Suomi
Gamereactor
ennakot
Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Ubisoftin uusi ladattava seikkailupeli teki vaikutuksen Pariisissa pidetyssä pressitapahtumassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäisestä maailmansodasta ja sen aikakaudesta kertovat pelit ovat harvassa. Vielä vähemmän on nähty pelejä, joissa sotaisista lähtökohdistaan huolimatta ei päätarkoituksena ole vain mahdollisimman monen vihollisen tappaminen. Ubisoftin Digital Days -tapahtumassa ensiesitelty Valiant Hearts: The Great War erottui tämän ansiosta upeasti edukseen.

HQ

Valiant Hearts on pohjimmiltaan sivulta kuvattu pulmaseikkailu, joka on voimakkaasti tarinavetoinen. Pelimekaniikka vaihtelee yksinkertaisista fysiikkapulmista kevyeen hiiviskelyyn, mutta se lainaa myös paljon klassisista osoita ja klikkaa -seikkailupeleistä tuoden mieleen esimerkiksi parin vuoden takaisen indie-peli Machinariumin.

Peli sijoittuu Ensimmäiseen maailmansotaan, jolloin modernin sodankäynnin kauhut mullistivat neljän vuoden aikana yli 70 miljoonan ihmisen elämän ympäri Eurooppaa. Valiant Hearts keskittyy näihin tapahtumiin länsirintamalla viiden erilaisen ihmiskohtalon ja tarinan kautta. Ne alkavat erillään, mutta vääjäämättömästi nivoutuvat lopulta yhteen auttamalla kahta rakastavaista löytämään toisensa sodan kauhujen keskellä.

Tämä on mainos:

Toinen yhdistävä hahmoja yhdistävä tekijä on Walt-niminen sotilaskoira, joka seuraa hahmoja uskollisesti läpi juoksuhautojen koko viisi vuotta kattavan tarinan ajan. Walt toimii apuna pulmissa, mutta sitä pääsee myös välillä ohjaamaan aivopähkinöitä ratkaistaessa. Hahmolla on tietysti omat taitonsa ja pelityylinsä. Juonenlankojen kiertyessä yhteen kenttiä pääsee myös pelaamaan usealla hahmolla. Niitä ei kuitenkaan vaihdeta lennossa, kuten esimerkiksi Trinessä, vaan tarinankulku sanelee tarkoin milloin kukin hahmo on pelattavana. Myöskään useita vaihtoehtoisia loppuja tai käänteitä ei ole tiedossa. Kehitystiimin johtajan Adrian Laceyn mukaan "historia on mitä se on", ja tiimi on halunnut pysyä mahdollisimman uskollisina hahmojen historiallisille esikuville ja inspiraationlähteinä toimineille sotakirjeille.

Ulkoasultaan Valiant Hearts on mielenkiintoisen sarjakuvamainen. Peliä työstää pieni 14 hengen tiimi Ubisoft Montpellierin studiolla Pariisissa, ja se käyttää samaa Ubiart Framework -pelimoottoria kuin esimerkiksi uusimmat Rayman-pelit. Laceyn mukaan moottorin ansiosta kehitystyölle on luotu erittäin joustavat puitteet ja pelin piirrosmainen grafiikka on voitu siirtää peliin lähes reaaliajassa.

"Tavoitteenamme on ollut luoda elävä sarjakuvakirja tyylillä, joka mahdollistaa samalla tunteita herättävän tarinankerronnan, mutta myös pohjan selkeälle pelattavuudelle", Lacey tarkensi.

Valiant Heartsissa on kuitenkin mukana myös runsaasti mustaa huumoria, ja yhdeksi lähteeksi tältä suunnalta Lacey mainitsi Rowan Atkinssonin mainion Black Adder Goes Forth -sarjan (Suomessa Musta Kyy, 4. kausi).

Tämä on mainos:

Valiant Hearts oli toisen pienprojektin Child of Lightin ohella yksi Ubisoft Digital Days -tapahtuman suuria yllättäjiä. Vaikka peliä ei vielä päässyt itse pelaamaan, kehittäjien intohimoa uhkuva esittely ja haastattelu tekivät suuren vaikutuksen. En voinut olla ihailematta ajatusta väkivallattomasta lähestymistavasta tarinankerrontaan pelissä, joka kuitenkin sijoittuu raa'an sodankäynnin keskelle. Valiant Hearts: The Great Warilta on lupa odottaa paljon, kun se saapuu Xbox-, Playstation- ja PC-alustoille ensi vuoden aikana.

Valiant Hearts: The Great WarValiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great WarValiant Hearts: The Great War
Valiant Hearts: The Great WarValiant Hearts: The Great War

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Valiant Hearts: The Great WarScore

Valiant Hearts: The Great War

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Sotapeleissä riittää, mutta harva peli oikeasti kertoo meille mitään merkityksellistä sodasta. Valiant Hearts on yksi näistä harvoista.



Ladataan seuraavaa sisältöä