Suomi
Gamereactor
ennakot
Starlink: Battle for Atlas

Starlink: Battle for Atlas

Ubisoft Toronton uusi tieteisseikkailu Gamereactorin testissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelien ja lelujen yhdistämistä on tehty ennenkin, ja useat pelaajat muistavat ainakin sellaiset nimikkeet kuin Disney Infinity, Lego Dimensions ja Skylanders. Nyt Ubisoft Toronton uusi peli Starlink: Battle for Atlas on tulossa muutaman viikon kuluttua, ja Starlink koettaa niin ikään yhdistää lelut ja pelit. Samalla aiotaan kuitenkin pitää myös pelin laatu korkealla. Edeltäjien virheistä aiotaan oppia, ja pelin kohderyhmänä ovat 12-17-vuotiaat. Tekijöillä on mahdollisuudet onnistua tavoitteissaan.

Starlink: Battle for Atlasin kehitys alkoi jo vuonna 2013, jolloin Ubisoft Toronton kunnianhimoisen idean mukaan lapset voisivat rakentaa oman avaruusaluksensa, joka sitten toimisi myös digitaalisesti pelissä. Monien testaamisien jälkeen ratkaisu löytyi, ja lapset voivat purkaa ja rakentaa mieleisensä avaruusaluksen niin, että sitä voi käyttää myös pelissä. Onneksi pelaaminen onnistuu ilman rakennussarjaa, vaikkakin rakenteluun toki rohkaistaan. Se kun auttaa tekemään pelikokemuksesta vieläkin henkilökohtaisemman tuntuisen.

Lähtöajatus on Starlink: Battle for Atlasissa hyvin samanlainen kuin aiemmilla kilpailijoilla. Peli kuitenkin erottuu joukosta siinä, että tutkittava pelimaailma on todella kookas. Lisäksi pelaajan vapaus tutkia maailmaa on omaa luokkaansa. Maisemia voi tutkailla juonesta välittämättä, joka kuitenkin on tietysti suositeltavaa. Tarina on varsin yksinkertainen, jonka ajamana päästään tutkimaan planeettoja. Heti alussa Equinoxin avaruusasema tuhoutuu Forgotten Legionin toimien vuoksi. Kyseistä poppoota komentaa pahis Grax, joka on tietenkin pysäytettävä. Tämä vaatii pelaajaa solmimaan liittolaissuhteita muiden avaruusolioiden kanssa.

Liittolaisuudet ovatkin tärkeä tekijä pelattavuudessa, koska ne muuttavat pelin rakennetta ja siten lopulta koko pelikokemusta. Toinen iso muutos on tietysti mahdollisuus käyttää eri hahmoja oman maun mukaan. Kaikilla on omat taustatarinansa, taitonsa, erikoiskykynsä ja pelityylinsä.

Tämä on mainos:
Starlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for Atlas
Starlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for Atlas
Kuvat ovat lelujen prototyyppejä, eivätkä edusta lopullista tuotetta.

Vapaus ja maailman tutkiminen ovat siis Starlink: Battle for Atlasin kulmakivet. Tämä on mahdollista saumattoman ja suuren maailman ansiosta, joka tuo mieleen Ubisoftin muut avoimen maailman pelit, kuten Assassin's Creedin ja Watch Dogsin. Vaikka pelissä on ihan oikea tarinakin, on silti pelaajan oma asia kuinka toimia pelialueella. Mukaan saa halutessaan myös toisen pelaajan, jonka mukaan liittyminen on hyvinkin vaivatonta. Kaveri on pelissä mukana, kun toinen ohjain liitetään menoon mukaan.

Testattavana oli Nintendo Switch -versio, jossa tulee mukana myös Starfoxin Fox McCloud lennokkeineen. Lisäys on onnistunut, sillä Starfox istuu täydellisesti muuhun peliin. Switch-version ohjaus tuntuu helpolta ja intuitiiviselta. Moinen onkin paikallaan, jotta nuoremmatkin pelaajat saavat homman nimestä kiinni nopeasti. Ehkä paras juttu on mahdollisuus vaihtaa avaruusaluksen eri osia koska tahansa, mikäli käytössä oleva alus ei istu parhaimmalla mahdollisella tavalla menossa olevaan tilanteeseen.

Tämä on mainos:

Grafiikan osalta Starlinkissa on tarjolla vaihtelevia ja kauniita ympäristöjä. On silti sanottava, että taistojen aikana ruudunpäivitys notkahteli silloin tällöin testin aikana. Taistelut ovat yksinkertaisia, mutta samaan aikaan hyvin rytmitettyjä. Tämä lisää merkittävästi taistojen vetovoimaa. Lyhyen testin perusteella on tietenkin mahdotonta sanoa, muuttuuko pelaaminen jossain vaiheessa itseään toistavaksi.

Starlink: Battle for Atlasin idea vaikuttaa hyvältä, ja se saattaa hyvinkin olla oiva tapa tutustuttaa uusia sukupolvia videopelaamisen maailmaan. Kyseessä ei ole perinteinen lastenpeli, vaan monitasoinen pelikokemus, jonka ääressä voi luoda oman seikkailunsa. Peli julkaistaan 16. lokakuuta PS4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

Starlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for Atlas
Kuvat ovat lelujen prototyyppejä, eivätkä edusta lopullista tuotetta.
Starlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for Atlas
Starlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for AtlasStarlink: Battle for Atlas
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Katso päheä Starlinkin julkaisutraileri

Katso päheä Starlinkin julkaisutraileri

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoftin Starlink: Battle for Atlas on julkaistu PS4:lle ja Xbox Onelle, mutta fyysisiä leluja pelaamiseen yhdistävän pelin tähti on varmasti Switch-version Starfox eli...



Ladataan seuraavaa sisältöä