Suomi
Gamereactor
uutiset

FBI löysi siepatun tytön Switchin ansiosta

Nintendo Switch -konsoli auttoi paikantamaan tytön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hyvin traaginen tarina on saanut onnellisen lopun Arizonassa, kun 15-vuotias kidnapattu tyttö on löydetty Switchin ansiosta. Hänet sieppasi seksirikollinen nimeltään Ethan Roberts, 28, joka toi tytön kotoaan Virginiaan. Mutta tyttö sai tuoda Switch-pelikonsolinsa mukanaan.

Äskettäin hän käytti konsolia katsoakseen YouTubea ja ladatakseen pelin, minkä huomasi yksi hänen ystävänsä, joka soitti välittömästi viranomaisille. FBI:n, Nintendon yhteistyön ja IP-osoitteen avulla siepattu tyttö voitiin paikantaa ja palauttaa turvallisesti perheelleen.

Ethan Robertsia voi odottaa jopa 30 vuoden vankilatuomio. Arizonan DPS:n johtaja Frank Milstead sanoo ABC15-sivustolle näin:

"Se ei luultavasti ollut asia, mitä kukaan olisi edes ajatellut tutkinnan aikana. Tässä tapauksessa toinen lapsi oli tarpeeksi älykäs sanoakseen nämä sanat: "Hei, katso, ystäväni on verkossa, ja hän on kadonnut, joten minun täytyy kertoa siitä jollekin".

Kaikki nykyaikaisempi teknologia on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon. Se voi olla matkapuhelin, iPad, kello, tai käytännössä mikä tahansa tekninen laite - voit käyttää niitä ihmisten paikantamiseen. Pahisten on tiedettävä, että poliisi tarkkailee, ja että jätät digitaalisen jalanjäljen kaikkialle, missä sitten menetkin. Me löydämme sinut."

FBI löysi siepatun tytön Switchin ansiosta

Kiitokset, EurogamerLadataan seuraavaa sisältöä