Suomi
Gamereactor
ennakot
Fight Night Round 4

Fight Night Round 4

Mike Tyson tekee syksyllä paluun kehään, kun Fight Night Round 4 julkaistaan. Nyrkkeilypelien ykkösnimi suuntaa jälleen realistisempaan ja strategisempaan suuntaan hieman kevyemmän kolmososan jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Edellinen nyrkkeilypeli, jota pelasin paljon, oli Punch-Out!. Suhteeni nyrkkeilyyn on vuosien varrella muuttunut, ja olen pikkuhiljaa oppinut arvostamaan lajin taktisempia puolia. Touhu ei enää vaikuta silmittömältä väkivallalta, vaan pinnan alla piilee rauhallisempi ja taktisempi puoli.

Fight Night Round 3 oli ensimmäinen uuden sukupolven peli, joka näytti todella upealta. Peliä tuli kokeiltua muutaman kerran, mutta se ei tempaissut mukaansa. Fight Night Round 4 sen sijaan kolahti kovaa.

Taisteluillan neljäs erä rakentuu pitkälti kolmannen osan perustalle, mutta erojakin löytyy. Kolmososassa keskityttiin enemmän nyrkkeilyn hyökkäyspuoleen. Nyrkkeilyfanien mukaan pelin laakista vainaa -henkiset lyönnit pilasivat pelin ja tekivät siitä liian helpon.

Neljännessä Fight Nightissa painotus on enemmän puolustuksessa, ja tehotyrmäysiskut loistavat poissaolollaan. Olkanappia painamalla saa kyllä lisää ruutia iskuun, mutta voimaa tärkeämpi on iskun tarkkuus. Mikäli isku löytää aukon vastustajan puolustuksesta ja osuu puhtaasti maaliin, on tuho suurta.

Tämä on mainos:

Lyönnit lähtevät edelleen oikeaa ohjaustattia vatkaamalla, mutta kolmannessa osassa käytetty neljän nurkan tähtäys on jätetty neloserästä pois. Torjunnassa on nyt kaksi vaihtoehtoa, ja peli valitsee automaattisesti ylä- tai alatorjunnassa käytettävän puolen. Mikäli iskuja satelee torjuntaan, saattaa jokunen päästä ottelijan väsyessä läpi.

Pelistä on tehty myös kauttaaltaan strategisempi. Erien välissä omaa ottelijaansa pääsee paikkaamaan erän aikana hankituilla pisteillä. Pisteillä voi "ostaa" vesihuikan tai parantaa saatuja vaurioita.

Vahinkoa seurataan kolmiosaisen mittarin avulla. Väsynyt ottelija on huomattavasti helpompi nakata kanveesiin kuin virkeä, joten omien iskujen kanssa on syytä olla tarkkana. Päätoimittaja Virtanen oli Tysonillaan yli-innokas, ja allekirjoittanen Ali käytti tilanteen useampaan otteeseen hyväkseen.

Tyrmäysiskuja edeltää Fight Night Round 4:ssä usein yksi hyvä osuma, joka saa vastustajan pois tolaltaan. Tällöin koko peli hidastuu hieman ja äänet vääristyvät. Jos sekavaa vastustajaa onnistuu tinttaamaan tarpeeksi lujaa, saa luvunlasku alkaa.

Tämä on mainos:

Kanveesista nouseminen on tällä kertaa hieman hankalamman tuntuista kuin ennen. Vasemmalla tikulla täytyy pitää tasapainomerkki keskellä ruutua ja oikealla tikulla nousta ylös, kun saa merkin keskelle. Aluksi järjestelmä tuntui omituiselta, mutta parin kerran harjoittelun jälkeen (niin, siis enhän minä kanveesissa käynyt...) homma helpottui.

Fight Night Round 4:n parasta antia on ehdottomasti sen grafiikka. Etenkin tyrmäysiskujen hidastuksissa liha hyllyy ja veri lentää todella komeasti. Grafiikka ei ole kuitenkaan pelattavuudesta pois, vaan lyhyen opettelun jälkeen perusiskut hoituvat helposti. Erilaisten hienouksien opetteluun kuluu varmasti paljon pidempään.

Fight Night Round 3 yritti olla viihdyttävä nyrkkeilypeli. Neljäs erä palaa nyrkkeilyn strategiselle puolelle, ja sitä kautta onnistuu olemaan viihdyttävämpi kuin edeltäjänsä. Julkaisua joutuu odottamaan vielä tuskaisen pitkään.

Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4
Fight Night Round 4

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Fight Night Round 4Score

Fight Night Round 4

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Fight Night Round 4 on kaikin puolin tyylikäs paketti, jossa yhdistyy taitoa vaativa pelattavuus ja riittävästi tekemistä.Ladataan seuraavaa sisältöä