Suomi
Gamereactor
ennakot
Far Cry 5

Far Cry 5

Vapautta, uskoa ja tuliaseita helmikuussa 2018

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vapaus, usko ja tuliaseet. Ubisoftin seuraava Far Cry katsoo maailmaa kyynisen peilin kautta. Yhteiskunta on suurimman mullistuksensa partaalla.

Hope Countya ei ole oikeasti olemassa, mutta viinanhajuisen hengityksen päässä pitäjän kohtaamat ongelmat silti ovat Ubisoftin mielestä. Far Cry 5:ssä on mukavasti myös huumoria, mutta selvästi vähemmän kuin Jason brodyn ja Ajay Ghalen seikkailuista muistetaan. Far Cry 5:n päähenkilö ei ole ennalta määrätty hahmo, vaan pelaaja itse. Hahmoeditorilla voi tehdä avataristaan vaikka itsensä näköisen, jos niin haluaa.

Pelaajan roolina on toimia Hope Countyn apulaissheriffinä, jonka on määrä pidättää paikallisen jengin johtaja Joseph Seed. Yllättäen Seed antautuu ilman vastarintaa. Pointti on siinä, ettei ainutkaan hänen miehistään anna pelaajan poistua. Pelaaja kidnapataan ja heitetään lukkojen taakse. Jollain keinolla apulaissheriffi onnistuu pakenemaan. Ubisoft ei kauheasti paljastanut yksityiskohtia. Selvää kuitenkin on, että Joseph Seed on saatavat aisoihin.

Pelin tunnelma muuttuu Hopen kaupungin asukkaiden mukana, jotka ovat nyt velvollisia tottelemaan Seedin Project at Eden's Gate -poppoon käskyjä. Ubisoftin tarkoituksena on saada pelaaja arvailemaan, kuka onkaan paha ja kuka hyvä. Ajan myötä omaan joukkoon värvätään väkeä vääjäämättä lähitulevaisuudessa tapahtuvaa yhteenottoa varten. Odotetusti tulossa olevan uhkan tunnelma ei missään vaiheessa väisty pelin aikana. Kaupungin strippiklubi nimeltä Spread Eagle luo kummallisen vastakohdan pitäjän muuten niin kristilliselle näkymälle.

Tämä on mainos:

Joseph Seedin Hope Countyn asukkaita vastaan käyvän kampanjoinnin nimi on The Reaping. Motiivit ovat selvästi kieroutuneen kristilliset. Seedin muut perheenjäsenet tunkeutuvat väkivalloin taloihin asettaen aseen piipun päätä vasten odottaen heiltä katumusta. Toinen vaihtoehto on päätyä rekan lavalle vietäväksi kasteelle joelle. Tai oikeastaan kyse on hukuttamisesta. Seed itse kutsuu perhettään Heraldeiksi.

Kolme esimerkkiä liittolaisista Seediä vastaan esitellään. Pastori Jerome ei enää voi katsella saarnaajana sivusta laumansa eksyttämistä. Sanat eivät enää riitä, joten nyt tarvitaan haulikkoa ja pistoolia mausteenaan luodinkestävä liivi. Mary May omistaa The Whistling Beaver -baarin, josta on muotoutunut tukikohta Seedin vastaisille toimille. Hyvä jätkä on tuleva isä Nick Rye, joka laittaa maanviljelyn hetkeksi sivuun kiinnittäen konetuliaseen kevyeen lentokoneeseensa.

Yhteistyö Hope Countyn vastarintaihmisten kanssa vaikuttaa siihen, miten tehtäviä tehdään. Kaikki tarinatehtävät on myös mahdollista pelata yhdessä kaverin kanssa ensimmäistä kertaa sarjan historiassa. Tarinapainotteisuudesta huolimatta Ubisoft vakuuttaa, että tuttu avoimen maailman Far Cry painottaa edelleen kekseliäisyyttä. Käytössä on kaikenlaisia aseita aina talikoista kranaatteihin asti. Ajoneuvoilla tehtävää taistelua on muutettu, ja mukana on nyt myös ilmataisteluja. Trailerissa nähdään henkilöauton ohella myös isompia autoja ja veneitä.

Uusi toiminto on nimeltään Fangs for Hire, jolla voi päästää villieläimiä pahisten joukkoon riehumaan. Trailerissa karhu jahtaa paniikkiin joutunutta vihulaista.

Tämä on mainos:

Far Cry 5 julkaistaan 27. helmikuuta 2018 alustoille PlayStation 4 Pro, PlayStation 4, Xbox Scorpio, Xbox One ja Windows PC. Lisätietoa on odotettavissa ensi kuun E3-messuilla.

Far Cry 5Far Cry 5Far Cry 5Far Cry 5
Far Cry 5
HQ
HQ
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä