Suomi
Gamereactor
arviot
Family Ski

Family Ski

Wii Fitin suosion myötä useaan Wii-talouteen on ilmestynyt kookas tasapainolauta. Namco Bandai on päättänyt tarjota pelaajille Wii Fitin lisäksi myös muuta tasapainopelattavaa. Omituisesta julkaisuajasta (laskettelua kesällä?) huolimatta Family Ski on viehättävä paketti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Family Ski on laskettelupeli, jossa pelaajan tehtävänä on kerätä tähtipisteitä. Pelin alussa pelaaja saapuu Happy Ski Resort -laskettelukeskukseen. Keskuksessa on reilu tusina erityylisiä rinteitä, jotka ovat lasketeltavissa alusta lähtien. Pelaaja voi käyttää Family Skissä joko Mii-hahmoa tai luoda oman hahmonsa. Hahmon voi vaatettaa takista monoihin ja piposta sauvoihin, ja tähtipisteitä keräämällä saa lisää vaateparsia.

HQ

Family Skin pääpelimuoto on Freestyle-tila, jossa voi kerätä tähtipisteitä suorittamalla erilaisia tehtäviä tai vain laskettelemalla pitkin rinteitä. Jokaisen rinteen laskemisen jälkeen pelaajalle annetaan arvosana, joka riippuu siitä, miten nopeasti ja taitavasti mutkamäessä on kääntyilty ja/tai temppuiltu. Huonoimmasta D-arvosanasta ei saa yhtään tähteä, kun taas parhaasta S+-arvosanasta napsahtaa plakkariin 5 tähteä.

Normaalin laskettelun lisäksi rinteiden varsille on siroteltu erilaisia pikkutehtäviä. Nämä vaihtelevat kumparelaskusta pujotteluun tai kadonneiden esineiden noukkimisesta ruoka-annosten perille kuljettamiseen. Osa tehtävistä toimii huomattavasti paremmin kuin toiset. Etenkin tavaroiden kerääminen kerta toisensa jälkeen on puuduttavaa, ja näistä tehtävistä olisi voinut jättää puolet pois. Pujottelu ja kumparelasku puolestaan ovat erinomaisia tähtipisteiden lähteitä. Erikoisuutena rinteiden varsille on sommiteltu myös suunnistustehtäviä, joissa vihjeiden perusteella täytyy löytää seuraava piiloutunut henkilö.

160 jaossa olevaa tähtipistettä on kerätty suhteellisen nopeasti, mutta Family Ski jaksaa kiinnostaa tämänkin jälkeen. Pelin leppoisa tunnelma kutsuu laskettelemaan, ja hikilankuilla kurvailu on jollain tapaa terapeuttisen tuntuista. Rinteiden varsilla soi miellyttävä musiikki (joukossa on myös Pac-Man-klassikkotunnari!), joka katkeaa ajoittain kuulutuksiin kadonneista muksuista tai autoon päälle jääneistä ajovaloista. Happy Ski Resort vaikuttaa ihka oikealta laskettelukeskukselta. Vaikka eläinten mukaan nimettyjä rinteitä ei ole loputtomasti, on niiden välinen vaihtelevuus valtaisaa. Hairinne on jäinen ja jyrkkä, kun taas kamelirinteessä on messevä kumpareikko. Delfiinimäessä temppuillaan, ja leijonarinne haastaa kokeneenkin laskijan.

Family Skin tekninen puoli on vahvaa perustasoa. Grafiikka on pirteän tyyliteltyä, ja peli pyörii nätisti. Ohjauksessa on kaksi vaihtoehtoa: tasapainolauta tai kaukosäädin-nunchuck-yhdistelmä. Molemmat toimivat hyvin, mutta tasapainolaudalla ohjaus tuntuu herkemmältä, ja jyrkkien käännösten tekeminen on rivakampaa. Pikkutarkka kääntely tuntuu puolestaan onnistuvan helpommin ilman tasapainolautaa. Ainoa murheenkryyni ohjauksen suhteen on temppujen tekeminen. Hyppyriltä lähdettäessä täytyy malttaa odottaa murtosekunnin ajan, tai temppu jää tekemättä. Liian hätäinen ohjaimen heiluttelu johtaa pitkään mietintätaukoon ja usein myös huonoon alastuloon.

Tämä on mainos:

Family Ski on mukava laskettelupeli, jonka parissa on helppo rentoutua. Se ei tarjoa varsinaista pelattavaa kuin kymmeneksi tunniksi, mutta Happy Ski Resortiin palaa mielellään vain laskettelun ilosta. Freestyle-pelimuodon lisäksi Family Ski tarjoaa myös yksittäisiä hiihtokisoja pujottelusta kumparelaskuun jopa neljälle pelaajalle. Mikäli lasketteluhammasta kolottaa, eikä hammas irvessä vääntäminen ole ykkösedellytys, kannattaa Family Ski laittaa ostoslistalle.

Family Ski
Family Ski
Family Ski
Tämä on mainos:
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
Family Ski
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Viehättävä grafiikka, Pac-Man-tunnari, rauhallinen tunnelma, laskettelun vapaus
-
Pienet ohjausharmit, tehtävien toisto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Family SkiScore

Family Ski

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Namco Bandain laskettelupeli tarjoaa leppoisaa tunnelmaa ja lumisia maisemia - sekä lisäkäyttöä Wii Fitin tasapainolaudalle.Ladataan seuraavaa sisältöä