Suomi
Gamereactor
arviot
Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen DLC on vaikeustasoltaan kova koettelemus

Clive Rosfield on palannut laajennuksen voimin, ja edessä on aiempaa vaikeampi seikkailu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Puoli vuotta sitten Clive ja kumppanit Jill, Torgal, Cid ja ne muut estivät maailmanlopun ja kostivat perheen puolesta. Kazutoyo Maehiro on sanonut useasti, että jatkoa seuraa. The Game Awards -gaalassa joulukuussa 2023 sitten paljastuikin Final Fantasy XVI -pelin kaksi laajennusta. Se ensimmäinen Echoes of the Fallen on jo saatavilla.

Echoes of the Fallen tapahtuu peruspelin aikana eikä siis vasta sen jälkeen. Läpi pelanneet pääsevät laajennukseen käsiksi lataamalla uudestaan tallennustiedoston juuri ennen viimeisen tehtävän aloittamista. Echoes of the Fallenissa Clive huomaa uuden mustan kristallin ilmaantuneen markkinoille. Myyjien jututtaminen johtaa suljetulle reitille, joka johtaa Sagespirelle. Edessä on torni täynnä hirviöitä.

Tämä ensimmäinen laajennus on hyvin lineaarinen, ja tarkoituksena on päästä tornin huipulle. Jokainen kerros laittaa vastakkain kovien haasteiden kanssa, ja edessä on niin uusia kuin vanhojakin pahiksia. Pelaajan kokemustason on oltava melkoisen korkea ennen kuin torniin kannattaa edes astua. Pois ei pääse puolivälissä, joten terveyttä palauttavia esineitä on käytettävä maltillisesti, ja onneksi matkan varrella tulee vastaan täydennystarvikkeita. Nurkasta voi löytyä muun muassa esine, joka hidastaa aikaa tavallista kauemmin, tai antaa mahdollisuuden selviytyä hengissä muutoin tappavasta iskusta. Ilman tällaisia apuja pelaaminen olisi tuonut mieleen From Softwaren Dark Soulsin. Laajennuksen viimeinen pomovastus Omega on se koko pelin kovin.

Tämä on mainos:

Echoes of the Fallen on noin kolmen tunnin mittainen. Kovemman vaikeustason kohtaaminen oli virkistävä kokemus, ja samaa olisi saanut olla peruspelissäkin. Itse pelaaminen ei tarinallisesti ole mielenkiintoinen, ja peruspelissä on tarjolla kiinnostavampia sivutehtäviä. Kun Omega on kaadettu, ei ole syytä jatkaa paikkojen tutkimista, ja koko torni sulkee muutenkin ovensa läpäisyn jälkeen.

Echoes of the Fallen on mukava laajennus kera kiihkeiden pomotaistojen. Juuri muuta ei sitten olekaan mukana. Tarinassa ei ole mitään mielenkiintoista. Toivottavasti se seuraava laajennus The Rising Tide keskittyy enemmän siihen tarinaan.

Final Fantasy XVIFinal Fantasy XVIFinal Fantasy XVI
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtavat taistelut, upeat pomotaistot, kovempi vaikeustaso, miellyttävä grafiikka
-
Lyhyt ja ohut tarina, vanhat tutut viholliset
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä