Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Evil Dead Rise

Evil Dead Rise toimii niin jatko-osana kuin omana itsenään

Evil Dead tulee taas, ja verta riittää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Evil Dead on palannut. Tällä kertaa kysymys ei ole nuorista ihmisistä metsäkämpällä. Nyt rikkoutunut perhe joutuu terrorisoinnin kohteeksi. Kaksi sisarusta ovat ajelehtineet erilleen vuosien kuluessa, eikä yhteen paluu suju kovin hyvin. Vanhemman siskon poika löytää Necronomiconin, ja lehteiltyään sitä pahuus herää eloon. Ainoa tapa jäädä henkiin on pysytellä yhdessä, mutta se on varsin vaikeaa.

Evil Dead Rise on uusintaversio Sam Raimin kauhuklassikosta, mutta toimii samalla myös jatko-osana. Tämä siksi, että elokuvan lähtökohta on erittäin yksinkertainen. Kuvailematon ja pysäyttämätön pahuus hyökkää kaikkien kimppuun, kunnes on aika ottaa moottorisaha käyttöön. Elokuvan katsomisen jälkeen katsoja tunteekin olevansa kuin veren peitossa. Mukana on myös runsaasti kliseitä, joihin kiinnittää huomiota, jos shokeeraava näky valkokankaalla ei tuotakaan kauhun kokemusta. Parannettavaa olisi paljon niin rytmityksen, voimakkuuden kuin painopisteen suhteen.

Ohjaaja Lee Cronin osaa kertoa tarinan terävästi Sam Raimin alkuperäisen tunnelman tavoittaen. Omaakin luovuutta on mukana esimerkiksi silloin, kun verilöylyä todistetaan kurkistusreiästä. Näin osa tapahtumista jää mielikuvituksen varaan. On aina jännittävää, kun ei ole varma siitä, mitä tulee tapahtumaan. Hollywoodin elokuvissa käytetään usein lapsinäyttelijöitä, joille ei lopulta tapahdu mitään. Evil Dead Risessa näin ei aina ole. Loppuratkaisu on silti helppo arvata, mutta tarjolla on silti ahtaan paikan kammoa aiheuttava tila. Ajoittain näkymä on iljettävä, kuten splatter-elokuvalta voi odottaa. Paras osuus on Alyssa Sutherland, joka riivattuna vie kohtauksissaan kaiken huomion.

Tämä on mainos:

Ohjaajan ratkaisu asettaa kauhun keskiöön pieni perhe on toimiva, ja elokuva toimii hyvänä astinlautana jatkolle. Tasapaino draaman, mustan huumorin ja väkivallan kesken on kohdillaan kauhun alkaessa. Vallankumouksellisesta kauhusta ei ole kysymys, mutta Evil Dead Rise onnistuu olemaan oiva jatko-osa.

Evil Dead Rise
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä