Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Fast & Furious 8

Fast & Furious 8

Aivot narikkaan ja kaasu pohjaan: elokuvamaailman makkaraperunat ovat tässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jo kohta 20 vuoden ajan valkokankaalla rymistelleet Fast & Furious -elokuvat ovat muuttuneet omanlaisekseen formaatiksi, joita tehdään tietynlaisella tyylillä osasta toiseen. Mitään lajityypin klassikkoja niistä ei ole yksikään, mutta eipä sellaista kukaan edes odota. Fast & Furious 8 on kuin aamuyöllä kioskilta tilatut makkaraperunat: kulinaarinen ei elämys ole, mutta nälkä lähtee ja asiakas tietää varmasti jo ennakolta, mitä on tulossa.

HQ

Tarina ei yllätä ketään. Vanha pahis Charlize Theronin kasvoilla kiristää kaljupäistä päähenkilöä (Vin Diesel), joka ryhtyy maailmanrauhaa uhkaavaan keikkaan. Moisia aikeita estämään päätyy tuttuakin tutumpi joukko, joista voi mainita ainakin Dwayne Johnsonin, Jason Stathamin, Kurt Russelin, Luke Evansin, Helen Mirrenin ja Michelle Rodriguezin. Edes hieman uudempaa naamaa näyttää Clint Eastwoodin poika Scott Eastwood. Sitten paukkuu niin totta vie vajaan kahden tunnin ajan, maailma pelastuu ja perhe on taas koossa.

Elokuva olettaa kaikki henkilöhahmot ennalta tunnetuiksi Scott Eastwoodin vihreää agenttia lukuun ottamatta, ja dialogissa vilisee viittauksia aiempiin elokuviin. Fast & Furious 8 ei siis edes esitä olevansa mitään muuta kuin häpeilemätön jatko-osa pitkäikäisessä elokuvasarjassa. Näyttelijöiden suorituksissakin on kautta linjan tietynlaista "kyllähän te nyt tiedätte" -asennetta katsojien suuntaan. Äijämäinen uho on paikoitellen sitä luokkaa, että seuraava vaihe olisi ollut pojilla laskea housut ja mitata viivoittimen avulla, kuka oikeasti onkaan se isoin.

Varsinainen toimintahan näissä rainoissa on tärkeintä, ja se toimii hienosti. Fysiikan laeista ei liiaksi paineita oteta, kunhan vain meno on hauskaa ja näyttävää. Ehkä paras jakso on Jason Stathamin vauvanpelastusoperaatio aseistettujen vartijoiden käsistä. Varsin tuntematon ohjaaja F. Gary Gray tekee hyvää työtä, joten ennustan hänelle jatkoa kyseisen elokuvasarjan parissa. Epäilen nimittäin vahvasti, ettei Fast & Furious 8 ole se viimeinen tämän lajin kaasutteluraina.

Lisämateriaaleina on lyhyitä mainospätkiä kulissien taakse. Ehkä se kiintoisin osuus on mainos Kuuballe, jossa ryhmä kävi kuvaamassa elokuvan alkutahdit.

Tämä on mainos:

Fast & Furious 8 tietää tarkalleen mitä se on, eikä edes yritä mitään muuta. Luvassa on tuttuja maneereita alusta loppuun, mutta pääasia on, että homma toimii. Ja toimiihan se: miehet ovat komeita, naiset kauniita, autot nopeita ja toiminta sujuvaa.

Fast & Furious 8Fast & Furious 8Fast & Furious 8
Fast & Furious 8Fast & Furious 8
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Fast & Furious 8

Fast & Furious 8

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Aivot narikkaan ja kaasu pohjaan: elokuvamaailman makkaraperunat ovat tässä.Ladataan seuraavaa sisältöä