Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Tom & Jerry: The Movie

Tom & Jerry: The Movie

Hyvin tehty, mutta tyystin tarpeeton, elokuva.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Tom & Jerry: The MovieTom & Jerry: The Movie

Tom & Jerry sai alkunsa animaationa jo vuonna 1940, ja hahmot kuuluvat eittämättä populaarikulttuurin historiaan. Varmaankin jokainen sukupolvi viimeisen 80 vuoden aikana on katsellut kissan ja hiiren keskinäistä kamppailua muodossa jos toisessa. Nyt on saatu Blu-raylle vuoden 2021 elokuva Tom & Jerry: The Movie. Kyseessä on kaikin tavoin hyvin tehty elokuva, jolla ei kuitenkaan ole oikeastaan mitään sanottavaa.

Tyylillisesti elokuva tuo mieleen klassisen leffan Who Framed Roger Rabbit (1988), sillä mukana on niin animaatiohahmoja kuin oikeitakin ihmisiä, ja kaikki näyttelevät yhdessä. Mutta toisin kuin Roger Rabbitin maailmassa, Tom & Jerry ei anna minkäänlaista selitystä sille, miksi maailmassa nyt vain on niin animaatio- kuin ihmishahmojakin keskenään sulassa sovussa seikkailemassa.

Kayla (Chloë Grace Moretz) onnistuu keplottelemaan itsensä väärillä papereilla New Yorkin tunnetuimpaan hotelliin töihin, jossa pidetään tunnetun seurapiiriparin häät. Mikään ei tietenkään saa mennä pieleen, sillä häiden tuoma julkisuus hotellille tulee olemaan korvaamatonta. Ongelmia tuottaa hiiri Jerry, joka on ymmärrettävästi tykästynyt hotellielämään. Ratkaisuksi tarjotaan kissaa eli Tomia, jonka tehtävänä on hankkiutua hiirestä eroon ennen häiden alkua. Ja siinäpä se tarina oikeastaan onkin. Kaikki muu etenee erittäin ennalta arvattavia polkuja elokuvan loppuun saakka. Ja tämä tuntuu olevan se rainan suurin ongelma: sillä ei ole mitään sanottavaa.

Tämä on mainos:
Tom & Jerry: The MovieTom & Jerry: The Movie

Henkilöhahmot ovat kautta linjan suorastaan ärsyttäviä. Olkoonkin, että kaikki näyttelijät hoitavat työnsä hyvin. Alleviivatuksi tulee se, että melkein kaikilla oleminen ja toiminta perustuu teeskentelyyn. Suomalaisena katsojana koen tällaisen teennäisyyden ainoastaan ärsyttävänä, koska teeskentelyn läpi näkee niin helposti. Ehkäpä kyseessä on jonkinlainen kritiikki amerikkalaista teeskentelyä kohtaan. Jos näin, se varmasti osuu maaliinsa Atlantin toisella puolella.

Elokuva on toteutettu kaikin puolin hienosti. Kuva on kirkas, ja käytetyt värit omalla tavallaan satumaisia, vaikka kyse onkin ihan vain New Yorkista. Ehkä korostetun kirkkailla väreillä animaatiohahmot eivät erotu niin selvästi muusta kokonaisuudesta. Tom & Jerry: The Movie kannattaa ottaa puhtaana viihteenä, josta ei välttämättä jää mitään mieleen lopputekstien katselemisen jälkeen.

Lisämateriaaleja on ahdettu mukaan yli tunti. Mukana on odotettuja katsauksia elokuvan tekemiseen ja pohjana olevan piirrossarjan historiaan. Tällainen on ehdottomasti paikallaan, sillä kissa ja hiiri -kaksikolla on jo takanaan sen verran mittava historia, että siihen on syytäkin luoda katsaus nuorempia sukupolvia varten.

Tämä on mainos:

Tom & Jerry: The Movie on kaikin puolin ammattitaidolla tehty värikäs viihde-elokuva, jolla ei lopultakaan ole mitään sanottavaa.

Tom & Jerry: The MovieTom & Jerry: The Movie
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä