoiluun ovat päivittäisen kunto-ohjelman vetäminen, harjoitteet musiikin tahdissa sekä venyttely. Ideana on ottaa siis joy-conit käteen, ja varjonyrkkeillä oikea lyönti oikeaan aikaan musiikin tahdissa kuin Guitar Herossa konsanaan. Lähdössä pääsee määrittämään oman kropan arvot ja tavoitteet, joiden mukaan sovellus sitten suosittaa päivittäisen treeniohjelman.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise
Tämä on mainos:

Fitness Boxing 2 on aloittelijaystävällinen. Alussa opetellaan ihan puhtaasti alkeita jabien ja suorien muodossa, jonka jälkeen hitaasti lisätään mukaan koukut, upparit, vartalo- ja askelväistöt. Tekniikkaa opastetaan, mutta tarkkana saa olla turvallisuuden kannalta. Vaikka en ole asiantuntija, niin satunnaisena savaten harrastajanakin tiedän, että varjonyrkkeilyssä on tärkeää, ettei liikkeitä suorita yli liikeratojen, eikä peli korosta tätä tarpeeksi. Lisäksi alussa opetteluvaiheessa treenit ovat melko rauhallisia, mikä on tietysti hyvä päästämään kaiken kuntoiset mukaan. Jos kuitenkin haluaa kunnon hikitreeniä, niin saa valmistautua säätämään heti kaikki valikot tappiin ja rykimään kunnolla. Kuntonyrkkeilyn konkareille Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise ei siis ehkä ole se paras valinta.

Itseäni jäi myös kaivelemaan ohjauksen tarkkuus. Kaikki nojaa joy-con-kiihtyvyysanturiin ja -gyroskooppiin, jotka eivät ole ihan siitä tarkimmasta päästä. Peli ei osaa erotella, mikä on oikea lyönti tai kuinka hyvin se suoritettu. Periaatteessa vääräkin lyönti merkitään täydellisesti onnistuneeksi, jos se on vain oikea-aikainen. Samalla ärsyttävät epätarkkuuden aiheuttamat virhehudit, joita ohjain nappaa etenkin jos yrittää samalla ottaa isompaa liikettä jaloilla tai kropalla. Valikoissa pystyy kylläkin muokkaamaan herkkyyttä ja kalibraatiota, mutta niidenkään jälkeen en saanut kaikkia tunnistusvirheitä karsittua pois.

Treenin laatu on onneksi vähintään kohtuullisen hyvällä tasolla, mutta vaihtelua kaipaisi. Päivätreenin ja erillissettien lisäksi muuta pelattavaa ei ole, joten kovalla päivätempolla sisältö on aika nopeasti kaluttu läpi, vaikka peli yrittää hidastaa edellyttämällä edellisten pelaamista vähintään muutamia kertoja. Lisäksi erityisesti venyttely on kovin yksipuolista. Mukana on vain kourallinen, ja ne toistuvat joka kerta samalla tavoin.

Fitness Boxing 2: Rhythm & ExerciseFitness Boxing 2: Rhythm & Exercise
Tämä on mainos:

Rytmipelissä tärkeä elementti on musiikki, ja tällä kertaa se on yhdistelmä uutta ja vanhaa poppia; tosin ilman sanoituksia arvatenkin säästösyistä. Itseäni se ei mitenkään säväyttänyt, lukuun ottamatta kun Daruden Sandstorm pamahti kaiuttimista ihan yllättäen. Äänimaailmasta pitää myös mainita eri valmentajat, joita Fitness Boxing 2:ssa on kiitettävät yhdeksän kappaletta. Kolmen kundin lisäksi tsemppaajan voi valita kuudesta timmistä mimmistä, jotka kaikki ovat kuntoiluun sopivan ylipirteitä ja innokkaita. Ääninäyttely ei ole ihan parhaasta päästä, ja muutamalla kuulostaa, että äänityksiä ei ole tehty samassa paikassa tai sitten miksauksessa jäi jotain vikaa. Toisaalta eipä tämä kuntoilua haittaa, ja monipuolisesta valmentajakaartista löytyy varmasti mieleinen.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercisessä on paljon positiivisia puolia. Se sopii hyvin vasta-aloittavalle kuntonyrkkeilystä kiinnostuneelle, vaikka kunnon puolesta joutuisi aloittamaan pohjilta. Se on lisäksi audiovisuaalisesti selkeä, pirteä ja kannustava. Valikot ja opastukset toimivat myös suoraviivaisesti, ja mukana on myös kaksinpeli kaverin tai partnerin kanssa treenaamiseen. Ja toki tyrkyllä on kaikenlaisia saavutuksia ja kuteita, joilla valmentajia voi somistaa. En ehkä ole ihan kohderyhmää tälle nukkeleikille, mutta kaipa se tarjoaa jollekin lisätekemistä treenin jälkeen.

Ei silti hyvää ilman huonoa. Omaan makuun pelimäisyyttä ei ihan ole tarpeeksi. Kaipaisin mukaan minipelejä tai muita haasteita tarjoamaan vaihtelua. Lisäksi erilaisia venyttelyjä, tarkempaa tekniikkaopastusta ja turvallisuutta korostavia elementtejä saisi olla mukana runsaammin. Lopuksi on myös sätittävä Fitness Boxing 2:n hintaa. Peli ilmestyy 4. joulukuuta aika suolaisella 45-50 euron hintalapulla varustettuna. Jos kuitenkin fyrkkaa on, ja kuntonyrkkeilyn aloittaminen turvallisesti omassa olohuoneessa kiinnostaa, Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise ei ole hullumpi vaihtoehto.

Fitness Boxing 2: Rhythm & ExerciseFitness Boxing 2: Rhythm & Exercise
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Värikäs, pirteä ja kannustava tyyli, paljon vaihtoehtoja valmentajaksi, peruspeli kohdillaan
-
Korkea hinta, liian vähän vaihtelua, musiikit ja äänet eivät säväytä, liikkeentunnistuksen tarkkuudessa moitittavaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Fitness Boxing 2: Rhythm & ExerciseScore

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Liikkeentunnistus on ollut Nintendon konsolien valttia jo Wiistä lähtien, joten totta kai myös Switchille on julkaistu monen monituista rytmi- ja kuntoilupeliä sekä...Ladataan seuraavaa sisältöä