Suomi
Gamereactor
ennakot
Back 4 Blood

Back 4 Blood

Back 4 Blood voi hyvinkin olla hyvä seuraaja Left 4 Dead -sarjalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Joulukuun 2020 The Game Awards -gaalassa julkistettiin Back 4 Blood. Yhteistyötä painottava zombiepyssyttely on henkinen jatko-osa Left 4 Dead -sarjalle, ja taustalla on monia alkuperäisen pelin veteraaneja. Kuten Left 4 Deadissakin, Back 4 Bloodissa pelaaja kavereineen ampuu laumakaupalla epäkuolleita pahiksia, ja mukana on roguelike-elementtejä pitämässä menon tuoreena. Julkaisuun on vielä aikaa, mutta Gamereactor pääsi kokeilemaan suljettua alfatestiä.

Testauksen aikana pelin tarinasta ei saanut juuri minkäänlaista käsitystä, mutta ilmeisesti luvassa on tuttua zombiemaailmanlopun juonta. Suurin osa maapallon väestöstä on muuntunut olioksi tultuaan Devil Worm -loisen valtaamaksi. Pelaajat ovat joukko immuuneja ihmisiä, joita kutsutaan puhdistajiksi. Tarkoituksena on tappaa kaikki, jotta epäkuolleet vihdoinkin pysyisivät kuolleina. Testissä pääsi pelaamaan avausjaksoa, joka sijoittui kuvitteelliseen Evansburghiin, ja oli jaettu neljään eri osaan.

Pääsin kokeilemaan kaikkiaan kahdeksasta puhdistajasta neljää, jotka ovat saatavilla heti julkaisussa. He olivat Hoffman, Holly, Walker ja Evangelo. Erilaisen ulkonäön ja persoonallisuuden ohella jokaisella hahmolla on oma kakkosaseensa, ja omat perk-kyvyt. Esimerkiksi Evangelolla on viidakkoveitsi ja parempi staminan palautuminen unohtamatta tuplasti nopeampaa liikkumista. Jokainen hahmo on omalla tavallaan hyödyllinen. Näin pelaaminen ei koskaan ollut turhauttavaa, vaikka se oma suosikki olisikin ollut jo varattu.

Tämä on mainos:
Back 4 Blood

Ennen ampumaan pääsemistä pelaajalle esiteltiin korttipakan kokoamisjärjestelmä ja roguelike-elementit. Ennen uuden pelin aloitusta oli mahdollista valita useista tilastoja muuttavista Player Cardeista. Joka kerta peli arpoo kolme korttia, joista sitten valitaan se paras. kortteja on kolmessa eri kategoriassa: Stat, Talent, Loot ja Loadout. Kortti voi esimerkiksi parantaa juoksun kestoa, ja nopeuttaa latausta. Pelaajat voivat joko rakentaa oman pakan avatuista korteista tai käyttää oletusarvoista peruspakkaa.

Mukana on myös Corruption Cardeja, jotka valitsee peli itse eli The Game Director. Nämä haittakortit voivat esimerkiksi lisätä peliin sumua näkyvyyden hankaloittamiseksi, ja lisätä päälle höökivien pahisten lukumäärää. The Game Director vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan. Joka kerta kentän pahisten ilmaantumispaikat, ja tavaroiden sijainnit ovat satunnaisia. Kartan varsinainen muoto pysyy kuitenkin aina samana samoin kuin pelaamisen aikana tehtävät työt. Tällainen satunnaisuus ja ennalta arvaamattomuus innostaa pelaamaan moneen kertaan samaakin kenttää.

Itse toiminnan alettua zombie-olioiden suunnittelu teki vaikutuksen. Tyypillisten zombien ohella vastaan tuli tyyppi Stinger, joka kiinnittyy pelaajaan limaa erittäen. Bruiser laittaa pelaajan lentämään kanuunankuulaa muistuttavalla kädellään. Mukana on myös yli kuusi metriä pitkä Golem, joka toimii pomotaistona. Oliolla tuntui myös olevan loppumaton energiapalkki. Olioiden näkeminen saa innostumaan PvP-pelaamisesta, jossa pääsee itse ohjastamaan erikoisempia zombeja.

Tämä on mainos:
Back 4 Blood

Asevalikoima on mukavan monipuolinen. Testauksen aikana näin konepistooleita, haulikoita, rynnäkkökivääreitä, pesäpallomailoja, sorkkarautoja ja viidakkoveitsiä. Kaikilla aseilla on oma tähtiluokituksensa, joka merkitsee niiden voimaa ja harvinaisuutta. Näitä pääsee sitten tuunaamaan turvataloissa pelin sisäisellä valuutalla.

Ajoittain turhauttavaa oli se, miten avuton tekoäly oli. Pelikaveri juoksi aina sankarillisesti suoraan päin pahiksia, ja pudotessaan alta aikayksikön maahan ryhtyi huutamaan pelaajaa apuun. Aikaa myöten muodostui paremmaksi ainoastaan hylätä tekoälykaverit, koska niiden pelastaminen ei ollut vaivan arvoista. Toinen huono puoli oli härski toisto dialogissa. On toki muistettava, että kysymyksessä oli vasta alfavaiheen testi. Valmis pelin pitäisi olla vasta kesäkuussa 2021.

Back 4 Blood vaikuttaakin olevan yksi vuoden 2021 odotetuimmista peleistä. Korttipakkailu yhdessä roguelike-elementtien kanssa riittää pitämään pelaamisen tuoreena ja arvaamattomana. Lisäksi vihollissuunnittelu teki vaikutuksen. Valitettavasti tekoälyssä on parantamisen varaa, ja dialogi toistaa pahasti itseään. Back 4 Blood julkaistaan 22. kesäkuuta 2021 alustoille PC, PS4, PS5, Xbox One ja Xbox Series X.

HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä