Suomi
Gamereactor
ennakot
Dragon Age: The Veilguard

Dragon Age: The Veilguard, onko tässä Biowaren paluu?

Tunnin ajan kulissien takaista pelattavuutta peliohjaaja Corinne Buschin kommenttien kera.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Biowaren Dragon Age: Inquisition julkaistiin kauan sitten, ja sen jälkeen pelisarjan tulevaisuus on ollut iso kysymysmerkki. Mutta nähtyäni tunnin verran kommenttien kera sitä oikeaa pelattavuutta suljettujen ovien takana voin sanoa, ettei huoleen ole syytä Dragon Age: The Veilguardin osalta. Kommenttejaan kertoi peliohjaaja Corinne Busche, joka uhkui itsevarmuutta.

Dragon Age: The Veilguard on ehtaa roolipeliä. Oma pelihahmo luodaan, ja toki sellainen, joka tukee sitä omaa pelityyliä. Luvassa on tunteisiin vetoava pitkä matka pitkin poikin Thedasta, ja pelaajan valinnoilla on merkitystä.

Pääosassa on haltiajumala Solas, joka haluaa tuhota maailman. On siis pelaajan tehtävä itse luodulla hahmolla Rock koota joukko apureita kautta maanpiirin, ottaa Solas eli Dreadwolf kiinni ja estää maailmanloppu. Pelaajan valinnoilla näyttää olevan merkittävästi vaikutusta, ja matkakumppanit voivat jopa kuolla, romanssit muuttua ja niin edelleen. Dragon Agelle odotetusti dialogiympyrästä valitaan, mitä haluaa tilanteessa sanoa.

Tämä on mainos:

Oman hahmon luomiseen on mahdollista käyttää aikaansa useita tunteja. Ensin valitaan joko Human, Elf, Dwarf tai Qunari. Sitten tehdään kaikenlaisia valintoja kaikesta mahdollisesta aina ruumiinrakenteesta silmien väriin saakka. Tärkeää on pelaajalle eläytyä tarinaan, ja siksi esimerkiksi hiusten fysiikan mallintamiseen on panostettu runsain mitoin.

Hahmoluokkia on kolme: Warrior, Rogue ja Mage. Jokaisella on vielä kolme aliluokkaa, jotka ovat käytännössä kolme lisäluokkaa. Näin vain Roguen toiminnan tuokseessa, ja lupauksen mukaan kilpeä voi heittää Captain American tapaan, joka sitten tekee tuhoa ja palaa takaisin heittäjänsä haltuun.

Sitten valitaan omalle hahmolle se taustatarina, ja säädetään vaikeustaso. Jos siis ei pidä "pärryttämisestä", voi haastetasoa itselleen alentaa. Sitten onkin aika aloittaa se varsinainen pelaaminen.

Frostbite-pelimoottorin teho tulee hyvin esille. Dragon Age: The Veilguard näyttää hyvältä yksityiskohtineen, valaistuksineen ja pelimaailmansa suunnittelun osaltakin. Täysin selkoa en osaa tästä osa-alueesta tehdä, koska en voinut pelata itse. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että pelimaailman tutkimisessa menee hetki aikaa. Matkakumppaneita on kaikkiaan seitsemän, ja kaikista on tehty aiempaa todellisemman tuntuisia. Luvassa ovat ne kaikkien aikojen pisimmälle kehitetyt Dragon Agen matkakumppanit.

Tämä on mainos:

Taisteluissa pitäisi olla valinnanvaraa. Kykypuusta valitaan kolme taitoa omaan kykypalkkiin, ja sitten kahdelle mukana kulkevalle matkakumppanille kullekin kolme omaa taitoa. Taistoissa on roolipeleille tuttu tasapaino lähietäisyyden lyömisen ja kauempaa tehdyn tappelun kesken, mutta niitä valittuja taitoja voi käyttää kahdella tavalla. Toinen on strateginen käyttö, sillä pelin voi pysäyttää, ja ohjeet antaa kaikessa rauhassa. Se toinen on sitten vain reaaliajassa pelaaminen perinteisen toimintaroolipelin tapaan. Bioware on ottanut palautteesta opikseen, ja mukana on nyt parantavaa taikuutta. Toisin sanoen itselleen voi loitsua terveyttä ilman tarvetta juoda palautusjuomia.

Kun kaikki yhdistyy, vaikuttaa Dragon Age: The Veilguard oikein hyvältä. Tunnin pelattavuutta katseltuani on tässä yksi kuluvan vuoden odotetuimmista peleistäni. Buschen mukaan kaikki on jo toiminnassa, ja nyt vain hiotaan ja poistellaan bugeja. Julkaisu häämöttää syksyllä 2024.

Dragon Age: The Veilguard
Dragon Age: The VeilguardDragon Age: The VeilguardDragon Age: The VeilguardDragon Age: The Veilguard

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä