Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Reminiscence

Reminiscence

Tieteiselokuva, jolla on voimakas vaikutus tietyssä elämänvaiheessa oleviin katsojiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
ReminiscenceReminiscence

Reminiscence on noin vuoteen 2050 sijoittuva tieteiselokuva, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Lisa Joy. Hänet muistetaan ehkä parhaiten Westworld-sarjan tuottajana, mutta selvästi myös ohjaaminen ja käsikirjoittaminen sujuvat. Asiaa ei millään tavalla haittaa sekään, että pääosissa loistavat niin Hugh Jackman kuin Rebecca Ferguson. Tarinan tekemä vaikutus riippuu siitä, millaisessa elämänvaiheessa katsoja itse on.

HQ

Nick Bannister (Jackman) pyörittää liikeyritystä, jonka tarjoaman palvelun avulla ihmiset pääsevät elämään uudelleen elämänsä muistoja todentuntuisella tavalla. Aluksi teknologiaa käytettiin poliisikuulustelujen apuna, mutta myöhemmin käyttö laajeni omanlaisekseen nostalgiapalveluksi. Elokuvan maailmassa eletään lähitulevaisuudessa, ja merenpinnan nousu on aiheuttanut kaupunkien osittaisen veden alle jäämisen. Rikkaat ovat voineet eristää itsensä vallihautojen ja muiden rakennelmien taakse kuivalle maalle, mutta köyhillä ei tietenkään ole samanlaista mahdollisuutta. Eräänä iltana Bannisterin yrityksen ovesta astelee Mae (Ferguson), johon mies päätä pahkaa rakastuu. Mae katoaa jälkiä jättämättä muutama kuukausi myöhemmin, jolloin Bannister ryhtyy selvittämään tapahtumia.

ReminiscenceReminiscenceReminiscence
Tämä on mainos:

Reminiscence onnistuu erityisen hyvin tarinansa kertomisessa. Mikään ei jää epäselväksi, eikä mitään toisaalta läväytetä katsojan eteen kerralla. Tällainen vähin erin avaaminen antaa katsojalle mahdollisuuden eläytyä luotuun maailmaan ja miettiä, mitä mahtaa olla tulossa seuraavaksi. Odottamattomia käänteitä mahtuu matkan varrelle useita, mutta ainutkaan ei tunnu pakotetulta tai muuten keinotekoiselta. Loppuratkaisu on tyydyttävä, ja jättää katsojansa pohtimaan juuri nähtyä ainakin loppupäivän ajaksi. Se on kuitenkin sanottava, että mittaa saisi olla hieman vähemmän. Vajaa kaksituntisena koetaan alle puolen tunnin mittainen tylsä jakso tarinan jälkipuoliskolla.

Budjettia ei varmaankaan ole ollut liikaa käytössä, mutta siitä huolimatta luotu maailma onnistuu näyttämään riittävän uskottavalta. Tämä johtunee siitä, että tulvivan kaupungin on tarkoituskin näyttää tutulta. Digitaalitehosteita käytetään maltillisesti siten, että ne palvelevat tarinaa. Odotetusti kaikki näyttelijät hoitavat työnsä hienosti. Mieleen jää myös se, että kaikki miehet ovat komeita ja lihaksikkaita (tai ainakin lihaksikkaita), ja vastaavasti kaikki naiset ovat hoikkia ja kauniita. Näin syntyy eräänlainen naisille suunnatun romantiikkaromaanin tunnelma, mikä on ilmeisesti ollut ihan tarkoituskin. Siitä huolimatta tarina on sen verran universaali, että se vetoaa varmasti myös mieskatsojiin.

Lisämateriaaleina on kourallinen katsauksia elokuvan tekemiseen. Nämä pätkät ovat käytännössä turhia, sillä ne vain alleviivaavat sitä, minkä itse leffa on jo onnistunut katsojalle välittämään.

Reminiscence on jotain uutta tieteiselokuvan lajityyppiin, ja se onnistuu kertomaan vaikuttavan uudenlaisen tieteistarinan. Tai jos ei aivan uutta niin ainakin uudella tavalla. Elokuva on katsottavissa myös HBO Maxilla.

Tämä on mainos:
ReminiscenceReminiscence
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Reminiscence

Reminiscence

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tieteiselokuva, jolla on voimakas vaikutus tietyssä elämänvaiheessa oleviin katsojiin.



Ladataan seuraavaa sisältöä