Suomi
Gamereactor
arviot
Fae Farm

Fae Farm on se seuraava hurmaava elämäsimulaatio

Phoenix Labsin hurmaava peli saattaa olla se seuraava elämäsimulaatioiden juttu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Fae FarmFae FarmFae FarmFae Farm

Elämäsimulaatioiden lajityypissä on todellakin nykyisin valinnanvaraa. Stardew Valley oli suurmenestys, Animal Crossing: New Horizons rikkoi kaikenlaisia ennätyksiä, ja The Sims on edelleen iso juttu. Sitten ovat vielä ainakin My Time at -sarja, Disney Dreamlight Valley, Little Witch in the Woods, Two Point -pelit, Coral Island ja niin edelleen. Nyt syyskuussa mukaan liittyy uusi haastaja, joka on Phoenix Labsin hurmaava Fae Farm.

Fae Farmin kaikki palikat ovat paikoillaan. Kyse onkin enemmän siitä, onko valmis aloittamaan taas kerran kaiken alusta uudessa pelissä, olkoonkin että kolmiulotteinen grafiikka on edustavaa. Jos nimittäin on jo aiemmin pelannut elämäsimulaatioita, on nopeasti havaittavissa, ettei Fae Farm ole mitenkään erityinen. Pelaaja kasvattaa edelleen kasveja, huolehtii eläimistä, suorittaa tehtäviä paikallisille asukkaille, luo ystävyys- ja muita suhteita tutkien samalla ympäröivää maailmaa. Kaikki on siis hyvin perinteistä, mutta Fae Farm tekee kaiken todella hyvin huolehtien pääasiassa myös pelaajan viihtymisestä.

Mitä Fae Farmissa sitten lopulta tehdään? Taikaiseen ja kummalliseen maahan saapumisen jälkeen pelaaja ottaa huostaansa kovin rapistuneen maatilan. On aika istuttaa kasveja, ostaa ja huolehtia niin taianomaisista kuin tavallisistakin elikoista huolehtien myös ympäristöstä kitkien rikkaruohoja. Niin ja erilaisia koristeita asetellaan paikoilleen myös. Tietenkin tavataan myös paikallisia ja autetaan heitä erinäisissä ongelmissa. Suunta käy tietysti myös luolastoon taistelemaan pahiksia vastaan ja kaivamaan arvokkaita esineitä. Fae Farm ei onneksi tuhlaa pelaajan aikaa, sillä eteen laitetaan joukko opastusosioita ja aloitustehtäviä alusta asti. Fae Farm on varsin helposti ymmärrettävissä, tällainen opastusosioiden tykitys toimii, ja näin homman nimestä pääsee perille heti.

Tämä on mainos:

Ongelmana on, että peli muuttuu itseään toistavaksi ja ennustettavaksi. Tämä on tietenkin sama kaikissa elämäsimulaatioissa. Muutaman tunnin pelaamisen jälkeen rutiini asettuu aloilleen, ja samalla alkaa tylsistyminen. Tavoitteena on toki saada esimerkiksi parempia työkaluja, ja tie niihin käy juurikin rutiinien ja toiston kautta. Onneksi Fae Farm ei kuitenkaan ole toiminnaltaan tarpeettoman monimutkainen.

Tehtävä on yleensä melko suoraviivainen. Jos tarvitsee kokkailla tietty määrä tietynlaista ruokaa, on ensin löydettävä raaka-aine, otettava eläimet kiinni ja sitten valmistettava annos oikealla tavalla työpöydällä. Fae Farm ei siis kirvoita pelaajalta huokausta, kun uutta tehtäväkuvausta annetaan. Tehtävien määrä saattaa kuitenkin uuvuttaa, sillä niitä on PALJON. Onneksi erillistä aikaikkunaa suorittamiselle ei ole (poikkeuksena tavarantoimitustehtävät). Toisin sanoen vuodenajasta riippumatta tehtäviä voi tehdä omassa tahdissaan. Tämä on omiaan alleviivaamaan Fae Farmin rentouttavaa tunnelmaa.

Fae Farm on parhaimmillaan moninpelinä, sillä samaa maatilaa voi kunnostaa joukolla. Tehty edistys merkitään erikseen jokaiselle osanottajalle. On siis sanottava, että moninpelinä Fae Farm on omaa luokkaansa oleva elämäsimulaatio.

Fae Farm ei mullista lajityyppiään. Jo muutaman tunnin pelaamisen perusteella tuntuu, että nyt ollaan Disney Dreamlight Valleyn tai My Time at Portian jalanjäljissä. Samaan aikaan kaikki on suunniteltu hyvin ja ajatuksella. Kaikki on vaikuttavaa ja värikästä, tekemistä riittää, moninpeli on mahtava ja pelaaminen on helposti opittavissa. Bugeja tulee vastaan ajoittain, mutta mitään dramaattista ongelmaa ei ole tiedossa. Phoenix Labs ei keksi pyörää uudelleen, mutta antaa välineet rentoutumiseen.

Tämä on mainos:
Fae FarmFae FarmFae Farm
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Helposti opittavissa, paljon tekemistä, moninpeli, liikeanimaatiot ja taiteellinen tyyli
-
Muuttuu nopeasti itseään toistavaksi, tuntuu hyvin samanlaiselta kuin muut saman lajityypin pelit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä