Suomi
Gamereactor
ennakot
F1 Manager 2024

F1 Manager 2024 on muovautumassa hyväksi

Simulaattori monipuolistuu keinoilla, jotka muuttavat managerin elämän haastavammaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Koen hankalaksi innostua urheilupeleistä, sillä ne tapaavat saada vuosittain vain hyvin pieniä parannuksia. Kuitenkin simulaatioiden taitajat Frontier Developmentsilla pystyvät luomaan uusia ja kiinnostavia parannuksia joka vuosi F1 Manager -sarjaansa. F1 Manager 2024 on heidän kolmas pelinsä tähän sarjaan, ja tutulla linjalla he jatkavat. Pääsin testaamaan peliä ennakkoon muutaman tunnin ajan, ja näin uudet ominaisuudet. Parannettavaa on selvästi edelleen, mutta tällä pelillä on mahdollisuus olla mahtava, sillä uudet ominaisuudet muuttavat menoa tavalla ja toisella.

Create-a-Teamissa luodaan se oma talli, mikä ei ole uutta sinänsä. Oma talli luodaan ihan alusta asti logoja myöten. Pelaajan on sitten otettava vastuu kaikista osa-alueista, mikä on vaativa tehtävä. Toisaalta kaiken hallinnointi on tyydyttävää. F1 Manager 2024 tarjoilee toki tarvittavat työkalut. Jos aloittaa pohjalta, on käytössä vain vähän rahaa, ja tietysti matka huipulle kestää kauemmin. Jos taas haluaa enemmän vauhtia, saa halutessaan enemmän rahaa, jolla pääsee heti taistelemaan kärkisijoista ja voitoista. Kumman vain valitsee, on oltava ajatusta mukana menossa. Jos esimerkiksi valitsee kaksi veteraanikuskia (kuten Lewis Hamiltonin ja Fernando Alonson), odotetaan kummankin voittavan, ja jos niin ei käy, alkavat tallin sisäiset jännitteet kasvaa.

Nyt on pidettävä oma henkilökunta tyytyväisenä. Jokaisella työntekijällä on oma mieliala, joka vaihtelee kohtelun mukaan, suoriutumisen mukaan, tallin tilanteen mukaan, sopimuksen tilan mukaan ja niin edelleen. Haasteena on tietysti miellyttää sponsoreita ja kerätä tuloja pitäen silti huolen siitä, että oma väki jaksaa. Ja tietenkin kilpailevat tallit koettavat ostaa henkilökuntaa alta.

Tämä on mainos:

Frontier Developments on laittanut sponsoroinnin ja sopimuksien teon uusiksi peliinsä F1 Manager 2024, ja näin pelaajalla on enemmän liikkumavaraa. Tämä tarkoittaa enemmän tekemistä, ja kaikesta perillä pysyminen voi olla vaikeaa. Mutta tämähän se homman nimi on.

Lisäpäänvaivaa tuovat tietysti kisapäivän tapahtumat. Frontier Developmentsin mielestä Grand Prix'n aikana pelaajilla on ollut liian helppoa, sillä nyt tapahtuu kaikenlaista kulumista. Ja siksi auton osat voivat mennä rikki suuremmalla todennäköisyydellä. Koska osia on kauden aikana vain rajallinen lukumäärä, kannattaa osat saada kestämään mahdollisimman pitkään. Mutta riskinsä on siinäkin.

Ennakkotestauksessa minun piti selviytyä koko Australian Grand Prix'n läpi Red Bullin tallina kahdella autolla. Näiden autojen moottorit olivat aivan finaalissa. 58 kierroksen päätteeksi molemmat auto olivat joko hajalla tai pahasti hajalla. Olin iloinen, etten rikkonut lopullisesti kumpaakin autoa, sillä kolmelle muulle ajokille niin kävi kisan aikana.

Uudet pelimekaniikat tekevät F1 Manager 2024 -pelistä ison edistysaskeleen tässä pelisarjassa. Täydellistä ei vielä ole. Esimerkiksi logon ja sen muokkaaminen oli enemmän ärsyttävää kuin mielenkiintoista. Autot ajoivat osittain toistensa sisään kisoissa. Ja yleisesti peli on kankea, mutta tämä ongelma on ollut läsnä alusta alkaen. Toivottavasti ongelmat hiotaan pois ennen julkaisua.

Tämä on mainos:

Muuten Frontier Developments näyttää olevan hyvällä tiellä. Yksityiskohtia riittää myös itse simulaation ulkopuolella. Esimerkiksi kuskit ja muut tallin jäsenet keskustelevat keskenään samoilla äänillä kuin ne oikeatkin kyseiset ihmiset tekevät. Tämä peli on tehty kovan luokan F1-faneille, ja tämän vuoden painos näyttää vievän tason entistä korkeammalle.

HQ
F1 Manager 2024F1 Manager 2024F1 Manager 2024
F1 Manager 2024F1 Manager 2024F1 Manager 2024
F1 Manager 2024F1 Manager 2024F1 Manager 2024

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä