Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Halloween Kills

Halloween Kills (4K)

Uuden trilogian keskimmäinen osuus ei yritäkään kertoa tarinaansa loppuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Halloween KillsHalloween Kills

Halloween Kills jatkuu täsmälleen siitä, mihin vuoden 2018 Halloween päättyi. Yliluonnollinen naamiomurhaaja Michael Myers jäi tulisen talon vangiksi, ja kolmen sukupolven naiset lähtevät kohti sairaalaa viemään puukotettua Laurie Strodea (Jamie Lee Curtis) paikattavaksi. Kuten arvata saattaa, Michael Myers ei kuolekaan, ja kauhun yö jatkuu Haddonfieldin pitäjässä.

Itse muistan Halloweenin aina ennen kaikkea Michael Myersin ja muutaman yksilön keskinäisenä kamppailuna, jonka keskelle joukko muita ihmisiä sitten päätyy henkensä heittäen. Halloween Kills muuttaa asetelmaa siten, että koko Haddonfieldin yhteisö joutuu eräänlaiseen joukkohysteriaan naamiomurhaajan vuoksi. Vuosikymmenten saatossa Michael Myers on kasvanut paikalliseksi legendaksi, jonka tarinaa kerrotaan joka vuosi Halloweenin aikaan. Ja tässäpä se elokuvan oma juttu onkin. Vajaa kaksituntisen rainan tarkoituksena on asettaa palikat paikoilleen sitä tulevaisuuden Halloween Ends -elokuvaa varten.

Moderneja progressiivisia tuulahduksia näkyy elokuvassa monin eri tavoin, mutta ne liittyvät pääasiassa erilaisiin henkilöhahmoihin ja heidän ominaisuuksiinsa. Toisin sanoen itse tarinaan eivät nykyajan trendit ulotu, vaikka ne on silti haluttu selvästi mukaan kuvaan tuoda. Muilta osin toteutus tunnelmoi ensimmäisen vuonna 1978 valmistuneen Halloweenin muistolla niin totta vie. Parasta kaikessa on musiikki, joka yksinkertaisuudessaan ja karmivuudessaan on jotain poikkeuksellisen vaikuttavaa. Niin ikään tekstitys on otettu suoraan menneisyydestä, ja onpa mukana ihan sinne 1970-luvun loppuun sijoittuva tarinallinenkin osuus. Kaikkiaan kokonaisuus siis pysyy hyvin kasassa, ja tekijät ovat selvästi tienneet, mitä ovat tekemässä.

Tämä on mainos:
Halloween KillsHalloween KillsHalloween KillsHalloween Kills

Kuten jo mainitsin, ikävintä Halloween Kills -rainassa on, ettei se oikein toimi omana kokonaisuutenaan. Se on selvästi trilogiaksi suunnitellun tarinan keskimmäinen osa, joka alkaa ison draaman keskeltä asettaen näyttämön valmiiksi kolmatta osaa varten. Voi siis hyvinkin olla, että parhaimman Halloween-kokemuksen saa silloin, jos jaksaa odottaa sitä kolmatta Halloween Ends -leffaa, ja katsoisi sitten kaikki kolme maratonina putkessa.

4K-julkaisun mukana tulee sekä 4K-versio että perinteisempi Blu-ray-painos. 4K-kokemus on odotetun laadukas, mutta mitään kovin erikoista verrattuna vähän epätarkempaan Blu-ray-versioon ei ole nähtävissä. Mukana on niin sanotun tavallisen leikkauksen ohella myös muutaman minuutin pidempi erikoisversio, jossa on erilainen loppuratkaisu. Mitenkään erityisesti tarina ei muutu versiosta riippumatta. Lisämateriaalit ovat kourallinen mukavia katsauksia kulissien taakse. Jostain syystä nämä pätkät on nimensä mukaisesti pätkitty 3-7 minuutin osiin. Parasta olisi ollut, jos katsoja olisi voinut valita katsoa kaikki yhtenä noin vajaan tunnin mittaisena kavalkadina.

Halloween Kills on selvästi astetta parempi kauhuelokuva, johon on panostettu sarjan perinteiden vaatimalla hartaudella. Tarinaansa se ei loppuun asti kerro, eikä tietysti ole ollut tarkoituskaan.

Tämä on mainos:
Halloween KillsHalloween Kills
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä