Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Freaky

Freaky

Ajoittain ihan hauska kauhukomedia huomioi myös modernit kulttuuriset tuulahdukset.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
FreakyFreaky

Ohjaaja Christopher Landonin Freaky luo komediaa siitä, miten yhteiskunta suhtautuu eri tavoin erilaiseen käytökseen riippuen siitä, kuka on tekijänä. Kysymyksessä on kaikin tavoin aikaansa seuraava moderni elokuva, sillä ne kaksi muuta teemaa ovat seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja naisten voimaantuminen.

Työtään suorittava naamioitunut sarjamurhaaja The Butcher (Vince Vaughn) laittaa sarjan teinejä lihoiksi, mutta tuleekin iskeneeksi muinaisella uhritikarilla Millietä (Kathryn Newton). Tempauksen seurauksena kaksikon tietoisuudet vaihtavat kehoja. Muutos jää pysyväksi, ellei rituaalia suoriteta loppuun vuorokauden kuluessa.

Kuten jo mainitsin, komediaa ammennetaan pääasiassa siitä, että kaksimetrinen mies käyttäytyy kuin teinityttö, ja teinityttö käyttäytyy kuin kaksimetrinen mies. Seurauksena on hauskoja tilanteita yksi jos toinenkin. Mielenkiintoinen havainto on, että miehen naisellinen käytös on (pääasiassa) naurettavaa, kun naisen miehekäs käytös ei. Elokuva huomioi senkin, että nainen voi vaihdella vahvan ja heikon roolin välillä sen mukaan, mikä kulloinkin palvelee hänen omia etujaan.

Tämä on mainos:
FreakyFreaky

Modernina itsensä tiedostavana teoksena mukana on myös vahva kannanotto seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja kohtelun puolesta. Misha Osherovich esittää Joshia, joka on selvästikin niin sanotusti sinut itsensä kanssa. Lisämateriaaleissa ohjaaja kertoo omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan, ja on siksi kokenut tärkeänä sisällyttää Joshin hahmon mukaan kokonaisuuteen. Ratkaisu toimii ihan hyvin luoden ajoittain onnistuneesti komediaa homoseksuaaleihin liitetyistä stereotypioista.

Lisämateriaalit ovat yllätyksettömät, mutta toisaalta ehkä ihan tarpeelliset. Niissä tekijät alleviivaavat niitä asioita, jotka katsoja on ainakin suurimmaksi osaksi huomannut jo elokuvan aikana. Ekstrat ovat mukava lisäys niille, joita juuri nähty leffa tavalla tai toisella erityisesti puhutteli.

Elokuvan tarina on sinänsä hyvin yksinkertainen, joten sitä huumoria ja sisältöä on ymmärrettävästi tarvinnut hakea lisää muualta. Valitut lähteet ovat olleet varsin ennalta arvattavia, mutta mikäpä siinä. Kyllä tämän kertaalleen katselee.

Tämä on mainos:
FreakyFreaky
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Freaky

Freaky

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ajoittain ihan hauska kauhukomedia huomioi myös modernit kulttuuriset tuulahdukset.



Ladataan seuraavaa sisältöä