Suomi
Gamereactor
laitearviot

eMeet C980 PRO HD webcam

Konffahuoneen kokonaisvaltainen karvalakkimalli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
eMeet C980 PRO HD webcam

Ensisijaisesti kokoustiloihin tarkoitettu eMeet C980 tarjoaa Full HD -tasoista laajakuvaa web-kameraksi varsin isokokoisessa paketissa. Sen neljän meluvaimennetun mikin pitäisi poimia keskustelut hälyisessäkin tilassa. Mukana on lisäksi stereokuulokkeet, eli erillisiä kaiuttimia ei tarvita. Näin siis teoriassa.

C980:n asentaminen on sikäli yksinkertaista, että sen mukana ei tule niin minkäänlaisia ajureita tai asennusohjelmaa. Nopean asennuksen vastapainona kameran tuottamaan ylikontrastiseen ja useimmissa tilanteissa puhki palavaan kuvanlaatuun ei pääse vaikuttamaan, jos käytössä olevasta videopuheluohjelmistossa ei sellaisia ole. Esimerkiksi Googlen Hangoutsissa kuvanlaatusäätimiä on pyöreät nolla kappaletta, kun taas Zoomissa tuunattavaa on hieman enemmän.

eMeet C980 PRO HD webcam
Tämä on mainos:

Simppelin ja nopean asennuksen edut ovat sinänsä ymmärrettäviä, mutta kohtuullisen tarkan kameran tuottama kuva saisi olla edes perussäätöjen kanssa huomattavasti helpompi saada kuosiin. Laajakuvalinssi oli testissä sikäli jännä ominaisuus, että yhtä henkilöä kuvattaessa kuva-alan reunoille jäi aivan tuhottomasti tilaa ja koko huone oli kerralla nähtävissä. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jos suunnittelee C980:n käyttämistä jossain muussa kuin ryhmätyöskentelyssä.

Sekä mikrofonien että stereokuulokkeiden kanssa äänen selkeys on yleistä äänenlaatua tärkeämmässä asemassa. Kaiuttimet kyllä toistavat peruspuheäänen kohtalaisesti, mutta mitään hienovaraisuuksia niistä ei kannata odottaa. Sama koskee mikkejä, jotka poimivat äänen kyllä kohtalaisella herkkyydellä, mutta kadottavat paljon yksityiskohtia. C980:sta ei täten siis kannata hommata esimerkiksi striimauskäyttöön vaan pitäytyä konferenssihuoneessa. Mukana tuleva magneettisella kiinnityksellä napsahtava linssinsuojus on miellyttävä lisä muuten spartalaisessa varustuksessa.

Ensisijaisesti konferenssikäyttöön tarkoitettu ja siinä myös parhaiten toimiva eMeet C980 PRO HD on kaikki perustarpeet juuri ja juuri täyttävä paketti. Se on kyllä yksinkertaista ottaa käyttöön, mutta oletusarvoinen kuvanlaatu jättää paljon toivomisen varaa. Vapaaehtoisesti asennettava kuvanlaadun säätöohjelma olisi parantanut loppupisteitä merkittävästi, sillä nyt käyttäjä joutuu tyytymään joko videoneuvotteluohjelmistonsa tarjontaan tai käyttämään lisää rahaa erillisohjelmistoon.

eMeet C980 PRO HD webcam
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Helppo ja nopea asentaa, magneettinen linssinsuojus, kaikki yhdessä paketissa
-
Heikko oletuskuvanlaatu, ei säätöohjelmistoa, välttävä äänentoisto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä