Suomi
Gamereactor
ennakot
New Super Mario Bros. U

New Super Mario Bros. U

Mario palaa jälleen uuden 2D-seikkailun merkeissä, ja se näyttääkin aika odotetunlaiselta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uusi Mario-peli herättää aina ambivalentteja tunteita. Yhtäältä meille tarjoillaan paljon kierrätettyä materiaalia, mutta toisaalta tämä kierrätysmateriaali on parasta videopeliviihdettä mitä koskaan on tehty. New Super Mario Bros. U rakentaa Wii-version hartioille, joten odotettavissa on värikästä ja viehättävää 2D-tasohyppelyä Mushroom kingdomissa aina neljälle pelaajalle asti.

Tällä kertaa lisänä on kuitenkin viides pelaaja. Nintendo koittaa vakuuttaa meitä uuden kosketusnäytön hyödyistä lisäämällä kuvioihin pelinjohtajan. Gamepadia hallitseva pelaaja voi manipuloida tasoja ja vihollisia auttaakseen loikkivaa nelikkoa.

New Super Mario Bros. U

On paha sanoa onko tämä vain erikoisuus vai todellinen uudistus, mutta yhteistyön riemu oli käsinkosketeltavaa. Se oli miltei yhtä hauskaa kuin autetun pelaajan houkutteleminen kuolemaansa vain hetki myöhemmin. Fiiliksessä oli osia niin Ice Climbersista kuin Populouksestakin, ja se vetosi vanhan koulukunnan pelaajaan.

Tämä on mainos:

Yksinpelinä New Super Mario Bros. U tarjoaa ensimmäisen askeleemme konsolipelaamiseen ilman televisioruutua. Peliä voi pelata Gamepadin ruudulta jos joku on törkeästi varannut television itselleen. Se on omiaan rauhoittamaan tilannetta perheissä joissa on vain yksi moderni televisio. Kovimmille pelaajille on myös tarjolla vaihtoehto karsia pelin tauottamisen mahdollisuus kokonaan pois, jolloin vessassa on parempi käydä etukäteen.

New Super Mario Bros. U

Uusi rauta tuo mukanaan uusia graafisia mahdollisuuksia, ja se antaa meidän nauttia Mariosta uudessa, korkeammassa resoluutiossa. Toisaalta, ei ole temppu eikä mikään pistää Wiistä paremmaksi näinä päivinä, joten päällimmäiseksi nousee pelin mahtava visuaalinen ilme. Se ei varsinaisesti ponnista innovaatioista, vaan painelee sen sijaan häpeämättä nostalgianappejamme, joka on hieman huolestuttavaa.

Kun on elänyt elämänsä mahtavien Mario-muistojen rikastamana, on vaikea taistella kierrätettyjen ominaisuuksien ja nostalgian viehätystä vastaan, onhan japanilainen pelijätti tehnyt nostalgiasta suorastaan taidemuodon.

Tämä on mainos:

Onkin hankala pidätellä innostustaan, kun pilkukkaasta munasta kuoriutuu Yoshi-vauva joka haluaa syödä vihollisensa. Tällä kertaa tämän voi myös puhaltaa isoksi dinopalloksi Marion sitä tarvitessa. Se on uusi lisä tuttuun pelielementtiin, aivan kuten liito-oravapuku joka nostaa Marion uusiin korkeuksiin.

New Super Mario Bros. U

Toinen Super Mario Worldin ystävien silmiä kostuttava ominaisuus on saumaton maailmankartta. Mahtaako silti olla hieman surullista, että meitä innostaa eniten ominaisuus 20 vuotta vanhasta pelistä? Tämä ei silti estä meitä innostumasta, ja nostalgian sekaan on kudotu myös innovaatioita sekä integraatio Miiverseen, joka antaa pelaajien vaihdella viestejä keskenään ja jakaa vinkkejä eri tasoista.

Kaikenkaikkiaan New Super Mario Bros. U näyttäisi olevan pakko-ostos kun Wii U -ilmestyy. Ainoa ongelma on vain siinä, ettei se tule pudottamaan kenenkään leukaa lattiaan innovaatioillaan tai elementeillään. Onhan siinä liito-oravapuku ja paljon tervetulleita vanhoja temppuja, sekä mielenkiintoisia Gamepad-ominaisuuksia, mutta Mario tarvitsisi muutaman tuoreen kikan lisää pysyäkseen Raymanin johtaman kilpailijoiden lauman edellä.

HQ
New Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. U
New Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. UNew Super Mario Bros. U

Aiheeseen liittyviä tekstejä

7
New Super Mario Bros. UScore

New Super Mario Bros. U

ARVIO. Kirjoittaja Martin Eiser

Kaikkein kunnianhimoisimmasta Mariosta ei ole kyse, mutta vankat juuret ja Wii U:n moninpeliominaisuudet kantavat pitkälle.



Ladataan seuraavaa sisältöä