Suomi
Gamereactor
ennakot
Knockout City

Knockout City

Ennakkokatsauksessa Velan Studiosin erikoinen polttopallomoninpeli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Hiljan julkistettu Knockout City on neljä vuotta työn alla ollut projekti Mario Kart Live: Home Circuitin tekijältä Velan Studiosilta. Tämä toiminnallinen moninpeli luottaa pohjimmiltaan kolmannen persoonan pyssyttelyn pelimekaniikkaan, mutta lentävien luotien sijasta heitellään polttopalloja yrittäen tyrmätä kanssapelaajat maahan. Projekti on erikoisella tavalla hyvin kunnianhimoinen, ja kehittäjien piti rakentaa oma pelimoottorinsa varmistaakseen pelinsä olevan toimiva verkkoympäristössä. Julkaisu tapahtuu vasta 21. toukokuuta, mutta Gamereactor pääsi ennakkoon testaamaan lyhyttä pelattavaa demoa.

En muista koskaan aiemmin pelanneeni verkossa polttopalloa, mutta koin Knockout Cityn suurimmaksi osaksi helposti lähestyttäväksi, ja suurimmaksi osaksi se todellakin toimii perinteisen kolmannen persoonan ammuskelupelin malliin. Hiiren vasemmalla napilla pelaaja heittää palloa vastustajiaan kohti, ja heitto on sitä aggressiivisempi, mitä kauemmin palloa pitää hallussaan. Oikealla hiiren napilla otetaan pallo kiinni, ja jokainen koppi saa pallon liikkumaan nopeammin, kunnes sitten ennen pitkää osuman kohteeksi joutunut pelaaja tyrmätään.

Homman nimi on siis helppo ymmärtää, mutta sen lisäksi pinnan alla on enemmänkin syvyyttä. Taitavat pelaajat voivat pelata psykologista peliä teeskentelemällä heittävänsä pallon. Näin vastustaja saattaa joutua haavoittuvaiseen tilaan yrittäessään ottaa pallon kiinni liian aikaisin. Mukana on myös koukkulyönti esteen takana kykkivän kohteen tavoittamiseksi. Lisäksi mukana on ryntääminen, jonka avulla pelaaja on sännätä vastustajaa päin iskien pallon pois hänen käsistään. Kaiken ohella mukana on mahdollisuus siirtyä pois sujuvasti pallon tieltä oikein ajoitetulla liikkeellä.

Tämä on mainos:

Joukkuepelaaminen on keskeistä Knockout Cityssa, jos siis mielii olla paras. Joskus on viisaampi vain syöttää pallo kohdetta lähempänä olevalle joukkuetoverille kuin yrittää osua itse kauempaa. Yksilösuorittaminen saattaa kuulostaa houkuttelevalta, mutta muiden kanssa yhteen pelaaminen osoittautuu lähes aina paremmaksi vaihtoehdoksi. On niin ikään tärkeää pysytellä tiimikavereiden lähellä, sillä yksin haahuileva pelaaja tulee yleensä monilukuisemman vastustajajoukon teilaamaksi.

Demossa pääsin kokeilemaan kolmea kaikkiaan viidestä kartasta, jotka ovat saatavilla heti julkaisussa. Kartat olivat Concussion Yard, Rooftop Rumble ja Knockout Roundabout. Pidin siitä, miten erilaiselta jokainen kenttä tuntuu, ja miten jokaisessa on mukana ne omat ympäristön asettamat vaaranpaikat. Concussion Yardissa heiluu edes takaisin jättimäinen murskauspallo, ja Knockout Roundaboutissa saa varoa tosissaan vastaantulevaa liikennettä.

Pääsin kokeilemaan kolmea erilaista palloa. Näitä ilmaantuu ainoastaan yhdelle tietylle alueelle kartalla, ja niiden avulla voi tehdä vastustajista selvää jälkeä, jos siis onnistuu sellaisella erikoispallolla osumaan. Yksi kohtaamani pallo oli pommi, joka alkoi tikittämään sen poimimisen yhteydessä. Toinen erikoispallo vangitsi vastustajan metallisen pallon sisään. Julkaisussa on kaikkiaan kuusi erikoispalloa. Uusia kenttiä ja palloja lisätään mukaan tasaisesti aina uuden kauden alkajaisiksi. Yksi kausi kestää yhdeksän viikkoa.

Knockout City
Tämä on mainos:

Demossa pääsin kokeilemaan kolmea erilaista pelimuotoa: Diamond Dash, Team KO ja Ball-Up Brawl. Diamond Dashissa pitää kerätä kokoon 30 timanttia mahdollisimman nopeasti. Tyrmätty pelaaja vapauttaa ilmoille kolme timanttia, ja oman joukkueen potti karttuu ainoastaan vastustajien pudottamia timantteja keräämällä. Pidin pelimuodossa siitä, että pelkkä tyrmääminen ei riitä voittoon. Jos on nopea, voi noukkia oman joukkueen pudonneet timantit talteen, jolloin vastustajalle ei jää mitään. On toki pidettävä varansa, ettei timantteja noukkiessa saa palloa takaraivoonsa tilaisuutta odottavalta vastustajalta.

Ball-Up Brawl on toistaiseksi se erikoisin kaikista. Kentällä ei ole polttopalloa, vaan on pyöriteltävä joukkuekaveri palloksi ja heitettävä hänet sitten vastustajia kohti. Palloksi muuntautuminen on hauskaa, mutta mukana on mahdollisuus joutua vastustajan haltuun, joka tietenkin heittää poloisena pallona olevan pelaajan ulos pelialueelta. Mukana on myös tekniikka nimeltä Ultimate Throw. Jos oman joukkueen pelaaja lataa toisen pelaajan täyteen tehoon, voi tämä sen jälkeen muuttua pommiksi ja kylvää tuhoa ilmaiskun lailla tuottaen välittömän tyrmäyksen.

Team KO on harmillisesti laimea kokemus kahteen muuhun pelimuotoon verrattuna. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman nopeasti oman joukkueen tilille 10 tyrmäystä. Ja siinäpä se. Mitään erityistä vikaa ei pelimuodossa ole, mutta siitä puuttuu se oma koukku, joka saisi pelaajan innostumaan. Ymmärrän silti, että osa pelaajista tulee pitämään nimenomaan Team KO -pelimuodosta, koska se on Knockout Cityn pelaamista puhtaimmillaan ilman kummempaa kikkailua.

Otteluiden ulkopuolella pelaajat voivat yksilöidä oman pelisankarinsa ostamalla kosmeettisia esineitä ansaittavalla pelin sisäisellä valuutalla. Luvattuna on satoja erilaisia kosmeettisia tuunauskeinoja, ja ulkonäön muokkaamisen ohella voi valita muun muassa vastustajalle uhittelevan oman eleen. Knockout Cityssa ei ole lainkaan loot-laatikoita tai mikromaksuja kosmeettisten esineiden osalta, ja kaiken saa auki ihan tavallisesti pelaamalla. Tätä arvostan suuresti.

Ohjaus on hyvinkin suoraviivainen, idea on tuore ja lähestymistapa kuluttajaystävällinen. Osaan siksi helposti ajatella Knockout Cityn olevan yksi vuoden 2021 isoista moninpelihiteistä. Toiminta on viihdyttävää, ja se saavuttaa täydellisen tasapainon ollessaan sekä helposti lähestyttävä että riittävän syvällinen. Testaamistani pelimuodoista sekä Diamond Dash että Ball-Up Brawl olivat hauskoja omilla tavoillaan ja odotan innolla, mitä ne kolme vielä testaamatonta pelimuotoa tuovat mukanaan. Knockout City julkaistaan 21. toukokuuta 2021 Nintendo Switchille, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle).

Knockout CityKnockout City
Knockout City
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä