Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Final Score

Final Score

Pitkästä aikaa ihan hyvä Die Hard -elokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Michael Knox on solttu, joka etsii synninpäästöä toimimalla adoptoituna setänä sotakentälle jääneen parhaan ystävänsä tyttärelle. Knox ei jenkkinä ymmärrä futiksen päälle, mutta vie hyvänä setänä Dannin katsomaan West Hamin ja Dynamon pallottelua, joka muuttuu harmillisesti stadioninlaajuiseksi panttivankitilanteeksi, kun terroristit ottavat ohjakset käsiinsä.

HQ

Final Score on Die Hard -elokuva. Asetelma, hahmotyypit, ja jopa osa juonenkäänteistä on lainatavaraa, joka on vain kääritty rakastavasti Britannian lippuun. Kyseessä ei ole niinkään varkaus vaan tribuutti, ja elokuvan tekijät ymmärtävät selkeästi nykyisten Die Hardien tuottajia paremmin, mikä tekee leffasta hyvän.

En todellakaan aio väittää, että Final Score olisi alkuperäisen Die Hardin veroinen elokuva: sellaisia ei ole tehty montaa. Se on silti varsin tasapainoinen toimintaleffa, joka tarjoaa ronskin väkivaltaiseksi äityvän toiminnan lisäksi myös symppiksiä hahmoja, joista huomaa välittävänsä huomattavasti enemmän kuin Bruce Willisin yrmeästä turvasta.

Final Scoren suurimmaksi voimavaraksi nousee Dave Bautista, joka osaa olla sekä toimintastara että herkkä ja tunteva ukkeli. Bautista ei keskity keskenkasvuiseen munasteluun, vaan saa yleisön puolelleen vilpittömyydellään. Mistään pehmeästä uuden ajan miesihanteesta on turha puhua, koska Bautista pistää terroristia turpaan siinä missä Willis tai vaikka Arskakin, mutta hänen ei tarvitse olla kusipää sitä tehdessään.

Toki elokuvaan on päässyt lainatavaran joukossa myös joitain hieman elähtäneitä elementtejä, kuten "etninen" sivuhahmo, jonka osana on toimia komedisena kevennyksenä. Afrikkalainen sukupuu on vain vaihdettu aasialaiseen, olemmehan Britanniassa. Kyseisen hahmon nimissä tehdään muun muassa varmasti yleisöä jakava tempaus, jota voi pitää joko hyvänä ennakkoluulojen piikittelynä tai sitten reunakkaana mauttomuutena.

Tämä on mainos:

Muuten Final Score on oikein mukiinmenevä leffa, mitä nyt Pierce Brosnan on mukana samalla tavalla kuin kaupan guacamolessa on mukana avokadoa. Jos ajatus brittiläisestä Die Hardista kiinnostaa, kannattaa leffa lisätä katsomislistalle hetimiten.

Final ScoreFinal ScoreFinal ScoreFinal Score
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Final Score

Final Score

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Pitkästä aikaa ihan hyvä Die Hard -elokuvaLadataan seuraavaa sisältöä