Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Firestarter

Firestarter

Kauhua tihkuvan tragedian muuttaminen supersankaroinniksi laskee tarinan tehoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
FirestarterFirestarter

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Elokuva Firestarter on uusintaversio vuoden 1984 elokuvasta Tulessa syntynyt, ja molemmat perustuvat Stephen Kingin kirjoittamaan romaaniin Tulisilmä, jonka arvion pääsee lukemaan täällä. Uusi elokuvaversio tavoittaa päähenkilönsä kirjasta mieleen jäävän ahdistuksen, mutta muuten tragedia on muutettu enemmänkin supersankaroinniksi. Ratkaisu laimentaa pahasti varsin ahdistavan ja vaikuttavan tarinan tehoa.

Noin 8-vuotiaan Charlenen eli Charlien vanhemmat osallistuivat opiskeluaikanaan erikoiseen kokeeseen, jonka seurauksena heille molemmille kehittyi ylimaallisia kykyjä. Kaikella on kuitenkin hintansa, joten vanhemmat valitsivat olla käyttämättä kykyjään. Pahaksi onneksi heidän tyttärensä peri yliluonnollisia kykyjä potenssiin kolme, ja pystyy sytyttämään asioita tuleen pelkän ajatuksen voimalla. Moinen koetaan tietenkin turvallisuusuhkaksi, ja pian perheen perässä on hallituksen pahoja miehiä.

Tämä on mainos:

Kuten jo mainitsin, kirjan teemoina ovat paikasta toiseen pakeneminen uhkaavat hallituksen miehet kannoilla, ja toisaalta oman synnynnäisen tilan kanssa kipuilu, ja ennen kaikkea voimallisen kyvyn hallinnan opetteleminen. Matkan varrella yksi jos toinenkin aikuinen pyrkii manipuloimaan Charlieta vaihtelevalla menestyksellä, ja kuka mistäkin syystä. Elokuva harmillisesti typistyy lähinnä pakenemiseen, ja sitä seuraavaan taistelemiseen vaikuttavien tulitehosteiden kera.

Juoni sinänsä on hyvin yksinkertainen, joten sitä syvyyttä olisi saatu tekemällä henkilöhahmoista mielenkiintoisia. Tässä elokuva epäonnistuu, mikä johtunee siitä, että kestoa on vain puolitoista tuntia. Tekijät eivät ehkä ole luottaneet omaan tekemiseensä, sillä kirjassa olisi kyllä ollut, mistä ammentaa. Lopputuloksena saadaan hyvältä näyttävä varsin lyhyt elokuva, joka ei jätä katsojaa ajattelemaan lopputekstien aikana. Hyväksi asiaksi on mainittava musiikki, joka onnistuu kohottamaan tunnelmaa, mutta syystä tai toisesta sitä musiikkia ei ole osattu käyttää johdonmukaisesti katsojan tunnetilojen ohjailuun.

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan, joten jos Firestarterin tuli jo aiemmin elokuvateatterissa katsoneeksi, ei Blu-ray-julkaisu tarjoa mitään ylimääräistä. Näillä näytöillä elokuvaa voi suositella lähinnä Stephen Kingin tuotannon faneille.

HQ
Tämä on mainos:
FirestarterFirestarterFirestarter
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Firestarter

Firestarter

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kauhua tihkuvan tragedian muuttaminen supersankaroinniksi laskee tarinan tehoa.

Firestarter

Firestarter

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Moderni versio Stephen Kingin tulisen kiljuvasta pikkutytöstä muuntuu kauhusta lasten voimafantasiaksi.Ladataan seuraavaa sisältöä