Suomi
Gamereactor
arviot
EA Sports Football Academy

EA Sports Football Academy

EA kosiskelee jalkapallon ystäviä kannettavalla manageripelillä. EA Sports Football Academy yhdistelee tietoa ja taitoa mielenkiintoisella tavalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

EA Sports Football Academy on peli jalkapallofanaatikoille. Mikäli et erota Newcastlen ja Juventuksen pelipaitoja toisistaan tai tiedä, minkä maalainen jalkapalloilija Mario Gomez on (vinkki: ei italialainen eikä espanjalainen), luvassa on joko pitkä oppimisprosessi tai suunnattomasti turhautumista.

HQ

Pelaaja on jalkapalloakatemian uusin tulokas, jota opastaa itse mestarivalmentaja Luis Felipe Scolari. "Big Phil" laittaa pelaajan heti kärkeen kovaan koetukseen, jossa selvitetään futis-ÄO. Tämä tapahtuu erilaisten minipelien avulla.

Minipelit vaihtelevat pelipaitojen tunnistamisesta vapareiden laukomiseen ja onnenpyörähenkisestä arvaustehtävästä joukkueiden sijoittamiseen kartalle. Suurin osa minipeleistä on mukavia, mutta pelipaitojen tunnistamista hankaloittaa niiden samankaltaisuus. Yleisesti ottaen minipelit ovat passeli yhdistelmä tietoa ja taitoa.

Testin jälkeen pelaaja palkitaan pelaajakorteilla. Kortteja keräämällä kasataan oma joukkue, joka täytyy valmentaa voittoon otteluissa. Korttipakkauksia on kolmea sorttia. Aluksi saa vain pronssisia pakkauksia, mutta voitettujen otteluiden myötä saataville tulee myös hopea- ja kultapakkauksia, joissa on luonnollisesti parempia pelaajia. Peliin on lisensoitu Englannin ja Espanjan liigat, ja Saksan, Italian ja Ranskan liigojen pelaajat löytyvät myös pelistä, kiitos FIFPRO-lisenssin.

Älykkyysosamäärän kasvaessa myös joukkueen kemia paranee. Taitotason lisäksi myös kemia on tärkeää, sillä sen avulla saa bonuksia otteluihin. Kemiaa voi myös parantaa muokkaamalla kenttäryhmitystä sen mukaan, minkälaisessa järjestelmässä pelaajat ovat tottuneet pelaamaan. Lisäpisteitä saa myös saman maan edustajien sijoittelusta vierekkäin.

Tämä on mainos:

Itse ottelutapahtuma on melkoista onnenkauppaa. Joukkueet saavat sattumanvaraisesti hyökkäysvuoron, jolloin kaksi pelaajaa asettuu vastakkain. Sekä hyökkääjä että puolustaja voivat valita kahdesta vaihtoehdosta, joista toinen on riskialttiimpi. Varman päälle pelaamalla ei menetä montaa bonus-pistettä, mutta toisaalta riskeeraamalla voi saada enemmän bonuksia. Pelaajien arvot ja eri tyyppiset bonukset lasketaan yhteen, ja voittaja vie pallon. Mikäli puolustaja vie voiton riskeraamalla, pääsee hänen joukkueensa vastahyökkäykseen.

Oman joukkueen menestykseen voi vaikuttaa valitsemalla joko puolustus- tai hyökkäyspainotteisen taktiikan sekä sen laidan, jota ensisijaisesti käytetään. Kaiken kaikkiaan ottelut ovat pitkälti arpapeliä, ja menestys riippuu siitä, minkälaiset bonukset peli sattuu arpomaan.

Uusien pelaajien saaminen ja minipelien pelaaminen on hauskaa puuhaa, ja EA Sports Football Academy soveltuu hyvin lyhyisiin pelisessioihin. Päihitettäviä joukkueita riittää roimasti, ja tekemistä piisaa pidemmäksikin aikaa.

EA Sports Football Academy soveltuu erinomaisesti esimerkiksi futisjunnujen pelimatkaviihteeksi. Otteluita voi pelata myös kaveria vastaan, ja kerättyjä pelaajakortteja voi vaihdella kavereiden kanssa. Vähintään lievä futishulluus on minimivaatimus, mutta mikäli sellaisen oireita on nähtävissä, saa pelistä varmasti huvia pitkäksi aikaa.

Tämä on mainos:
EA Sports Football Academy
EA Sports Football Academy
EA Sports Football Academy
EA Sports Football Academy
EA Sports Football Academy
EA Sports Football Academy
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Valtavasti tekemistä, lisenssit, korttien keräily, useimmat minipelit
-
Pari minipeliä, ottelut onnenkauppaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
EA Sports Football AcademyScore

EA Sports Football Academy

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

EA kosiskelee jalkapallon ystäviä kannettavalla manageripelillä. EA Sports Football Academy yhdistelee tietoa ja taitoa mielenkiintoisella tavalla.Ladataan seuraavaa sisältöä