Suomi
Gamereactor
ennakot
Age of Empires III: Definitive Edition

Age of Empires III: Definitive Editionin kampanjan ensitunnelmat

Age of Empires III palaa ehostetumpana kuin koskaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Age of Empires III: Definitive Edition käynnistyy keskeisellä huomautuksella. Kehittäjätiimi World's Edge korostaa joidenkin pelin kulttuurien muuttuneen jonkin verran näkemyksestä, joka oli mukana vuonna 2005 ilmestyneessä alkuperäisversiossa. Ja aivan kuten aiemminkin, myös Age of Empires 3 ottaa merkittävän loikan historiassa. Teos keskittyy vahvasti kolonialismin aikaan, jolloin teknologisesti kehittyneet eurooppalaiset valtasivat ja hyödynsivät Amerikan alkuperäiskansoja.

Age of Empires III: Definitive Edition

Tekijät todellakin ovat korjanneet joitakin epäkohtia. World's Edge näyttäisi hioneen kulmia historiallisten lähteiden pohjalta, jotta muutokset tekisivät kokemuksesta mahdollisemman kunnioittavan ja autenttisen. Myönnän olleeni alkuun skeptinen siitä, miten tällaisia asioita voi sota-aiheiseen teokseen tehdä, sillä taistojen konteksti ei ole aina selvillä. Lopputulos tekee kuitenkin vaikutuksen. Age of Empires 3 jättää todella hyvän ensituntuman.

Kun teoksen pariin pääsee syventymään, huomaa teoksen tarjavan tuttuja juttuja yhä enemmän ja enemmän. Historiaa, hienostuneesti viilailtua ulkoasua sekä klassista reaaliaikaista strategiaa on yksinkertaisesti aiempaa runsaammin. Pelasin testituokioni aikana alun Blood, Ice and Steel -kampanjasta, joka on yksi kolmesta lisäsisältöpaketista (muut ovat Fire and Shadow ja The Asian Dynasties). Matka vei Tangierin kaupunkiin, jossa sai valita yhden pelin 16 kansakunasta ja taistella haluamaansa vihollismäärää vastaan.

Tämä on mainos:

Koko Age of Empires -trilogian päivittäminen lyhyen ajan sisään on mahdollistanut World's Edgelle teosten yhtenäistämisen. Ykkös- ja kakkososan graafiset päivitykset ovat nähtävissä myös kolmososassa. Teos näyttää erittäin hyvältä, ja koko saagan pelanneet ovat taatusti vaikuttuneita kerronnasta. Pelikolmikon päivitykset on tehty selvästi huolella ja rakkaudella.

HQ

Kun pääsin toiminnan keskelle, hätkähdyin miten paljon asioita tapahtuu jatkuvalla syötöllä. Vaikuttaakin siltä, että teoksen uskotaan vetävän puoleensa erityisesti kahta aiempaa osaa pelanneet, jolloin tietotaito on jo valmiiksi kohdillaan. Rivakasti etenevät tapahtumat vaativat hetken aikaa. Onneksi rakentelu, joukkojen ohjastaminen sekä talouden hallinnointi on tehty intuitiviiseksi. Vaikka kampanjassa neuvotaan oikeaan suuntaan erilaisilla tehtävillä, toimivan infrastruktuurin rakentaminen ja armeijan hallittu laajentaminen ovat kaiken keskiössä.

Age of Empires III: Definitive Edition
Tämä on mainos:

Age of Empires III: Definitive Edition keskittyy kaupungin rakentamiseen ja kehittämiseen, joskin toteututus tuntuu välillä hitusen vanhahtavalta. Onneksi se ei liiaksi haittaa, sillä todellisen pihvin muodostavat pelin lukuisat tehtäväskenaariot. Tyypillisessä matsissa edetään aikakausien läpi saavuttaen samalla erilaisia teknologisia harppauksia. Asiat lähtevät liikkeelle löytöretkien aikaan ja päättyvät teollistumiseen. Matkan varrella päivitetään rakennuksia, uudistetaan sotavoimia ja mitellään paremmuudesta taistelukentällä.

AOE3 ei tee kummoista pesäeroa kaavaan, vaan jatkaa kahdesta aiemmasta osasta tutulla linjalla. Ja aivan kuten edellisissäkin Definitive Edition -julkaisuissa, myös kolmososa lisää mukaan 4K-grafiikat sekä remasteroidun äänimaiseman. Mukana on myös muuta maininnan arvoista lisää, kuten historialliset taistelut sekä haastehtävät, jotka pakottavat opettelemaan pelin kaikki niksit, jotta voitosta voi edes haaveilla. Lisäksi mukaan on ympätty kaksi uutta kansakuntaa: ruotsalaiset ja inkat. Mukana on nämä mukaanlukien 16 joukkoa.

En kokeillut tällä erää moninpeliä, sillä en ole masokisti eivätkä reaaliaikaiset strategiapelit verkossa pääty kohdallani voitonjuhliin. Yksinpeli onnistui kuitenkin vetämään puoleensa todella hyvin. Lopullinen versio julkaistaan lokakuun 15. päivä, joten Age of Empires III: Definitive Edition kannattaa ehdottomasti pitää tarkkailussa. Palaamme julkaisun yhteydessä kattavammin teoksen pariin, mutta ensivaikutelman perusteella luvassa on huolellisesti kunnostettu lisäys suosittuun naksuttelusarjaan.

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä