Suomi
Gamereactor
arviot
F1 2017

F1 2017

Codemastersin viime vuoden menestystarina jatkuu, mutta hieman enemmän sisältöä olisi saanut olla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi sitten Codemasters otti lajityypin paalupaikan pelillään F1 2016. Kyseessä oli selkeä ryhtiliike verrattuna muutaman aiemman vuoden pettymyksen tuottaneisiin vuosipäivityksiin. Merkit vuoden 2017 versiolla olivat siis hyvät.

F1 2016 kunnostautui varsinkin uusitulla ja parannellulla uratilalla. Siitä huolimatta korjattavaa jäi. Näin ollen onkin selvä pettymys, ettei F1 2017 ole juurikaan tehnyt muutoksia uratilaan. Historiallisten autojen kaltaisia pieniä lisäyksiä on tehty, mutta kaikki muu aina henkilökunnasta tylsiin ja pitkiin keskusteluihin saakka on tehty aivan samoin kuin viime vuonna. Niin ikään henkilökunnan ulkonäkö ei muutu, vaikka oma talli muuttuisikin. Moinen ei ole iso ongelma, mutta silti sen kyllä huomaa.

F1 2017 on tehty hyvin varsinkin yksinpeliantinsa osalta. Uusi pelimuoto Championship antaa käyttöön paljon enemmän vaihtoehtoja silloin, kun iskee tylsistyminen pelkkää uratilaa kohtaan. Championshipissa on erilaisia kilpailuja erilaisilla asetuksilla. Tämä auttaa pitämään virtuaalikuskit pelin ääressä uratilan läpäisyn jälkeenkin.

Graafisesti F1 2017 on askel eteenpäin verrattuna viime vuoteen. Autot ja ajoradat näyttävät samalta kuin ennenkin, mutta taustalla näkyviin asioihin on tullut aimo annos lisää yksityiskohtia. Ei moinen tietenkään ole keskeistä itse pelinautinnossa, mutta antaa se silti aiempaa paremman immersion eli niin sanotun siellä olemisen tunnun.

Tämä on mainos:
F1 2017F1 2017

Viime vuoden versiossa sädesää asetti omat tekniset haasteensa. Codemasters näyttää löytäneen ratkaisun pitääkseen suoriutumisen tasaisena niin ukkoskuuron kuin auringonpaisteenkin aikana. Henkilökohtaisesti koin märän asfaltin tuntuman ikävän huonoksi. Vaihtelevat sääolosuhteet ja renkaiden erilainen pito tiehen ovat niitä ominaisuuksia, joista sarjan fanit tulevat pitämään F1 2017 -pelissä. Silmäkarkin ohella myös korvat saavat osuutensa, sillä äänen laatu on kaikkiaan erittäin onnistunut. Asetuksia voi myös muokata haluamakseen, joka on aina hyvä asia.

Harmillisesti paikallista jaetun ruudun moninpeliä ei ole. Rallit kavereiden kanssa ovat tavanneet olla lajityypin vakio-ominaisuus, joten moisen puuttuminen väistämättä harmittaa.

Kokonaisuutena F1 2017 on aika lailla samanlainen kuin viime vuoden versio, joskin muutamilla uusilla päivityksillä koristeltuna. Muutoksia ja lisäyksiä ei ole tarpeeksi oikeuttamaan kokonaan uuden vuosipäivityksen hankinnan. Esimerkiksi uratilan toteutus olisi vaatinut selvästi enemmän huomiota. On silti painotettava lopuksi sitä, että kyseessä on erittäin pätevä F1-peli.

Tämä on mainos:
F1 2017F1 2017
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Teknisesti onnistunut, hyvän näköinen, Championship, sadesää
-
Uratila kaipaa lisää sisältöä, ei paikallista moninpeliä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Uusi traileri: F1 2017

Uusi traileri: F1 2017

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

F1 2017 odotetaan saapuvaksi 25. elokuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle, ja Codemasters on laskenut liikkelle uuden trailerin. Trailerissa nähdään autoja liikkeessä, ja...Ladataan seuraavaa sisältöä