Suomi
Gamereactor
arviot
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes on hyvä perinteinen JRPG

Suikodenin henkinen jatko-osa on täällä, ja tuttu taika on edelleen läsnä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Suikoden II on mielestäni kaikkien aikojen paras peli. Siksi olin kovasti innoissani pelistä Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Tämän uuden tarinan alku on ehkä turhan hidas, sillä kestää noin kahdeksan tuntia ennen kuin mitään kiinnostavaa tapahtuu.

Pienestä kylästä kotoisin olevan Nowa on saapunut sotilaallisen The Watchin luo. Pian on maailma pelastettava hyvin japanilaiseen roolipelityyliin. Keskiössä ovat Rune Lenses, joiden avulla ihmiset saavat taikamaisia ominaisuuksia. Kun sitten hyvikset eli League of Nations saa haltuunsa voimakkaan riimun Primal Lens, päättää paha Empire varastaa aarteen. Moinen johtaa luonnollisesti sotaan. Pääpahis Dux Aldric ryhtyy pahistelemaan, mutta hän ei ole läheskään niin paha kuin millaiseksi tekijät ovat tarkoittaneet. Tarkemmin sanoen niitä pahuuksia ei näytetä, vaan ainoastaan kerrotaan. Tämä laskee tehoa merkittävästi.

Nowa on päässyt johtoasemaan, ja tukikohtaa pidetään hylätyssä linnoituksessa. Tällöin hankitaan päivityksiä rekrytoimalla ihmisiä aina kokista asekauppiaaseen saakka. Henkilöhahmoja on tuhoton määrä, ja jokaisella on oma persoonallisuutensa ja äänitetty dialoginsa. Osaa voi käyttää taistoissa, kun taas osalla saa rakennetuksi sitä omaa kaupunkia. Hyvin käsikirjoitetun tarinan ohella kaikkien henkilöhahmojen löytäminen on suorastaan addiktoivaa. Aikarajoja ei ole, ja eri hahmoja tavataan pelin eri vaiheissa.

Tämä on mainos:

Kun sitten on valinnut kuusi suosikkiaan ja tukitoimintojen hoitajan apuineen, on aika suunnata taistoihin klassisen roolipelaamisen malliin. Tavallisten hyökkäyksien ohella mukana on erilaista taikaakin. Maagiset hyökkäykset käyttävät SP-pisteitä. Osa hahmoista käyttää niin sanottua tavallista taikaa, joka kuluttaa MP-pisteitä.

Vuoropohjaisen järjestyksen näkee ruudun ylälaidassa, minkä vuoksi on syytä miettiä niitä omia siirtojaan sen mukaisesti. Jos esimerkiksi jokin oma hahmo tarvitsee parannusta, on se syytä tehdä ennen kuin seuraava vihollinen hyökkää. Oletusvaikeustaso ei ole ainakaan liian vaikea.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroesissa on yli 60 000 äänitettyä repliikkiä. Soundtrack on sekin erittäin vahva, ja ulkonäkö istuu luotuun tunnelmaan täydellisesti. Minipelejäkin on, kuten kalastamista, korttipelejä ja kokkisotia. Taistoja on niin isossa mittakaavassa yksikköjä siirrellen, ja sitten myös kaksintaisteluja.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes on suunnattu tietynlaiselle pelaajajoukolle, mutta jos sattuu olemaan Xbox Game Passin tilaaja, kannattaa kokeilla heti. Peli on muistutus menneiden aikojen roolipelaamisesta.

Tämä on mainos:
Eiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred Heroes
Eiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred Heroes
Eiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred HeroesEiyuden Chronicle: Hundred Heroes
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Vahvat henkilöhahmot, paljon hyvin tehtyä dialogia, musiikki, kiinnostava tarina, tukikohdan rakentaminen ja uusien tulokkaiden rekrytointi koukuttavat
-
Pääpahis on turhan heikko
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä