Suomi
Gamereactor
arviot
EA Sports Active

EA Sports Active

Kuntoilupelejä nähtiin jo Playstation 2:lla, mutta vasta Nintendon Wii Fit räjäytti potin. EA pyrkii samoille markkinoille omalla EA Sports Active -ohjelmistollaan, joka pyrkii olemaan kattava personal trainer. Active ei ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto virtuaaliohjaajaa kaipaaville.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

EA Sports Active ei oikeastaan kilpaile suoraan Wii Fitin kanssa, sillä Active on paljon syvällisempi kuntoilupaketti kuin Nintendon pintaraapaisu. Active sisältää reilut parikymmentä erilaista kuntoiluliikettä tai urheiluaktiviteettia, joista muodostuu kokonaisvaltainen kuntoharjoitus.

Puheet personal trainerista eivät ole täysin tuulesta temmattuja, sillä paketin pääsisältönä on 30 päivän harjoitusohjelma. Treenikuukauden aluksi valitaan ohjaajaksi joko mies- tai naishahmo oman mieltymyksen mukaan. Tämän jälkeen syötetään omat tiedot sekä treenin haluttu tehokkuus, ja EA Sports Active suunnittelee 30 päivän harjoitusohjelman lepopäivineen kaikkineen.

Itse kuntoilu toimii periaatteessa ihan hyvin. Pelin mukana tulee sekä vastuskuminauha että reisipussukka nunchuck-lisäohjainta varten. Active tunnistaa kuntoilijan liikkeet Wii-ohjainten asennon perusteella, mutta ajoittain tunnistuksen kanssa on hieman ongelmia. Active tuntuu olevan hieman liian hidas rivakamman kuntoilijan liikkeisiin, ja ohjelmiston suunniteltu vauhti tuntuu vähänkin tottuneemman liikkujan kannalta hieman turhan hitaalta. Jos liikkeitä yrittää tehdä nopeampaan tahtiin, Active ei pysy perässä, vaan motkottaa huonosti tehdyistä toistoista.

Myös vastuskuminauha on suunniteltu heikoimpien liikkujien mukaan, joten esimerkiksi hauiskääntöihin ei saa sellaista vääntöä kuin toivoisi. Nauhaa voi yrittää lyhentää vastuksen lisäämiseksi, mutta liian rivakat liikkeet voivat johtaa nauhan katkeamiseen.

Tämä on mainos:

EA Sports Active seuraa pelaajan kehitystä kiitettävästi. Pelin sisäänrakennettu pokaalijärjestelmä kannustaa liikkumaan, ja personal trainerit jaksavat innostaa positiivisilla kommenteillaan koko treenin ajan. Vajaan puolen tunnin treenin jälkeen tuntee todella tehneensä jotain.

EA Sports Active tarjoaa kuntoilijan käyttöön myös yleisen terveys- ja ravintokyselyn, jossa udellaan muun muassa tasapainoisten aterioiden, juotujen vesilasien ja syötyjen herkkujen määrää. Omaa mässäilyn ja terveellisen ruokailun tasapainoa voi seurata kuvaajista, mikä antaa hyvän kuvan omasta ravintotilanteesta.

EA Sports Active on erinomainen apu hieman vähemmän kuntoilleille ihmisille, ja toimii se myös kärsivällisempien himokuntoilijoiden treenivaihtoehtona salille menon sijaan. Raudan pumppaamisesta kiinnostuneet tuskin saavat Activesta mitään irti, ellei sitten hölkkääminen innosta enemmän olohuoneessa kuin ulkona. Jos liiketunnistusta saisi hieman nopeammaksi, EA Sports Activea olisi helppo suositella kenelle tahansa kuntoiluapua tai -vaihtelua kaipaavalle, mutta tällaisenaan se voi aiheuttaa ärtymystä rivakampien treenaajien joukossa.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kannustavat trainerit, kattava treenivalikoima, 30 päivän ohjelma, ravintokysely ja -seuranta
-
Persoonaton musiikki treenin taustalla, hieman hidas liiketunnistus, liian löysä vastuskuminauha
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
EA Sports ActiveScore

EA Sports Active

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

EA Sports Active pyrkii kehittämään Wii Fitin aloittamaa virtuaalikuntoilubuumia. Kattava kuntoiluohjelmisto ei ole lainkaan hullumpi.Ladataan seuraavaa sisältöä