Suomi
Gamereactor
arviot
Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes tarjoilee juuri sen, mitä voi odottaakin: toiminnallinen Warriors-peli Fire Emblemin kuoressa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fire Emblem Warriors: Three Hopes tarjoilee juuri sen, mitä voi odottaakin: toiminnallinen Warriors-peli Fire Emblemin kuoressa.

MAIN: Omega Force on viime vuosina kunnostautunut niin sanotuissa Warriors- tai Musou-peleissä. Se menestys on tullut varsinkin Nintendon sarjojen paketoimisessa pelillisesti tuttuun muottiin. Vuonna 2017 Fire Emblem Warriors osoittautui onnistuneeksi, ja samalla reseptillä saapuu nyt Fire Emblem Warriors: Three Hopes. Ja kuten nimestä voi päätellä, yhtymäkohtia Fire Emblem: Three Housesin kanssa on. Harmillisesti tämä uusi mäiskepeli kärsii ongelmista, eikä täyttä potentiaalia saavuteta sen vuoksi.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Tarina alkaa samoissa merkeissä kuin Fire Emblem: Three Houses. Fódlanin mantereella kolme kansaa asuvat rinnakkain, mutta rauhantila on hauras. Keskellä mannerta on luostarina ja sotataidon opinahjona toimiva Garreg Mach, johon kaikkien kolmen kansakunnan parhaat kokoontuvat oppimaan. Pelaaja on palkkasoturi, joka tapaa kaikki kolme tulevaisuuden kansakuntien johtajaa joutuen päättämään, kenen joukoissa seisoo itse. Fire Emblem: Three Housesin Byleth onkin nyt pahis Ashen Demon.

Tämä on mainos:

Fire Emblem Warriors: Three Hopes ei ole jatkoa Three Housesille. Kyse on enemmänkin vaihtoehtoisesta tarinasta eli siitä, mitä jos hyvis olisikin pahis. Peli pyrkii miellyttämään ennen kaikkea Three Houses -pelin faneja, mutta tarina on kerrottu huonosti. Jopa pelisarjan fanina on hankala pysyä perässä kaikissa satunnaisissa viittauksissa, joissa selvästi matkitaan Game of Thronesia. Tarina on lisäksi aivan liian pitkä, sillä loppuun pääsemiseksi on pelattava kaikkien kolmen eri kansan näkökulmasta.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Peliä kannattaakin lähestyä viihdyttävänä teoksena taistelumekaniikkansa osalta. Pelaaja juoksentelee pitkin poikin taistelukenttää piesten kerralla satoja pahiksia, vallaten tukikohtia ja pomotaistoja suorittaen. Warriors-mallin pelattavuus on yhdistetty Fire Emblemin asekolminaisuuden kanssa. Toisin sanoen kaikilla aseilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tämä pakottaa miettimään edessä olevaa taistelua ennen kähinään syöksähtämistä. Nyt voi myös valita erilaisia strategioita jo ennen taistelun alkua, kuten oman tukikohdan vahvistaminen tai vihollistaistelijoiden lahjomista omalle puolelle.

Warriors-pelin vauhdikas mäiske on tietenkin teknisesti haaste Nintendo Switchille. Siksi onkin mukava yllätys, miten hyvin peli rullaa tiukoissakin paikoissa. Siitä huolimatta ruudunpäivitys ei pysy kautta linjan vakaassa 30 fps lukemissa, ja hidastuminen on selvemmin havaittavissa käsikonsolimuodossa pelattaessa. Kokonaisuutena tekninen suoriutuminen on silti riittävän hyvää.

Tämä on mainos:
Fire Emblem Warriors: Three HopesFire Emblem Warriors: Three Hopes

Yllätyksenä tulee se, miten huonosti peli suoriutuu silloin, kun ei olla taistelemassa. Puhe- ja välivideojaksojen aikana suorituskyky laskee huomattavasti. Ja ottaen huomioon kuinka paljon aikaa kuluu näissä keskusteluissa, muuttuu pelaaminen varsin nopeasti epämiellyttäväksi kokemukseksi. Onneksi puhumisen ohella on muutakin tekemistä, mutta silti huono tekninen suoriutuminen muuttaa nämä osuudet enemmänkin työksi kuin huviksi.

Mitä kauemmin pelaa, sitä vähäisemmäksi hauskuus muuttuu. Taisteluissa ei nimittäin ole riittävästi vaihtelua, että pelaajan mielenkiinto pysyisi yllä koko pelin keston ajan. Vaihtelun puutteen huomaa hyvin musiikissa, joka on suorastaan epäonnistunutta.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes tarjoilee juuri sitä, mitä voisi nimestäkin jo päätellä. Luvassa on niin sanottu Warriors-peli, joka sijoittuu Fire Emblem: Three Housesin maailmaan. Ja siinäpä se. Potentiaalia olisi kyllä ollut, mutta vaihtelun puute, tekniset ongelmat ja pelin liiallinen kesto saavat pelaajan kyllästymään jo kauan ennen lopputekstejä.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Fire Emblemista tuttu logiikka aseiden kesken toimii, tuttuja henkilöhahmoja ja tapahtumapaikkoja, tukikohtaosuutta taistojen välillä on laajennettu, kohtuullinen tekninen suoriutuminen taistoissa
-
Ei tarpeeksi vaihtelua, kehnosti kerrottu tarina, tylsä musiikki, huono tekninen suoriutuminen taistojen ulkopuolella
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä