Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Fast X

Fast X on malliesimerkki elokuvasarjasta, joka ei osaa lopettaa

Taas yksi sieluton Vin Dieselin rymistely, joka ei osaa painaa jarrua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Lapsena piirsin mielelläni elokuvajulisteita, ja kuvitin jatko-osia elokuvajulisteille. Jokaisen kuvittelemani jatko-osan myötä käänteet muuttuivat hullummaksi aina robottihaita ja avaruustaisteluja myöten. Lapsena tämä oli hauskaa viihdettä, mutta aikuisena vastaavaa on hankalampi sietää megasarjalta Fast & Furious, joka edelleen tienaa naurettavia summia rahaa kautta maailman. Arabialaiset numerot käytiin läpi edellisen Fast 9 -elokuvan myötä, joten nyt on aika roomalaisille järjestysluvuille elokuvassa Fast X.

Kymmenes elokuva noudattaa edellisten rainojen posauttelevaa esimerkkiä, eikä sitä tarinaakaan juuri ole kerrottavaksi. Fast X -elokuvan lähtökohta palaa siihen hetkeen, kun sarja päätti unohtaa kaiken realismin. Tarkoitan siis Fast Five -elokuvan loppuratkaisua, jossa Dom ja O'Conner raahaavat kassakaappia halki suurkaupungin. Mukana tässä härdellissä oli Hernan Reyesin poika Dante (Jason Momoa), joka on nyt palannut aiheuttamaan mahdollisimman paljon ongelmia. Pitkä kostoreissu kestää kaksi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia sen ihmeempää ratkaisua saamatta. Se jälkimmäinen osa pitkään rymistelyyn saapuu katsottavaksi vuonna 2025.

Tarkoituksena on saada katsojat piehtaroimaan jännityksen tuskassa muutaman vuoden ajan. Juoni on kuitenkin niin ohut, että koko elokuva tuntuu aiempien rainojen toisinnolta. Fast X olisi voinut olla tunnin mittainen, ja silti täysin toimiva kokonaisuus. Kolme muuta tarinalinjaa muistuttavat lähinnä siitä, miten koko elokuvasarja on ollut enemmänkin jatkoajalla aina Paul Walkerin traagisesta kuolemasta lähtien. Hevosvoimia Fast X sisältää kyllä, mutta ei polttoainetta. Elokuvan tähtenä on Jason Momoa, joka naurattaa katsojia eniten omalla huumorillaan. Momoan hahmo on Fast & Furious -sarjalle sitä, mitä Jokeri The Dark Knight -elokuvalle. Toisin sanoen resursseja on loputtomasti, mutta sitten kuitenkin heppu vain haluaa nähdä maailman palavan. Kyseessä on tervetullut lisä elokuvasarjaan, joka edelleen ottaa itsensä turhan vakavasti olkoonkin, etteivät fysiikan laitkaan enää päde. Toisaalta Brie Larson ei kauheasti tuo lisäarvoa kokonaisuudelle Mr. Nobodyn tyttärenä.

Tämä on mainos:

Elokuva tarjoilee viihdyttäviä toimintajaksoja, mutta suurin osa elokuvasta on tarpeettoman äänekästä möykkää ja lopulta hyvinkin tylsää. Kohtaukset on ripoteltu sinne ja tänne koko elokuvan mitalle välittämättä siitä, mihin ne tarinan luontaisen kerronnan puolesta sopisivat.

Fast X on juuri niin vauhdikas ja aivot narikkaan -elokuva kuin vain voi toivoa. Alan olla sitä mieltä, että nyt on jo korkea aika lopettaa.

Fast X
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä