Suomi
Gamereactor
uutiset

FFXIII-jumittelusta oikeusjuttu

Syytettyinä niin Sony kuin Square Enix

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Square Enixiä ja Sonya vastaan on nostettu ryhmäkanne viallisen ja vahinkoa tuottavan pelin julkaisemisesta ja myynnistä. Haastajien mukaan Final Fantasy XIII jumittaa ja jopa rikkoo PS3-konsoleita.

Ryhmäkanteen alullepanijan, San Diegossa asuvan Daniel Wolfin mukaan Final Fantasy XIII on aiheuttanut "vakavaa ja laajalle levinnyttä tuhoa" PS3-konsoleissa, ja että monien käyttäjien tapauksessa peli on "aiheuttanut PS3-konsoleiden jumiutumista sekä täydellistä ja pysyvää käyttökelvottomuutta". Wolf kertoi ostaneensa pelistä kopion sen julkaisupäivänä, ja kun peli yritti tallentaa tilannetta, PS3 jumiutui eikä suostunut toistamaan mitään mediaa uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Kanteen mukaan molemmat syytetyt ovat hyvin tietoisia viallisen tuotteen aiheuttamista vahingoista, ja ovat päättäneet olla tekemättä asialle mitään. Kanne väittää myös, että Sony ja Square Enix syyttävät ongelmista toisiaan -- Square Enix syyttää viasta Sonyn konsolia, siinä missä Sonyn mukaan ongelmat juontuvat viallisista pelilevyistä. Koska kumpikaan ei myönnä syyllisyyttään, kumpikaan taho ei halua maksaa konsoleiden korjauskuluja.

Kanteen nostajat hakevat yli viiden miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

Lähde: IGN
Kanne: täälläLadataan seuraavaa sisältöä