Suomi
Gamereactor
uutiset
Fortnite

Epic Games sai muhevan 540 miljoonan dollarin sakon

Tuskin se kuitenkaan tuollaisen firman taskuissa kauheasti tuntuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Epic Games on tahkonnut sietämättömiä määriä pätäkkää Fortnitella, mutta nyt on maksettava hieman takaisin Yhdysvaltain kauppakomission antaman sakon seurauksena.

Se Federal Trade Commision (FTC) on langettanut Epic Gamesille hulppean 275 miljoonan dollarin rangaistuksen lasten yksityisyysasetusten loukkaamisesta, ja samaan syssyyn määrännyt maksamaan takaisin 245 miljoonaa dollaria. Lapsia houkuteltiin tekemään ostoksia oikealla rahalla.

"[Epic Games] violated the Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) and deployed design tricks, known as dark patterns, to dupe millions of players into making unintentional purchases."

Lehdistötiedotteessa kauppakomission Lina M. Khanin mukaan Epic Gamesin käyttämät oletusasetukset loukkasivat käyttäjien yksityisyyttä, ja moiseen on tultava muutos. Oletuksena alaikäisillä tulee olla jatkossa mikrofoni pois päältä, eikä tekstiviestejä saa lähettää. Niin ikään oikealla rahalla ostoksien tekemiseen houkuttelu ei käy päinsä. Lisäksi Epic Games jätti yli miljoona valitusta noteeraamatta, ja rahojen takaisin saaminen tehtiin tarkoituksella hankalaksi.

540 miljoonaa dollaria onkin Yhdysvaltain kauppakomission langettamista rangaistuksista se kaikkien aikojen suurin.

Fortnite

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä