Suomi
Gamereactor
arviot
Fallout 4

Fallout 4: Automatron (DLC)

Lyhyt mutta robottinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ydintuhon jälkeisen erämaan samoilu tarjosi pitkäksi aikaa tekemistä, mutta lisääkin jäi moni kaipaamaan. Nyt sitä saadaan vahvasti mekaanisteemaisen Automatron-lisälatauksen muodossa. Pelillisesti ilo on lyhyt, mutta robottien rakentelijoille ja päivittelijöille iloa riittää kauemminkin.

Pelaaja saa kehotuksen kuunnella hätäkutsua radiosta. Paikalle päästyään käy ilmi, että nopea ja kiivas taisto karavaania vastaan hyökänneitä robotteja vastaan on väistämätön. Pahiksien maatessa palasina pitkin erämaata se ainoa henkiin jäänyt robotti kertoo tarinansa. Paha persoona nimeltä Mechanist on rakentanut ja ohjelmoinut robottejaan tuhoamaan ihmiset. Johtolankoja seuraten pelaajan tulee etsiä Mechanistin piilopaikka, ja laittaa piste pahoille aikeille.

Lähtökohdasta huolimatta Automatronin juoni ei ole halpa kopio Terminatorista. Enemmänkin kyse on itsetietoisesti kieli poskessa samaa teemaa parodioivasta meiningistä Falloutin tyyliin. Lisäosan persoonallisuus on lähes tyystin kiinni muutaman mukana kulkevan matkakumppanin kanssa käytävässä dialogissa. Jutustelua seuraa mielellään, mutta näitä hetkiä on liian vähän. Näin ollen persooniin ei pääse syventymään. Pääpahis Mechanistista muovataan matkan varrella ristiriitainen ja siten erittäin mielenkiintoinen persoona. Tämä ajaa pelaajaa eteenpäin, ja lähitulevaisuuden vääjäämätöntä kohtaamista odottaa mielellään. Harmillisesti kanssakäyminen on ohi yhdessä hujauksessa, rätiseviä ja paukkuvia robottitaisteluja lukuun ottamatta.

Automatronin tarina on siis ohi muutamassa tunnissa, joskin hitaasti nuuskien kestoa voi venyttää viiden tai kuuden tunnin kieppeille. Tarina onkin vain puolet kokonaisuudesta. Sen toisen puolikkaan voi viettää rakennellen haluamansa määrän robottiapureita, tai vaihtoehtoisesti päivitellä tappiin vain muutaman kappaleen. Tekijät tuntuvat tiedostaneen, että mahdollisuus rakentaa ja muokata niin aseet kuin matkakumppanitkin on ehdottomasti yksi Fallout 4:n parhaita puolia. Joitakin uusia energia-aseitakin esitellään, ja pienen muokkauksen jälkeen tussarit ovat sekä hulvattoman näköisiä että kipakan tehokkaita. Lisäosan suurimpana ansiona on pidettävä robottien tuomista peliin sekä monimuotoisiksi vihollisiksi että rakenneltaviksi matkakumppaneiksi.

Tämä on mainos:

Teknisesti lisäosalla ryyditetty Fallout 4 on hämmentävän kehno. Yksityiskohtia riittää, taistelut ovat toimivia ja värien käyttö tekee maailman eläväksi. Toisaalta ruudunpäivitys hidastuu diashow'ksi miltei aina, kun robotti hajoaa osiksi tai räjähtää taivaan tuuliin. Uudelleenkäynnistystä vaativia pelin kaatumisia ei sattunut. Tämä on toki hyvä asia, mutta silti jatkuva suorituskyvyn tökkiminen syö pelinautintoa.

Fallout 4:n ensimmäinen lisälataus Automatron on mukava lisä varsinkin niille, jotka ihastuivat emopelin rakenteluominaisuuksiin. Tarinallinen anti on harmillisen lyhyt, mutta toisaalta sekin on tehty pelin tyylille uskollisesti ja toimivasti. Tekniset ongelmat nakertavat pelinautintoa onnistumatta kuitenkaan tuhoamaan sitä.

HQ
HQ
Tämä on mainos:
HQ
Fallout 4Fallout 4Fallout 4
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Uudet matkakumppanit, robottien rakentelu ja tuunaus
-
Ei mieleenpainuvia ympäristöjä, lyhyt, tekniset ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä