Suomi
Gamereactor
artikkelit

E3-messujen sykähdyttävimmät pelit

Toimitus listaa henkilökohtaiset suosikkipelinsä vuoden 2014 E3-messuilta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuoden 2014 E3-messut ovat olleet väärällään mitä huikeimpia pelejä ja vakuuttavimpia esityksiä. Uutuuksia on esitelty Rise of the Tomb Raiderista Uncharted 4:ään, Bloodbornesta Crackdowniin ja The Legend of Zeldasta Entwinediin. Valikoimassa on ollut sekä korkeutta että leveyttä, joten messuilla on varmasti ollut jotain jokaiselle.

Neljä Gamereactorin toimittajaa poimi omat henkilökohtaiset suosikkinsa uutuuksien tulvasta ja liitti mukaan lyhyet perustelut. Lue listat läpi ohesta ja ota sen jälkeen kantaa, mitkä pelit iskivät juuri sinuun kovimmin.

MIKA SORVARI

• Grim Fandango (Double Fine / PS4, PS Vita)
Jonnet eivät kenties tiedä, mutta tässä on paras seikkailupeli ikinä ja koskaan. Tim Schafer avasi meille maailman, jossa kuolleiden päivä oli joka päivä. Peli yhdisti klassista film noir -tunnelmaa kepeään mutta nasevaan huumoriin, ja teki vielä Monkey Islandiakin väkevämmän vaikutuksen. Sen akilleenkantapää oli teknisessä toteutuksessa, jonka ongelmat toivon mukaan taiotaan tiehensä PS4- ja PS Vita -versioista. Voiko paras todellakin muuttua vielä paremmaksi?

Tämä on mainos:
E3-messujen sykähdyttävimmät pelit

• Uncharted 4: A Thief's End (Naughty Dog / PS4 / 2015)
Uncharted 3: Drake's Deception iski minuun kuin tonni tiiliä, joskin uskoin sen silloin myös merkkaavan sarjansa päätepistettä. Nyt Naughty Dog onkin päättänyt jatkaa Draken tarinaa, ja vaikka tämä pikkuisen arveluttaa, niin pakkohan sarjaan on taas päästävä käsiksi. Neljännestä osasta tiedetään vielä kovin vähän, mutta luonnollisesti se vain lisää poltetta. Kerta kiellon päälle ja aarteenmetsästykseen!

HQ

• Little Big Planet 3 (Sumo Digital / PS4, PS3 / marraskuu 2014)
Säkkipojan seikkailut olivat jo toisessa osassaan kerrassaan hillittömän hyvin tehtyä viihdettä, jonka mekaniikka venyi ja vanui miltei kaikkiin kuviteltavissa oleviin suuntiin. Nyt odotukset ovat suorastaan vaarallisen korkealla, mutta vaikka luvassa olisikin vain "lisää samaa", uskon silti vajoavani tähän pumpuliseen maailmaan aivan yhtä tyytyväisenä kuin aina ennenkin.

Tämä on mainos:
HQ

ARTTU RAJALA

• The Legend of Zelda (Nintendo / Wii U / 2015)
Zelda on niitä pelisarjoja, joista pieni kuiskauskin onnistuu pudottamaan penkiltä ja jättämään haukkomaan henkeään. Näin kävi myös Nintendon E3-digilähetyksessä, jonka Nintendo kaikin puolin hoiti todella tyylikkäästi. Show oli täynnä huumoria, mielenkiintoisia pelejä ja mikä parasta: The Legend of Zeldasta Wii U:lle nähtiin ensimmäinen, todella vaikuttava vilkaisu. Sarjan luvataan vihdoin murtautuvan irti ikiaikaisista kaavoistaan ja tarjoavan oikeasti avoimen pelimaailman, joka kannustaisi tutkimusmatkailuun ja uudenlaisiin pelitapoihin Hyrulen valtakunnassa. Demo oli myös visuaalisesti hengästyttävän hieno. Tyylissä on mielenkiintoinen yhdistelmä Wind Wakeriä ja Skyward Swordia uuden sukupolven yksityiskohdilla höystettynä. Jos Nintendo oikeasti onnistuu tekemään pelistä yhtä laajan ja yksityiskohtaisen kuin annettiin ymmärtää, niin tästä tulee varmasti yhtiön kaunein peli. Matkaa on kuitenkin vielä hurjasti. Pelin pitäisi saapua kauppoihin 2015, mikä saattaa olla ylioptimistinen arvio. Ei siis vielä anneta hypen täysin viedä mukanaan.

HQ

• Halo: The Master Chief Collection (343 Industries / Xbox One / 11.11.2014)
Joidenkin mielestä saattaa kuulostaa oudolta laittaa top 3 -listalle uusi kokoelma vanhoista peleistä, mutta tämä kertoo paljon arvostuksestani Haloa kohtaan. Sarja on yksi ylivoimaisia suosikkejani toimintapelien saralla, joten neljän Halon saaminen päivitettyinä versioina yksissä kansissa on mahtava uutinen. Kirsikkana kakun päällä ovat lisäksi Halo 5:n beta-lippu sekä Ridley Scottin tuottama Halo: Nightfall -sarja. The Master Chief Collection on pakkohankinta marraskuussa.

HQ

• Far Cry 4 (Ubisoft Montreal / PC, PS4, PS3, XO, X360 / 18.11.2014)
Far Cry 4 oli minulle messujen kovimpia yllättäjiä. Olin ennakolta skeptinen, sillä peli vaikutti kovin nopeasti kyhätyltä ja liian samanlaiselta kolmoseen verrattuna. E3:ssa näytetty pelikuva kuitenkin käänsi odotukset nousujohteeseen. Maisemat ja visuaalinen toteutus ylipäätänsä näyttivät totaalisen upeilta, mutta mikä parasta, pelistä löytyy myös co-op verkon ylitse. Tämä vieläpä onnistuu Pleikkarilla niin, ettei kaverilta edellytetä omaa kappaletta pelistä. Mitä taikuutta? Upeaa sellaista. Kiitos Ubisoft messujen ehkä parhaasta setistä.

HQ

MATTI ISOTALO

• Sunset Overdrive (Insomniac Games / Xbox One / 28.10.2014)
Sunset Overdrive on juuri sellainen peli, jota varten vannoutunut PC-pelaajakin hyppää mieluummin sohvalle. Näyttävä, rento ja sopivan sekopäinen peli vaikuttaa olevan täydellistä ajantappomateriaalia hetkiin, joihin raskaampi setti ei sovi. Pelikuvan esittelyn jälkeen odotukset eivät lepää enää tyhjän päällä.

HQ

• The Witcher 3: Wild Hunt (CD Projekt Red / PC, PS4, Xbox One / 24.2.2015)
Geraldin kolmas seikkailu näyttää klippi klipiltä entistä paremmalta. Kakkosta ajoittain vaivannut ahtaus näyttää kadonneen kertaheitolla, mikäli aarnikotkan metsästämisestä kertovaan videopätkään on uskominen. Tarinankerronta yhdistettynä taktisempaan taisteluun toiminee entiseen malliin, eli nannaa on taas luvassa roolipelien ystäville.

HQ

• No Man's Sky (Hello Games / PS4)
Suosikkipoiminnoistani No Man's Sky oli hatarimmalla pohjalla. Kaikki pelistä kerrottu ja näytetty näyttää vanhan avaruustaistelufanin märältä unelta, kartoittamattomien planeetoiden faunasta tyhjiön laserien säihkeeseen asti. Mutta varsinaiset pelimekaniikat ja kokonaisuuden toimivuus ovat vielä mystiikan peitossa. Toivottavasti pienen studion suuret unelmat tulevat toteen.

HQ

KIMMO PUKKILA

• Grand Theft Auto V (Rockstar North / PC, PS4, Xbox One / syksy 2014)
Pohdin arviossani, mihin uuden sukupolven konsoleita tarvitaan, kun on GTA V. Tämä tietysti viittasi enemmän pelin mittavaan sisältöön ja upeaan tyyliin kuin grafiikan teknisiin spekseihin. Niin mahtava peli kuin GTA V onkin, takaraivossa jyskytti aina ajatus, että jos sen saisi tehokkaammalle alustalle, voisi se olla vielä sulavampi, vielä vähän eeppisempi. Ja viimein Rockstar vastaa huutoon. Sonyn esittelemä PS4-traileri sai kuolan valumaan. Grafiikka on selvästi parempaa, elämää on runsaammin ja peli näyttää kuin uudelta. Vielä moninpeli-Heistit messiin, niin diili on sinetöity toistamiseen.

HQ

• Forza Horizon 2 (Playground Games / Xbox One / 30.9.2014)
Olen Forza-fani, tunnustan. Mutta fanilaseja tai ei, Forza Horizon 2:ssa on paljon, mistä innostua. Peli sisältää yli 200 muokattavaa autoa, tuhatpäiset klaanit, oppivan Drivatar-tekoälyn, vaihtelevat vuorokaudenajat, dynaamiset säätilat sekä aidosti avoimen maailman, joka ulottuu Ranskan Rivieralta Italian keskiosiin asti. Tiellä tai pellolla - ei väliä; aidat on tehty tuhottaviksi ja ladot löydettäviksi. Forza Horizon 2 on kaahailufanin märkä uni, ja vielä perhanan nätti sellainen.

HQ

• Ori and the Blind Forest (Moon Studio / PC, Xbox One / syksy 2014)
En ollut kuullut Moon Studiosta ennen E3:a, mutta tiimin esittelemä Ori and the Blind Forest iski suoraan samaan hermoon kuin viimeisimmät Raymanit ja Studio Ghiblin mestariteokset. Pelissä seikkaillaan viimeisellä henkien vartijalla Orilla, joka selvittelee kuolevan metsän mysteerejä ja pyrkii irtautumaan pahan pöllön Kuron otteesta. Traileri lupaa tyylikästä ja herkkää kaksiulotteista pulmaloikkaa, joka on raikastavaa vaihtelua pröystäileville megabudjetin peleille.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä