Suomi
Gamereactor
uutiset

ESRB yrittää saada hyväksynnän kasvojentunnistuksen iäntunnistusjärjestelmälle

Tämä ei epäilemättä kuulosta hyvältä esimerkiksi 14-vuotiaan lapsen korvissa Grand Theft Auto -yhteisössä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka videopelien ikäluokituksen tarkoitus on erittäin jalo, sitä tuskin pannaan täytäntöön, varsinkaan nykyaikana. Pelikaupat pystyivät tarkistamaan ikäsi ennen fyysisen pelin ostamista, mutta digitaalisessa maailmassa ja Amazonin kaltaisten palveluiden tapauksessa on monia tapoja kiertää tämä järjestelmä.

Luokituslautakunta ESRB on nyt ehdottanut uutta teknologiaa Yhdysvaltain Federal Trade Commissionille (FTC), joka on käyttäjän iän määrittävä kasvojentunnistusjärjestelmä.

Käytännön tasolla järjestelmä näkee käyttäjän ottavan kuvan itsestään, ja sitten järjestelmä tarkistaa, onko paikalla elävää ihmistä, ennen kuin lataat kuvan Yotille (digitaalinen identiteettiyritys, joka tekee yhteistyötä teknologian parissa) iän arvioimista varten.

Gamesindustry.biz mainitsi, että kun kuva on ikärajattu, se poistetaan välittömästi ja pysyvästi, eikä sitä käytetä muuhun tarkoitukseen.

Ei ole tiedossa aikataulua, milloin tämä järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön, mutta jos se menisi läpi, niin se heittäisi taatusti kapuloita nuorten teini-ikäisten Grand Theft Auto- ja Call of Duty -pelaajien rattaisiin.

ESRB yrittää saada hyväksynnän kasvojentunnistuksen iäntunnistusjärjestelmälle


Ladataan seuraavaa sisältöä