Suomi
Gamereactor
arviot
Fallout 4

Fallout 4: Nuka-World (DLC)

Oli jo aikakin Falloutin loppua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vajaa vuosi sitten julkaistuun Falloutiin on tehty maksullisia lisälatauksia varsin tasaisesti. Viimeinen lisälataus on rappeutuvaan huvipuistoon sijoittuva Nuka-World. Mielenkiintoisesta ympäristöstä ja suuresta pelialueesta huolimatta on selvää, että tekijöillä ovat kerrottavat tarinat loppuneet kesken. Oli siis jo korkea aika Fallout 4:n päättyä.

Tarinallisesti Nuka-Worldin meno on nopeasti kerrottu. Pelaaja saa kutsun lähteä tutkimaan rappeutuvaa huvipuistoa, jossa pitävät nyt majaansa kolme erilaista raider-ryhmittymää. Näitä pahiksia vastaan on tähän mennessä sodittu halki koko pelin. Väkivaltaisesti kanssakäyminen alkaa nytkin, mutta nopeasti pelaaja huomaa päätyneensä kaikkien kolmen raider-porukan ylipäälliköksi. Lopuksi seuraa mahdollisuus takinkääntöön: pelaaja voi halutessaan ryhtyä valloittamaan myös emopeli Commonwealthin alueita, mutta tällä kertaa raiderina. Toinen vaihtoehto on tietysti pyyhkäistä kaikki raiderit pois Nuka-Worldista.

Fallout 4Fallout 4Fallout 4

On mielenkiintoista päästä katsomaan jonkinlaisten vakiopahisten roolissa olleiden raidereiden elämää. Lisäksi ajatus takinkäännöstä pitkän Fallout-kokemuksen loppumetreillä on erikoinen. Harmillisesti raiderit eivät ole ryhmänä kiinnostavia, ja koko lisäosan tehtäväsuunnittelusta puuttuu puhti. Pelaaminen typistyy lähes täysin muotoon mene tuonne, päästä kaikki päiviltä ja ota alue haltuun. Kaikki kohdattavat hahmot tuntuvat valitettavan yksiulotteisilta, jolloin heidän juttujaan ei jaksaisi edes kuunnella. Poikkeuksen tästä tekevät erikoinen avaruusteemainen uskonlahko, ja toisaalta Falloutin oma versio Tarzanin tarinasta.

Tämä on mainos:

Uutta on loppumattomien tehtävien lisääminen. The Elder Scrolls V: Skyrimissa oli jokunen tehtävä, joita pystyi toistamaan loputtomasti. Fallout 4.n versio tästä on tehdä toinen toisensa perään samanlaisia toimeksiantoja haluamalleen raider-ryhmittymälle. Tehtävät ovat muotoa: kaappaa tämä yksilö orjaksi tai päästä tämä joukkio päiviltä maksua vastaan.

Tutkittava alue on värikäs ja erittäin monipuolinen. Huvipuistossa on paljon nähtävää ja koettavaa, joskin tehtävät asiat ovat hyvin yksioikoisia. Kaikki paikat tongitaan tavalliseen tyyliin ja mahdollisesti lopuksi tapetaan jokin isokokoinen hirviö. Tekijätiimin ideoiden ehtyminen johtaa siihen, että Nuka-Worldin pelaaminen alkaa ennen pitkää tuntua työltä. Peliaikaa viimeinen lisälataus tarjoaa riittävästi: varsinaiseen tarinaan uppoaa noin kymmenen tunnin verran, ja kaikkien nurkkien nuohoajan peliaika kasvaa ainakin kaksinkertaiseksi.

Teknisesti peli näyttää hyvältä, mutta nautintoa nakertavat pahasti latausajat. Varsinkin tallentaessa koko peli saattaa jymähtää paikoilleen kymmenien sekuntien ajaksi, ja alueelta toiselle siirryttäessä latausruutujen tietoiskuja saa lueskella ihan huolella. Hiemankin tiukemmissa taisteluissa räjähdykset aiheuttavat ruudunpäivityksen laskun diashow'n tasolle. Fallout 4:n muita ansioita mollaamatta on todettava, että tekniseltä sujuvuudeltaan peli on vieläkin yksi iso pannukakku.

Nuka-World osoittaa, että Fallout 4:n oli jo korkea aika päättyä. Kerrottavia tarinoita ei ole riittänyt loppuun asti, vaikka ympäristö itsessään hieno onkin. Tehtäväsuunnittelu toistaa aivan liikaa itseään, ja tekniset ongelmat tekevät vakavaa vahinkoa pelinautinnolle. Pelinä Nuka-World on tasoa "ihan OK", mutta odotettuun Fallout-loistoon se ei missään nimessä yllä.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
Fallout 4
Fallout 4
Fallout 4
Fallout 4
Fallout 4
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Aiempaa värikkäämpi uusi alue, uusi näkökulma raider-pahiksiin
-
Ei muutoksia perinteiseen kaavaan, sieluttoman pitkät latausajat, yksitoikkoiset tehtävät
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä