Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Ever Oasis

Ever Oasis

Toimintaa, seikkailua ja yhteisön hallinnointia Nintendon käsikonsolilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kehittäjä Grezzo tunnetaan ehkä parhaiten Zeldan Majora's Maskin ja Tri Force Heroesin siirtämisestä 3DS:lle. Nyt tämä firma on tehnyt oman roolipelinsä Ever Oasis. Tarjolla on addiktiivinen yhdistelmä keidasyhteisön hallinnointia Animal Crossingin malliin, luolastojen koluamista ja roolipeleistä tuttuja toimintoja. Syvyyttä on paljon enemmän kuin piirroselokuvamainen ulkoasu antaisi luvan olettaa.

Pelaaja omaksuu nuoren hepun roolin, joka asuu veljensä omistamalla keitaalla autiomaassa. Matka alkaa tilanhoidon opettelemisella, jotta sitten joskus voi ottaa ohjat omiin käsiin. Koulutus kuitenkin päättyy ennenaikaisesti, sillä keidas kietoutuu pimeyden vaippaan päätyen Chaos-pahuuden hallintaan. Isoveli potkaisee pelaajan ulos ennen kuin lahti ehtii kunnolla alkaa. Eteen osuu onneksi yksinäinen veden henki Esna, ja molemmat haluavat vapauttaa keitaan pahuuden ikeen alta.

Ever Oasis jakautuu puoliksi keitaan hoitamisen ja sen ulkopuolella tehtävien seikkailujen kesken. Autiomaassa suoritetaan odotetusti erilaisia tehtäviä, ja kootaan aineksia keitaan ylläpitämiseksi. Eräs edellytys oman keitaan menestymiselle on muiden lähialueiden asukkaiden vakuuttaminen keitaalle muuttamisen mahtavuudesta. Tämä tapahtuu sivutehtäviä suorittamalla. Yleensä tämä tarkoittaa kadonneen tavaran etsimistä tai tietynlaisen myyntikojun pystyttämistä. Kun tietty määrä asukkaita on saatu, keitaan taso nousee. Tämä taas antaa lisää tilaa ja muita vaihtoehtoja.

Monet asukkaat voivat tehdä omia myyntipaikkojaan, joissa sitten voi myydä tavaroita kuten huiluja, ilmapalloja ja mehua. Viimeksi mainittua annetaan vieraileville noots-eläimille, jotka muistuttavat pingviinejä. Näitä paikkoja voi myös päivittää, ja niiden valikoimaa voi laajentaa ajan kanssa avautuvia sivutehtäviä suorittamalla. Valikoiman riittävyydestä huolehtiminen vie suuren osuuden kokonaispeliajasta, sillä ainekset loppuvat nopeasti. Pelin myöhemmässä vaiheessa voi onneksi lähettää keitaan asukkaita noutamaan raaka-aineita, jolloin kaikkea ei enää tarvitse tehdä itse. Asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa, sillä siten saa energiamittariinsa bonusta matkaillessaan aavikolla.

Omassa asunnossa olevalla synteesipuulla voi nikkaroida aseita, varusteita ja parannusjuomia. Rakentelu lisää yhden syyn lisää nurkkien nuohoamiseen autiomaassa, ja varsin usein löytyykin kaikenlaisia uusia toimintaohjeita oman keitaan päivitystä varten. Tällä tavalla keitaan hallinnointi yhdistyy hienosti taisteluosuuksiin, jotka helpottuvat nikkaroitujen parempien varusteiden myötä.

Tämä on mainos:
Ever OasisEver Oasis

Vaikka erilaisten pelitapojen sekoitus on tuore ja kekseliäs, ei samaa voi sanoa taistelusta. Lähestymistapa on liian yksinkertainen tuntuakseen tyydyttävältä. L-olkanäppäintä painamalla lukittaudutaan vihollisiin, ja vahinkoa tuotetaan ketjuttamalla keveitä ja raskaita hyökkäyksiä. Torjumista ja vastahyökkäyksiä ei harrasteta, joten on pakko väistellä ahkerasti A-nappia painellen. Hahmonkehityksen avulla käyttöön avautuu uusia iskuyhdistelmiä, jotka monipuolistavat menoa ja tuottavat samalla merkittävästi enemmän vahinkoa verrattuna silkkaan yhden napin hakkaamiseen.

Autiomaahan suunnistettaessa voi mukaan ottaa kaksi asukasta oman valinnan mukaan. Matkakumppaneiden valintaa kannattaa hetki miettiä, sillä esimerkiksi kaukohyökkäykset soveltuvat hienosti lentävien pahisten pieksentään, kun taas joku muu on hyvä tuottamaan halvaannuttavia iskuja. Ristiohjaimella pääsee valitsemaan matkakumppaneiden välillä, ja näin ohjataan maksimissaan kolmea soturia taistelukentällä. Tekoäly jättää kuitenkin paljon toivomisen varaa: itsekseen jätettyinä omat taistelijat vain haahuilevat vihollisilta pataan ottaen.

Takaisin omalle keitaalle palaaminen ei onneksi ole liian haastavaa, sillä pikamatkustusmahdollisuuden avulla pääsee palaamaan sen hetkisestä paikasta takaisin kotiin. Asukkailla on erikoiskykyjä, joiden avulla raivataan tietä esteiden läpi tai ratkotaan pulmatehtäviä. Yksi asukas esimerkiksi muuntautuu lehtiseinäksi, jolla on suojassa kohti tulevilta kivenmurikoilta. Joku toinen taas on omimmillaan käytellessään taikaa, jolla saa koottua uudestaan ehjiksi rikottuja siltoja ja muita kulkureittejä. Pelatessa joutuu kuitenkin todella usein palaamaan takaisin keitaalle apureita vaihtamaan. Tämän olisi voinut tehdä paremminkin antamalla mahdollisuuden vaihtaa matkakumppaneita niin sanotusti lennossa ilman pakkoa palata keitaalle vaihtoa varten.

Tämä on mainos:

Ikääntyvästä 3DS-raudasta huolimatta Ever Oasis näyttää hyvältä. Piirrosmainen ulkoasu on kirkas ja valloittava. Teemaksi on selvästi valittu muinaisen Egyptin estetiikka. 3DS-konsolin 3D-ominaisuutta hyödynnetään vahvasti, kun taas viimeaikaisista peleistä esimerkiksi Hey! Pikmin jätti kyseisen ominaisuuden kokonaan käyttämättä. Erittäin onnistuneesta ääniraidasta vastaa Sebastian Schwartz. Huomioitavana tehosteena on kaiku, jota kuullaan luolastoja tutkiessa. Muutenkin sävelmät istuvat hienosti kulloinkin käsillä olevaan tunnelmaan.

Varsinkin lyhyissä pätkissä Ever Oasis on koukuttava yhdistelmä keitaan hallinnointia. tutkimista ja yksinkertaista roolipelaamista. Jotkut taistelu- ja pulmaosuudet kärsivät hutiloiden tehdystä toteutuksesta, mutta kokonaisuutena kyseessä on hyvä peli. Käsikonsolilleen mukavaa roolipelikokemusta etsivien kannattaa Ever Oasis katsastaa.

Ever OasisEver Oasis
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hurmaava piirrosmainen ulkoasu, sekoitus erilaisia pelityylejä, oman keitaan kasvun näkeminen on palkitsevaa
-
Kehno tekoäly, ei vaihtelua ympäristöissä, matkakumppaneiden vaihtaminen liian työlästä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä