Suomi
Gamereactor
ennakot
Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11

Gamereactor pääsi testaamaan uuden Mortal Kombatin varhaista versiota.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mortal Kombat X julkaistiin neljä vuotta sitten. Peli jätti faneille ristiriitaisen muiston. Moisia tunnelmia ei kuitenkaan jättänyt testihetkeni Mortal Kombat 11:n parissa. Pääsin kokeilemaan Lontoossa kaikkiaan seitsemää eri hahmoa. Vaikuttaa siltä, että Mortal Kombat on sarjana matkalla uusiin korkeuksiin.

Kokonaisuutena vaikutelmaksi jäi, että Mortal Kombat 11 on mahtava kaksiulotteinen Street Fighter. Uusimman Mortal Kombatin pelaamisessa keskeistä on pienten liikkeiden ja lyhyiden iskuyhdistelmien hahmotus eikä suinkaan pitkien 200-osaisten hyökkäysyhdistelmien hallinta. Mortal Kombat 11 tuntuukin aivan uudella tavalla optimoidulta peliltä.

Mortal Kombat 11 näyttää upealta. Tulossa saattaa jopa olla tähän asti visuaalisesti näyttävin taistelupeli. Brutaalin väkivallan ohella graafisessa ylöspanossa ei jarrutella turhia. Joidenkin mielestä grafiikka saattaa tuntua jopa liian uskottavalta ja yksityiskohtaiselta. Hahmojen liikkuminen on erittäin sulavaa, eikä Mortal Kombat X:n katkonaisuudesta ole puhettakaan.

Pelilliset muutokset johtavat siihen, että pelin tempo on aiempaa hitaampi. Samalla väistäminen on aiempaa suuremmassa roolissa, sillä etulyöntiaseman vastustajaan saavuttaa esimerkiksi pahiksen suoritettua ohi menneen tekniikan. Erilaisia mittareita on terveyspalkin ohella kaksi: yksi hyökkäykselle, ja toinen puolustukselle. Mittarit täyttyvät ottelun kuluessa. Niin sanotun Fatal Blow -iskun voi tehdä, kun vastustaja on ottanut riittävästi osumaa. Tämä toimii samalla tavalla kuin Mortal Kombat X:n X-Ray-liikkeet. Fatal Blow -isku latautuu muutamassa sekunnissa, jos vaikka se ensimmäinen yritys menee ohi.

Tämä on mainos:
Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11

Edellä mainitut muutokset kävivät erittäin selkeiksi pelatessa, ja mieleen tulikin vahvasti Street Fighter. Menneisyydessä Mortal Kombat ja Street Fighter ovat olleet pelillisesti toistensa ääripäitä. Näin ollen lähentymiskehitys on mielenkiintoista seurattavaa. Moinen ei kuitenkaan merkitse sitä, että Mortal Kombat olisi menettämässä omaleimaisuuttaan.

Julkaisutapahtumassa huomiota herätti aikamatkaamisen teema. Uutena hahmona mukaan saadaan aikamatkaajapahis Geras. Tulossa pitäisi olla paljonkin vanhemman kaartin pelihahmoja. Näkemässäni valikkoruudussa oli kaikkiaan 25 hahmoa, joista pääsin kokeilemaan seitsemää: Baraka, Scorpion, Sub-Zero, Sonya Blade, Raiden, Skarlet ja Geras. Toiveissa olisi, että julkaisussa olisi ainakin 30 erilaista hahmoa pelattavissa.

Huolestuttavaa on sen sijaan hyökkäyksien lukumäärä varsinkin niin kutsuttujen vahvennettujen liikkeiden osalta. Seurauksena on, että jokaisella hahmolla on huima määrä erillisiä nappiyhdistelmiä opittavaksi. Testattu versio ei kuitenkaan ollut se lopullinen, joten asia saattaa vielä muuttua. Kolmiosainen energiamittari on korvattu Kounter Blockilla ja Flawless Blockilla. Näiden hallinta olisi vaatinut enemmän harjoittelua kuin mihin testihetki antoi myöten.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan Mortal Kombat 11 jätti oikein hyvän vaikutelman. NetherRealm Studios tunnetaan siitä, että he osaavat kuunnella fanien toiveita. Varsinkin sarjan faneilla on kaikki syyt odottaa loistavaa peliä. Mortal Kombatiin aiemmin tutustumattomille tässä saattaa olla se hyvä aloituspiste. Huhtikuussa nähdään, miten hommassa kävi.

Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11Mortal Kombat 11
HQ
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä