Suomi
Gamereactor
ennakot
eFootball PES 2020

Ennakossa eFootball PES 2020

Kokeilimme Konamin tulevaa jalkapallopeliä selvittääksemme mikäli futislegenda Iniestan vinkit ovat tuoneet sarjaan lisäpuhtia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kyynistymistä tai vähintään epäileväisyyttä on vaikea välttää, kun lukee vuodesta toiseen julkaisijoiden kommentteja vuotuisesta ilmestymistahdista nauttiviin urheilupeleihin. Uudistukset tapaavat tuntua joko huomaamattomilta tai merkityksettömiltä. Samanlainen suhtautuminen iskee helposti pelinkehitykseen osallistuvien urheilijoiden panokseen. Konami on onnistunut yleensä lupausten toteuttamisessa kilpailijoitaan paremmin, joten lievästä skeptisyydestä huolimatta nappasimme ohjaimen käteen ja kokeilimme tulevan PES 2020:n tuntumaa.

Vaikka Konami ja Pro Evolution Soccer sortuvat muiden tavoin toisinaan uudistusten liioitteluun, yleensä olemme kuitenkin huomanneet aina hitusen parannellun teoksen. Tuntuu kuin FC Barcelona olisi keksinyt tiki-taka-pelifilosofiansa vain japanilaista kehittäjää varten, sillä nopeiden kosketusten ja syöttöjen tuntumaa on hiottu kaudesta toiseen. Jatkumo näkyi myös Los Angelesissa, jossa pääsimme kokeilemaan teosta. Samalla otimme selvää mikäli futislegenda Andrea Iniestan panos pallonkuljetukseen tuo viheriölle tuoretta tuntumaa.

HQ

Jälleen kerran pelaajat reagoivat kentän tapahtumiin edellisosia paremmin. Muutos näkyy erityisesti tähtipelaajilla, mutta sulavan liikkumisen takia kaikki palloilijat pyörivät viheriöllä aiempaa uskottavammin. Syötöt ja käännökset tekevät erityisen vaikutuksen. Tosin muutoksista huolimatta Konami keskittyy edelleen pelivälineen realismiin, mikä onkin edelleen uskomattoman korkealla tasolla.

Tämä on mainos:

Muutokset näkyvät myös ulkoasussa. Erityisesti ehostettu valaisu lämmittää mieltä, sillä nyt kentän varjot näyttäytyvät selvästi aiempaa paremmin. Uudistus tuo viheriön visuaalisuuteen aimo annoksen lisää realismia. Sama pätee nurmikon uudistumiseen sekä tietysti pitkäaikaisen ongelman paikkaamiseen: pelipaidat lepattavat vastaisuudessa animaatioissa selvästi aidommin. Fanien pitkään toivoma panostus näkyy selvästi.

Pelasimme muutaman ottelun E3-demon tarjoamilla kahdella joukkueella. Barcelonan ykköstähtenä oli luonnollisesti kansikuvassakin komeileva Lioner Messi, minkä lisäksi mukana oli uransa ansioiden vuoksi Legenda-tittelin saaneet Iniesta, Ronaldinho sekä Johan Cruyff. Viimeisenä mainittu Cruyff esittelee peliin lisättäviä legendavalmentajia. Toisena klassikkokoutsina on muuan Maradona.

Barcelonan vastustajaksi asettui legendajoukkue, jonka kokoonpano saa jokainen jalkapallomaailmasta jotain tietävän naamalle melkoisen virneen. Maalilla Oliver Kahn, puolustuksessa Matthäus, Vieira, Nevdéd sekä Nakata. Keskikenttää dominoivat Iniesta, David Beckham sekä Francesco Totti. Hyökkäyksen kärkenä puolestaan viilettivät Ronaldinho, Park Ji Sung sekä Batistuta. Voiko moisen joukkueen koota lopullisessa pelissä, sitä emme tiedä. Aina saa kuitenkin unelmoida. Se kävi kuitenkin selväksi, että ei tällaista kokoonpanoa voi kukaan voittaa.

eFootball PES 2020eFootball PES 2020eFootball PES 2020
Tämä on mainos:

Niin taitavia kuin Ter Stegen, Piqué, Alba, Roberto, Messi ja Coutinho ovatkin Barcelonan paidassa, ei heistä ollut haastamaan kaikkien aikojen legendoja. Batistutan murhaava maalivainu tuotti armotonta tulosta, minkä lisäksi Iniestan jalasta lähti useampi mahtiosuma. Sekä Iniestalla että Ronaldinholla pääsi kaiken kukkuraksi kokeilemaan uutta "ovelaa kuljetusta" (finesse dribbling), jonka tuloksia on ilo katsoa. Oikeaa tattia hyödyntämällä voi hämätä puolustajaa entistäkin monipuolisemmin. Esimerkiksi tarkkaa ajoitusta vaativa yllätyssyöttö murtaa onnistuessaan puolustuksen tehokkaasti. Uudistus tuo hyökkäyspäähän lisää mahdollisuuksia sekä yllätyksellisyyttä.

Yksi tervetullut uudistus on valikkojen ja käyttöliittymän päivittyminen. Kaikesta huokuu nykyisestä eFootball PES 2020 -brändistä tuttu violetti sävy. Ruudut ovat minimalistisen yksinkertaisia, vaikka painikkeet ovatkin kasvaneet ja teksti suurentunut. Ulkoasu muistuttaa viimein sitä miltä nykyisellä konsolisukupolvella pitääkin. Kaiken kruunaa hyvin televisiomainen ottelunäkymä, joka näyttää uuden kamerakulman ansiosta samalta kuin oikeakin ottelulähetys.

Kun olimme ensin saaneet iskettyä futislegedojen täyttämällä joukkueella tusinan täysosumia, oli sen jälkeen aika todeta, että ensikosketuksemme PES 2020:een jätti erittäin hyvän maun. E3-demoa kattavampi ja editointityökaluilla varustettu testiversio ilmestyy heinäkuun 30. päivä, jolloin pääsee ottamaan vielä lisätuntumaa uuteen futispakettiin. Maistiaisesta syntyneen fiiliksen vuoksi emme ole huolissamme tämän vuoden Pro Evolution Soccerin laadusta pelattavuuden osalta. Sarjalle tutut perisynnit peliseuran hakemisesta lisensseihin saattavat aiheuttaa jälleen ongelmia, mutta näihin palataan syyskuun julkaisun yhteydessä tarkemmin.

HQ
eFootball PES 2020
eFootball PES 2020
eFootball PES 2020

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
GR Livessä tänään eFootball PES 2020

GR Livessä tänään eFootball PES 2020

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Maailmalla potkupallo on iso asia, ja Konamin vastaus on tietenkin eFootball PES 2020. Tämä potkuilu on nyt GR Livessä maanantain kunniaksi. Liity mukaan katsomaan ja...Ladataan seuraavaa sisältöä