LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      ennakot
      Resident Evil Resistance

      Resident Evil Resistance

      Paljon opeteltavaa, paljon vaihtelua

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Uusitun Resident Evil 3:n kylkeen julkaistaan myös verkkopeliosuus Resident Evil Resistance. Gamereactor pääsi kokeilemaan juurikin tätä uutta moninpeliä. Kyseessä on niin sanottu epäsymmetrinen vain verkossa pelattava peli, jossa enimmillään neljän pelaajan joukko laitetaan yhtä pelaajaa vastaan. Tämä yksi on "mastermind", joka pyrkii epäkuolleita muiden pelaajien kimppuun marssittamalla tekemään lopun aikeista päästä tavoitteeseen.

      Joukkoa selviytyjiä ohjataan perinteisesti kolmannen persoonan näkökulmasta, ja jokaisella on oma erikoiskyky, jota voi käyttää ottelun aikana. Mukana on rajoitus, ettei kykyä voi käyttää liiaksi. January-hahmo pystyy hakkeroimaan kameroita, kun taas Valerie pystyy pudottamaan maahan kaikkia oman joukon jäseniä parantavan rinkulan. Tyrone rohkaisee kavereita moraalisesti, ja Samuel käyttää nyrkkejään tappavalla tehokkuudella.

      Jokainen ottelu jakautuu kolmeen erään. Kokemukseni mukaan ensimmäisessä erässä poimitaan kolme esinettä, joilla saa auki seuraavan osan menossa olevasta kentästä. Mukana toisella alueella näyttää olevan erikoisempia zombeja päälle käymässä, ja avainkortteja poimittavaksi. Sitten kolmannella alueella etsitään kolme ydintä (core), jotka on ripoteltu eri osiin kenttää. En tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu, koska tilanne ei koskaan edennyt niin pitkälle testihetken aikana.

      Resident Evil ResistanceResident Evil ResistanceResident Evil Resistance
      Tämä on mainos:

      En saanut tietää sitäkään, miltä tuntuu pelata toisella puolella. Molemmilla kerroilla olin se mastermind itse, joka sai joukon tuhotuksi ennen kuin kolme ydintä oli saatu kerätyksi. Näyttääkin siltä, että etu on mastermindilla, ja neljän pelaajan on toimittava yhdessä menestyäkseen. Todennäköisesti tilanne tasoittuu ajan kanssa, kun ihmiset oppivat pelaamaan paremmin.

      Mastermindilla on useita keinoja selviytyjien elämän hankaloittamiseksi. Toistaiseksi tarjolla on neljä erilaista mastermindia, ja selviytyjien lailla jokainen on erilainen. Mastermind kuitenkin pelaa aivan toisella tavalla selviytyjiin verrattuna. Mastermind marssittaa kentälle zombeja ja asettaa ansoja pitkin kenttää käyttäen erillistä käyttöliittymää. Tekeminen muistuttaa hieman tukikohdan rakentamista. Turvakameroiden kuvia seuraamalla pääsee katsomaan, missä joukko kulloinkin on menossa kohti asetettuja ansoja.

      Aluksi mastermindilla pelaaminen on työlästä, sillä erilaista opeteltavaa asiaa on paljon. Toiminnot menevät varsinkin aluksi sekaisin, ja haluamaansa asiaa on hankala löytää. Käytössä on tietty pistemäärä, jonka puitteissa voi laittaa zombeja kentälle, ja toki erilaisia ansoja (miinoja, ansalankoja, "turretteja"). Vaihtoehdot ovat alalaidassa näkyvissä kortteina. Keinoja on tietysti käytettävä ajatuksen kanssa, mikäli meinaa tehdä tulosta.

      Resident Evil ResistanceResident Evil ResistanceResident Evil Resistance
      Tämä on mainos:

      Suurimman osan ajasta mastermind koettaa vain hidastaa joukon etenemistä, ja tärkeintä on odottaa oikeaa hetkeä oikeassa pullonkaulassa. Ja sitten iskeä voimalla. Mastermindina pelaaminen onkin lähinnä kokonaisuuden pohtimista, mutta joskus voi ottaa ohjat myös yksittäisestä zombista tai suorittaa oma erikoisisku. Yksi mastermind, Alex Wesker, pudottaa kasvimaisen kammotuksen nimeltä Yataveo. Olio pysyttelee paikoillaan, mutta on hyvä tukkimaan kulkureitin. Daniel Fabron puolestaan voi laittaa joukon perään tyrantin, jota voi ohjastaa itse.

      Uusien asioiden yhtäaikainen opetteleminen on raskasta, mutta kokonaisuutena mastermindilla pelaaminen on mukavaa. Hän voi myös muuttaa kentän rakennetta valitsemalla muutamasta erilaisesta vaihtoehdosta kaikissa neljässä kentässä. Näin ollen jokainen pelikerta tuntuu tuoreelta, ja niin kenttä kuin siinä suoritettavat tavoitteetkin muuttuvat. Toisaalta tällaisella vaihtelulla on hintansa. Vielä näinkin lähellä julkaisuaan Resident Evil Resistance oli melkoisen buginen pelikokemus.

      Hauskaa kuitenkin oli koko testihetken ajan, ja ehkä se onkin tärkeintä. Moninpeli voi hyvinkin olla se, joka saa uusitun Resident Evil 3:n viihtymään pelityksessä tavallista kauemmin. 4 vs. 1 -kuvio istuu hyvin Resident Evilin maailmaan, ja nyt pääsevät pahiksetkin loistamaan. 3. huhtikuuta sitten nähdään, miten kävi. Peli julkaistaan PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

      Resident Evil ResistanceResident Evil Resistance
      HQ
      HQ
      HQ

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä