Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Paranormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity: Next of Kin (Paramount+)

Hyvin kuvattu tarinaltaan perinteinen kauhuelokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Paranormal Activity: Next of KinParanormal Activity: Next of Kin

Paranormal Activity: Next of Kin on nimensä mukaisesti uusi osa pitkäikäiseen elokuvasarjaan. Niistä aiemmista ei kuitenkaan tarvitse tietää mitään, sillä leffan voi katsella itsenäisenä teoksena ilman ongelmia. Kyseessä on klassisen The Blair Witch Projectin (1999) tyyliin kuvattu "dokumentti", jonka tekijät löytävät amerikkalaiselta maatilalta jotain muuta kuin oli tarkoitus.

Margot (Emily Bader) hylättiin vauvana sairaalaan eteen, ja nyt vähän yli 20-vuotiaana hän on saanut yhteyden verisukulaisiinsa. He ovat amisseja, jotka elävät pitkälti eristyneenä muusta maailmasta omia sääntöjään noudattaen. Margot'n mukaan dokumenttia tekemään lähtevät kuvaajaksi Chris (Roland Buck III) ja äänimieheksi Dale (Dan Lippert). Ajan myötä tästä perinteitä noudattavasta yhteisöstä alkaa paljastua kummallisia asioita, ja lopulta veri roiskuu ja kirkumista riittää.

Paranormal Activity: Next of Kin noudattaa valittua mukadokumentaarista tyyliä alusta loppuun saakka, ja ratkaisu on onnistunut. Muutamassa kohdassa kuvakulma siirtyy kaikkitietävän ulkopuolisen tarkkailijan silmiin, mutta suurimman osan ajasta tapahtumia seurataan dokumenttia kuvaavien kameroiden välityksellä. Niin ikään se tarina onnistutaan kertomaan hyvin. Aivan erityistä kiitosta on annettava siitä, miten maatilalla vallitseva tunnelma tasaisen varmasti muuttuu ahdistavammaksi ja uhkaavammaksi. Juuri tämä on yleensä se osa-alue, jossa tihentyvään kauhuun tai jännitykseen luottavat elokuvat epäonnistuvat.

Tämä on mainos:

Kaikki näyttelijät hoitavat työnsä hyvin, joskin heidän henkilöhahmonsa tekevät ajoittain kauhuelokuville tyypillisiä typeriä valintoja. Esimerkiksi keskellä yötä takaa-ajon kohteena ollessa ei juosta pimeään metsään ja oteta maasta kiveä tai terävää keppiä aseeksi. Sen sijaan juostaan samalla maatilalla olevaan hämärästi valaistuun navettaan, ja piiloudutaan heinien sekaan. Eikä tietenkään oteta matkan varrelta aseeksi vaikkapa veistä, vasaraa tai pientä kirvestä.

Kaiken kaikkiaan kyse on erittäin perinteisestä kauhuelokuvasta tarinan ja sen kertomisen puolesta. Mielikuvaksi jääkin, että tekijät ovat halunneet haastaa itsensä valitulla elokuvallisella esitystyylillä. Ja kuten mainitsin, he onnistuvat. Leffaa Paranormal Activity: Next of Kin ei kannata katsoa toivoen kokevansa jotain uutta ja outoa kauhutarinoiden saralla, vaan enemmänkin hieman poikkeavana tapana kertoa perinteinen tarina poikkeavilla elokuvallisilla keinoilla.

HQ
Paranormal Activity: Next of KinParanormal Activity: Next of KinParanormal Activity: Next of Kin
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä