Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Red Notice

Red Notice (Netflix)

Erittäin viihdyttävä toimintaelokuva haluaa jo jatkoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Red NoticeRed Notice

Red Notice on elokuva, jonka katselee Netflixissä todennäköisesti sen pääosassa loistavien kolmen supersankarin vuoksi. Deadpool eli Ryan Reynolds on tuttu komea ja puheripulinen itsensä, tuleva Black Adam eli Dwayne Johnson on tuttu komea ja isokokoinen itsensä, ja se kolmas on sitten Wonder Woman eli Gal Gadot, joka on toki edelleen kaunis ja toiminnallinen itsensä. Kaikki kolme ovat myös Red Noticessa varsin pitkälle sellaisissa rooleissa kuin heiltä on totuttu odottamaan. Se ei vähimmässäkään määrin haittaa, vaan toimii jopa kokonaisuuden eduksi. Viihdyttävän elokuvan ainoaksi huonoksi puoleksi voi laskea sen, että loppuratkaisuja on liikaa, ja jatko-osaa kosiskellaan liian läpinäkyvästi.

Red Notice yhdistää tarinassaan kätevästi niin James Bondia, Indiana Jonesia kuin 1980-luvun kahden poliisin suulaan kemian varaan luottavaa komediaakin tyyliin Mel Gibson ja Danny Glover elokuvassa Tappava ase. Vaikuttimia ei salata, ja elokuvan loppupuolella Ryan Reynolds jopa viheltelee Indiana Jonesin tunnussäveltä.

Mestarivaras Nolan Booth (Reynolds) varastaa museosta arvokkaan kultamunan, mutta saa peräänsä itsepäisen FBI-agentin John Hartleyn (Johnson). Lopulta heitä kumpaakin huijaa oikein juhlallisesti vielä taitavampi taidevaras Lähetti (Gadot). Kultamunien jahti vie kolmikkoa lopulta pitkin maailmaa hengästyttävän paukkeen sävyttämänä, kuten vain tällaiselta elokuvalta odottaa sopii.

Tämä on mainos:
Red NoticeRed Notice

Tuotantoarvot ovat kunnossa, sillä näyttelijät ovat kauniita, puvustus viimeisen päälle edustavaa ja lavasteet näyttäviä. Tähän päälle on vielä lisättävä sujuvasti soljuva humoristinen dialogi, onnistunut tilannekomiikka ja kuvaus, joka kuljettaa katsojan tehokkaasti toiminnan keskelle. Realismia ei kannata liiaksi etsiä, sillä tarkoitus on viihtyä luodussa puolisatumaisessa maailmassa. Lumous särkyy ainoastaan silloin, kun liikutaan viidakossa: aivan liian selvästi huomaa, että nyt ollaan jossain studiossa muovisten palmujen alla.

Kaiken muun jo kuvatun ohella katsojan mielenkiintoa pidetään yllä juonenkäänteillä, joita sitten riittääkin aivan loppumetreille saakka. Ainoastaan se viimeinen käänne on rasittava, sillä se pitkittää loppuratkaisua turhan paljon. Ja pisteenä iin päälle jatko-osaa suorastaan kerjätään. Tämä on huono juttu, sillä Red Notice ei halua olla oma itsenäinen kokonaisuutensa, vaan uuden elokuvasarjan alkupiste.

Pitkitetty loppuratkaisu jatko-osan kerjäämisineen jättää ikävän jälkimaun katsojalle, mutta muuten luvassa on pariksi tunniksi mitä parhainta elokuvaviihdettä. Nyt ei pelasteta maailmaa, eikä oteta mitään muutakaan niin kauhean vakavasti. Joskus sitä vain haluaa viihtyä, ja juuri tähän tarpeeseen Red Notice vastaa täydellisesti.

Tämä on mainos:
Red NoticeRed Notice
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä