Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Extraction 2

Extraction 2 (Netflix) ei yritä olla mitään muuta kuin onkaan

Chris Hemsworth on tehnyt paluun toiminnallisessa jatko-osassa. Nyt tarjoillaan kaikki mahtava mallia John Wick, Atomic Blonde ja Bullet Train.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

On olemassa toimintaelokuvien alalaji, joka kasvattaa nyt kovasti suosiotaan. John Wick sen aloitti, jolloin toiminnassa suositaan ennen kaikkea hyvin tehtyä näyttävää toimintaa syvällisesti kirjoitettujen henkilöhahmojen sijasta. Tällä ajatuksella on saatu sellaisia elokuvia kuin Bullet Train, Atomic Blonde, Nobody ja Extraction. Nyt saadussa jatko-osassa Extraction 2 on taas Chris Hemsworth Tyler Rakena. Jo ennen katsomisen aloittamista tietää, mitä on tulossa, ja se on hyvä juttu.

Juoni on paperinohut, mutta toisaalta ei tässä mitään syvällistä odotetakaan. Rake suuntaa Georgiaan pelastamaan entisen vaimonsa siskoa. Hän on vankilassa yhdessä kahden lapsensa kanssa, ja syynä on julma gangsteriaviomies yhteistyössä rikollisliigan kanssa, jota puolestaan johtaa veli. Pelastustehtävän epäonnistuttua Rake on itse maalitauluna säntäillen pitkin Georgiaa. Extraction 2 ei ota paineita siitä, miten kaikki nivotaan yhteen, kuten kuvauksestakin voi päätellä. Mutta eipä ottanut John Wick myöskään. Ja se juuri on hienoa tällaisissa uusissa toimintaelokuvissa.

Juoni toimii ennen kaikkea lähtökohtana, jolle voidaan sitten rakentaa kaikenlaisia hyvin tehtyjä räjähtäviä toimintakohtauksia. Vankilassa tehty kohtaus on saatu vaikuttamaan 15 minuutin mittaiselta yhtäjaksoiselta otokselta täynnä väkivaltaa. Missään vaiheessa ei ole tylsää, eikä tee mieli katsoa poispäin. Ohjaaja Sam Hargrave taitaa puuhansa, ja Hemsworth osoittaa voivansa olla jotain muutakin kuin Marvelin Thor.

Tämä on mainos:

1980-luvun huumorin asteelle ei päästä, mutta mukana on silti hauskoja hetkiä, joita ilman elokuva olisi jäänyt huonommaksi. Extraction 2 tekee hyvää työtä Raken henkilöhahmon inhimillistämisessä, sillä hän ei vaikuta kylmältä ja eristyneeltä, joskin edelleen varsin tunteettomalta.

Extraction 2 tietää, mitä se on, eikä yritäkään muuta. Kyseessä on toimintaelokuva nykyajan katsojille. Mikäli odottaa syvällistä juonta ja erityisen onnistunutta näyttelijäntyötä, on väärässä paikassa.

Extraction 2Extraction 2
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä